Jump to content

shadow001

Korisnik
 • Broj objava

  10
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Iskop preko privatnog posjeda

  Vlasnik sam građevinskog zemljišta. Prema dostupnim informacijama, preko navedenog zemljišta planira se izvršiti iskop i polaganje cijevi za kanalizaciju. Zanimalo bi me da li je zakonski utemeljeno da se izvrši iskop preko privatnog posjeda bez suglasnosti vlasnika te ukoliko se iskop realizira imam pravo na odštetu (npr. zbog rušenja zidova na samoj čestici odnosno zbog samog prekapanja terena). Unaprijed zahvaljujem na odgovoru
 2. Državni stručni ispit

  Zahvaljujem Vam na odgovoru
 3. Poštovani, zamolio bih pojašnjenje glede polaganja općeg dijela državnog stručnog ispita. Da pojasnim, namjeravam aplicirati na radna mjesta u državnoj upravi, međutim, kod svih objavljenih natječaja je navedena obaveza položenog državnog ispita. Stoga bih zamolio informaciju da li opći dio stručnog ispita smijem polagati prije nego se zaposlim u državnu upravu ili moram biti zaposlen u državnoj upravi kako bih mogao pristupiti polaganju općeg dijela stručnog ispita. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
 4. Poštovani, od unatrag pola godine zaposlenik sam u privatnoj tvrtki. Ranije sam bio zaposlenik druge tvrtke te ukupno imam 15 godina radnog staža. Dolaskom u privatnu tvrtku određen mi je godišnji odmor u trajanju od dvadeset dana kao i kolegama koji imaju svega nekoliko mjeseci radnog staža. Stoga molim pojašnjeneje da li je zakonska obveza poslodavca da svojim djelatnicima, sukladno godinama radnog staža, dodaje po jedan, dva ili više dana godišnjeg odmora ili to ne proizlazi iz Zakona o radu već je to odluka poslodavca. Zahvaljujem na odgovoru.
 5. Razvrgnuće suvlasništva

  Poštovani, zahvaljujem Vam na odgovoru. Tako je, mislim na razvrgnuće zajednice geometrijskom diobom. Navedena čestica (gdje sam sa 1/3 u suvlasništvu) graniči sa česticom koja je u mom 100%-tnom vlasništvu Stoga mi je namjera da se ta 1/3 čestice koju želim razvrgnti pripoji mojoj čestici koju bih na taj način okrupnio. Zanima me da li u tom slučaju sud uvažava činjenicu glede moje namjere okrupnjavanja prilikom provođenja geometrijske diobe. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
 6. Razvrgnuće suvlasništva

  Poštovani, suvlasnik sam građevinskog zemljišta (1/3 od ukupne površine zemljišta). Odlučio sam da bih izvršio izvlaštenje svog udjela kako bih mogao postati vlasnik istog. Zamolio bih Vas da mi se navedu postupci koje moram provesti kako bih mogao zaključiti izvlaštenje. Unaprijed zahvaljujem
×