Jump to content

slika100

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. evo položila sve i presretna sam! javna nabava stvarno n ije bila problem, ne moraš se brinuti. imala sam pet pitanja na pismenom. očekivala sam da ću morati naširoko pisati odluke i zapisnike, ali ništa od toga - pitanja su bila konkretna, tipa nabroji postupke j.n., nabroji načela j.n.. dakle, sve što se nađe u zakonu. bitno je samo da se dobro snalaziš po zakonu, da možeš brzo naći gdje je što. a usmeni dio isto super, odlična gospođa, fino smo pričale, pitala me što radim točno od javne nabave i kakve postupke provodimo, pa malo nešto o rokovima, kako se mogu skračivati, i još par pitanja ali se sada ne mogu sjetiti. cjelokupni dojam - 5!
  2. ali u 1. članku piše tko su javnopravna tijela. a ova tijela koja se spominju u 2. stavku su isto javnopravna tijela. ne znam, mislim da sam već luda od svega jer nikako ne mogu shvatiti razliku.
  3. ljudi pomoć u zadnji čas!! članak 19. ZUPa? mislim wtf?? stavak 1 i 2??? tko na kraju odlučuje o sukobu nadležnosti? drugostupanjsko tijelo ili sud??? čitam to već po stoti put i ne kužim tko je tu nadležan, a ne želim naučiti napamet
  4. učiš po starom jer novi stupa na snagu tek 2012. a što se tiče promjena - ima dosta tehničkih promjena jer se osniva više upravnih sudova, pa treba to sve organizirati. eto, tako su nama rekli na pripremama u 4. mjesecu
  5. meni stručno prestaje 17.10. a izlazim na ispit 17.9. da da požuri s prijavom i sretno nam bilo!
  6. tako bih ti voljela pomoći, razumijem tvoj strah zbog svih tih nepoznanica.. nemam pojma za koncesije, ali ja imam javnu nabavu što je slično i jednako kao ti, ni ja taj posao ne radim stalno već po potrebi. tako da mislim da ispitivači sve to imaju na umu i da ne pitaju detalje. pretpostavljam da ćeš za pismeni zadatak dobiti da opišeš jedan postupak davanja koncesije, da napišeš sve potrebne odluke, možda stručnu studiju ili tako nešt... eto, iako nemam koncesiju za posebni dio, nadam se da sam barem malo pomogla podrškom i nagađanjem. kad imaš ispit?
  7. idem 17.9.! sad u subotu!! frka i panikaaaa!!!!!
  8. meni je ispit 17.9. pa ti javim kako je bilo, pitanja i to, a ti navijaj za mene! mamaaa...
  9. ja isto učim po tom popisu, a budući da je uredba stara 5 godina, prilagodila sam si popis prema važećim propisima. učim zakon o javnoj nabavi, zakon o DKOMu, i one dvije uredbe čini mi se (ona o objavama i evidenciji i ona o postupanju sa dokumentacijom i ponudama). ja se od cijelog ispita najviše bojim javne nabave! kako je s tobom? dali ti to baš učiš? onak napamet?? kad ti je ispit?
  10. ej pliz par objašnjenja na ova pitanja: 1. europska povelja? što je tu točno pitano? koja si stručna sprema? 2. Što sve spada u Zakon o drž. službenicima?? uopće ne razumijem pitanje 3. Gdje je RH sada? ali, ozbiljno, gdje je? jel dovoljno ako samo kažem da je zaključila pregovore, ali nije potpisala ugovor o pristupanju? jel to to? dali je to opće točno?? I još nešto - mene muči moj posebni dio budući da taj dio posla koji je meni posebni dio, se radi samo povremeno, po potrebi, tako da ja to ne znam baš savršeno. dali na usmenom dijelu pitaju definicije i slično, ili je normalno ako ne znaš neke stvari? dali je usmeni dio samo ugodni razgovor kojemu je cilj da ispitavač vidi dali je osobi jasno o čemu priča? jako me muči moj posebni dio. pomagajte dobri ljudi
  11. Puno hvala na trudu i danim odgovorima! pola pitanja sam nasla na forumu, a pola su mi iz glave. čestitam na prolasku! bravo bravo!
  12. npr. dijelovi rješenja, načini pokretanja postupka, dokazi, zaključak, izuzeće službene osobe... bio bi predugačak post da bi sve napisala. malo pročešljaj po temama, pitanja ima dosta ali isplati se. kad ti je ispit? meni za tjedan dana. frka i panika!
  13. ako bi mi netko mogao pomoći u mojim nedoumicama, a odgovori možda i nekom drugom pomognu, pliiiz! 1. dali je lisabonski ugovor na kraju stupio na snagu? (dobivam oprečne informacije) 2. Konkretno - značenje eura? i tko je sve u eurozoni? 3. tko imenuje ravnatelje drž. upr. organiz. i državne tajnike sred. državnih ureda vlade? 4. dali je po novom zupu konacnost i izvrsnost isto??? 5. što konkretno znači da tijelo postupa u granicama iz tužbe/žalbe ali nije vezano razlozima tužbe/žalbe? 6. koje tri funkcije obuhvača otisak pečata? ako ti se da odgovarati, navali!
  14. najčešći zadatak je da opišeš jedan cijeli postupak, od objave pa do sklapanja ugovora - eto to mi je nova info! s tim da trebaš napisati sve dokumente, dakle, odluku o početku, zapisnike, odluku o odabiru/poništenju i dr., vodeći računa o rokovima. i ja dobih poziv za 17.9.!
  15. i ja polažem javnu nabavu. raspitala sam se kod kolegice koja je polagala prije par godina. kaže da nije nikakav problem. pitanja su jednostavna, tipa, što je procjenjena vrijednost nabave, a što planirana sredstva naručitelja, i slično. dakle, sve što možeš pogledati u zakonu. usmeni dio je u principu razgovor o tome kako se provode postupci u tijelu u kojem radiš, trebaš malo pričati o tome. dakle, po njoj - ništa strašno! nadam se da ćemo i mi imati isto iskustvo!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija