Jump to content

Bigoo

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Osoba koja polaže državni stručni ispit iz upravnog područja informatičkih poslova polaže pisani i usmeni dio ispita sukladno sljedećim pravnim izvorima, programima i stručnim podlogama u području informatičkih poslova: 1. Zakon o elektroničkom potpisu (»Narodne novine« broj10/2002) 2. Uredba o djelokrugu, sadržaju i nositelju poslova certificiranja elektroničkih potpisa za tijela državne uprave (»Narodne novine« broj 146/2004) 3. Zakon o elektroničkoj ispravi (»Narodne novine« broj150/2005) 4. Zakon o elektroničkoj trgovini (»Narodne novine« broj173/2003) 5. Kazneni zakon (»Narodne novine« broj 110/1997, 27/1998, 50/2000, 129/2000, 51/2001, 111/2003, 190/2003, 105/2004 i 84/2005) – u dijelu koji se odnosi na odredbe kojima se uređuje računalni kriminal – odredbe članka 223., 223.a, 224. i 224.a. 6. Zakon o zaštiti osobnih podataka (»Narodne novine« broj 103/2003) 7. Uredba o načinu pohranjivanja i posebnim mjerama tehničke zaštite posebnih kategorija osobnih podataka (»Narodne novine« broj 139/2004) 8. Pravilnik o sigurnosti i zaštiti zdravlja pri radu s računalom (»Narodne novine« broj 69/2005) 9. Zakon o pravu na pristup informacijama (»Narodne novine« broj 172/2003) – u dijelu koji se odnosi na opće odredbe, načela i izuzeća sadržano u člancima 1. do 8 Prije su pitanja iz informatike bila iz knjige Poslovno računarstvo (skupina autora Čerić, V. - Varga, M. – Birolla...) Isto tako znali su pitati i sa stranice http://www.e-hrvatska.hr/ (e-uprava, strategije...) Sa zadnjih rokova pismeni je bio 40-tak pitanja na zaokruživanje (općenita pitanja kao npr. što je skracenia isdn, arpanet....). Na pismenom su bila i pitanja vezana uz posao koji radiš. Pitanja su bila i tipa kako je postignuta informacijska sigurnost u tvom ministartsvu? Na pismenom se možeš služiti svojim knjigama i ostalim materijalima. Usmeni dio je razgovor i veza na pismeni dio. Uglavnom pozitivno iskustvo. Sretno!
  2. Rok 28.1. neka od pitanja su: ustav / sustav drzavne uprave - temeljne odredbe ustava - tko bira predsjednika vlade - nabroji neka ministarstva - gospodarska, socijalna i kulturna prava - poslovi gradova, općina - grb i zastava - tijela za provođenje izbora - kako je podijeljena vlast u RH - koja su prava nacionalnih manjina - poslovi državne uprave - provedbeni propisi tko ih donosi i gdje se objavljuju - upravni nadzor - inspekcijski nadzor - ministri, državni tajnici, ravnatelji i predstojnici službenički odnosi/ lokalna i regionalna samouprava - prava i dužnosti državnih službenika - pretpostavke za prijem u državnu službu - načini popunjavanja radnih mjesta - ugovor o stipendiranju ili školovanju - odbor za državnu službu - premještaj državnih službenija (isti stupanj obrazovanja i potrebno radno iskustvo u jednakom trajanju) - ocjenjivanje državnih službenika i ocjene - lake i teške povrede službene dužnosti - kako se računa plaća (osnovna plaća i dodaci) - jedinice lokalne i regionalne samouprave - kako građani sudjeluju u odlučivanju - predstavnička i izvršna tijela - opči akti - kako se bira gradonačelnik - predstavnička tijela u gradu Zagrebu zup, zus / uredsko poslovanje - načela zup-a - osobna i posredna dostava - rok za tužbu i žalbu - neposredno rješavanje i ispitni postupak - djelomično, dopunsko i privremeno rješenje - upravni sud i visoki upravni sud (novi zus) - poslovi pisarnice - razvrstavanje i raspoređivanje pismena - pomočne knjige EU - sud pravde EU - europski parlament - sekundarno zakonodavstvo - euro - madridski i kopenhaški kriteriji - hrvatska na putu EU Prodajem povoljno knjigu za DSI iz koje sam učio i položio. yo_bigoo@yahoo.com Sretno!
  3. Prodajem knjigu za DSI, zadnje izdanje. Javiti na mail yo_bigoo@yahoo.com Pozdrav
  4. Tražim skriptu za DSI pa ako je netko ima molim da je pošalje na mail yo_bigoo@yahoo.com Hvala!
  5. Molim dobru dusu da mi posalje skriptu za DSI na yo_bigoo@yahoo.com Da li netko prodaje ili ima za posudit knjigu "Program općeg dijela državnog stručnog ispita" ? Hvala unaprijed.
  6. Pozdrav svima, zamolio bih nekoga da mi posalje skripte za državni stručni ispit (VSS, opći i posebni dio iz područja informatike) na mail yo_bigoo@yahoo.com Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija