Jump to content

stiven

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Susjed je kupio gradski stan na kredit 03.04.1993godine.Redovito plaća rate.Ja sam otkupio taj stan 2004 godine sa svim zaduženjima.U izvodu stana u teretnom listu stoji kredit 14,388.649 HRD i kamate 2,114.327 HRD za korist Grada Zagreba.Pretvaranjem HRD-a u Kune kredit je izračunat na 16.502,96 kuna.Sada nakon desetak godina otišao sam provjeriti koliko sam još dužan da zatvorim tu stavku. Iznenađenje !!!! Revalorizacija kredita 53.637,75 + zatezna kamata 665,98 = 71.251,70 kuna Kako je moguće povećati kredit nakon tolikih godina redovite otplate?? Napominjem da se kredit r e d o v i t o otplaćuje.Revalorizacija preko 300% ??? Što je to revalorizacija ,kad je stan već u otkupu ?
  2. Evo jedno kratko pitanje; Poslan sam na službeni put u inozemstvo.Posao odrađujem u noćnim satima 22-06,imam li pravo na noćne sate, ?
  3. Zbog nemogućnosti školovanja u firmi školovanje se obavilo na osobni račun.Po završetku školovanja cetifikati predani u školsvo radi upisa u osobni karton.Nakon nekoliko dana zbog nedostatka ljudi koji imaju certifikate,uzimaju moje,povećava mi se obim posla i daje mi se interna dozvola za rad.Imam li pravo na naknadu troškova školovanja i polaganja ispita? Napominjem da se radilo o mome stručnom osposobljavanju koje mi nisu htjeli osigurati a ja smatram da mi je potrebno za daljnji rad.
  4. Hvala na uputama,ali proučio sam šifrarnik i tablica dalje govori da postoji V stupanj ili vkv zanimanje.V stupanj znači 5.godina školovanja a ne dodatno stručno školovanje.To je školovanje,a kad sam se zaposlio onda sam išao na dodatna stručna školovanja i polaganja ispita na ministarstvu.Svejedno hvala,jer si mi ukazao na knjige!
  5. Što se radi kad zaboraviš marku tv-a koji je prijavljen,a želiš odjaviti tv?Na upit o tv(marka)u Prisavlju ti kažu da imaju samo "c/d" (što got to značilo)a nemaju podatak o marci tv-a.Što ću odjaviti? c/d ???
  6. Poštovani,znade li netko na temelju čega poslodavac može umanjiti osobnu školsku kvalifikaciju? Naime posjedujem zvanje v.stupanj stručnosti(vkv) a poslodavac je to umanjio u sss.Nije pitanje radnog mjesta,već moje kvalifikacije.(škole) Navodno prema nekom zakonu? Gdje bih to mogao naći. hvala
  7. Kada ste inkasatoru dali ime i prezime,jeste li potpisali taj papir? Zakon o telekomunikacijama kaže da je "rtv pretplata" danas pistojba za posjedovanje rtv prijemnika . Isto tako ste rekli da ste odjavili svoj tv, imate li odjavu? papir potpisan i ovjeren? ako imate nemogu vam ništa,ali ih vi možete tužit za uznemiravanje. Nisu ni oni tako jaki. Iz osobnog iskustva .
  8. Kojoj inspekciji? Komunalnoj sam prijavio,ali od toga ništa. U roku od 10 minuta njega su izvjestili da sam se ja (imenom i prezimenom) žalio.
  9. Zgrada u kojoj stanujem posjeduje parkirni prostor natkriven terasom koja spaja dvije zgrade. Na tom nivou (razizemlje) su i kafići,dućani. Jedan kafić (vlasnik) godinama zauzima parkirna mjesta (3) za terasu,koju je ove godine pretvorio u zimski vrt.Navodno da ima ?? lokacisku dozvolu. Kome se obratit i kako riješit problem?Parking pripada svima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija