Jump to content

baranka

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Žao mi je zbog takvog razvoja događaja. Meni su u međuvremenu došle još 3 ovrhe, sve presuđeno u moju korist. Sada kada je društvo odvjetnika koji zastupaju HRT vidjelo da je vrag odnio šalu, više i ne ulažu drugostupanjske žalbe. Ha, jesam li imala sreće ili ne...tko zna? Sve takse koje sam poplaćala isplatili su mi gubitnici natrag! U svakom slučaju vide se različiti kriteriji naših sudaca. No čini mi se ipak da su Vaše žalbe nepotpuno ili nedovoljno obrazložene, sa svim potrebnim detaljima i dokazima što je najvažnije. Ovako na neviđeno je teško dati komentar. Ipak za one najupornije - žalite se do Svetog Petra ako treba. Ako ste u pravu dobit ćete spor kad - tad. Ima uvijek neka viša instanca koja detaljnije razmatra spor. A za one koji sve žele preduhitriti, najjeftinije je odnijeti tv u ekološki otpad, zatražiti potvrdu o rashodovanju i to dostaviti HRT-u. U toj situaciji nije potrebna niti ovjera kod Javnog bilježnika. Ali opet i unatoč svemu, HRT vodi uporno evidenciju odjavljenih pretplatnika po bilo kom osnovu. Tako budite spremni da kontrolore ni pod kojim uvjetima više ne primate u stan. Sretno!
  2. U identičnom slučaju Sud je riješio u moju korist! HRT se dakako žalio ali je i drugostupanjski Županijski sud potvrdio presudu onog prvog. Tako ne gubite vrijeme već odmah ulažite žalbu. Nema šanse da se jedan interni akt kao tzv. Odluka, k tomu objavljena na internoj oglasnoj ploči HRT-a (?) tretira kao obvezatan za pretplatnike. Ovo vam mora biti istaknuto u novoj žalbi i sigurno će sud u drugom stupnju stati na vašu stranu.
  3. Na isti način i sama sam odjavila HRT-u daljnje plaćanje pristojbe jer je u to vrijeme vrijedio Zakon o HRT-u NN 25/03. Tada zakon nije predviđao odjavu na posebnom obrascu na kojem HRT sada inzistira, pozivajući se na tzv. Odluku ravnateljstva od 5/03/2007. sa svoje 167. sjednice. Kako ista tada nije ugrađena u zakonske propise to samim time ne obvezuje građane. Tek je donošenjem novog Zakona o HRT-u koji je stupio na snagu 3/12/2010. godine ovaj obrazac predviđen kod odjave prijemnika. To da nije u skladu s Ustavom RH će se vjerujem riješiti uskoro, jer obveza "puštanja u stan kontrolora" je protuustavna kategorija. Stoga je najvažnije da ste na ovršni prijedlog u roku od 8 dana uložili prigovor. U njemu obvezno naznačiti da ste prijemnik odjavili, priložiti im kopije odjave i poštanske preporuke. Sud nema druge nego da postupi po zakonskim propisima - dakle u Vašu korist! No ostaje trajni problem svih onih koji su odjavili tv pristojbu. Na koji način? Pa iako nigdje u zakonu to nije predviđeno HRT ima i vodi veoma ažurno popis svih odjavljenih pretplatnika. I mrtvih i živih. Tako da svatko može u svako doba očekivati kontrolore na vratima. Kako ćete postupati u tom trenutku stvar je svakog pojedinca.
  4. http://javni-ovrsitelji.hr/kako-smanjiti-ovrsne-troskove/
  5. imam li pravo nakon ovršnog postupka koji je okončan parnicom, tražiti od tuženika naknadu troškova prouzročenih u sudskom postupku koji je pravomoćno presuđen u moju korist kao tužene strane? Pri tomu mislim na sastavljanje prigovora, sudske pristojbe, poštanske troškove i sl?
  6. zahvaljujem na savjetu, o nečem sličnom sam i sama razmišljala. ovdje je očito da naš upravitelj želi ostvariti extra zaradu. od predstavnika stanara čak traži da ovaj prikupi svu potrebnu dokumentaciju pojedinačno za svakog od suvlasnika te mu je "servira" !?
  7. molim pomoć, predstavnik sam stanara a upravitelj nam radi sređivanja i procedure oko upisa zgrade u zemljišnim knjigama traži posebnu naknadu u vidu ugovora kojega ne želimo potpisati dok ne sagledamo ima li na to pravo ili ne. Smatramo da mu je to dužnost za koju ionako prima mjesečnu naknadu. Stoga citiram odredbu Zakona o vlasništvu: članak 379. stavak 1, alineja 10 (1) Upravitelj je dužan osobito: - "pokrenuti sve potrebne postupke pred nadležnim tijelima državne uprave i sudovima u svrhu upisa zgrade na građevinskoj čestici i svih njezinih posebnih dijelova u zemljišnim knjigama".-
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija