Jump to content

ariggo

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima!!! Pregledavajući portal došao sam do ove teme pa me ista jako zaintrigirala jer imam nedoumice i nejasnoće u pogledu mog umirovljenja, a u potpunosti nisam uvjeren da su mi priznata sva prava. Naime, hrvatski sam branitelj (dragovoljac) i 2009. godine sam umirovljen sukladno odredbama Zakona o mirovinama DVO, PS i OSO, a u trenutku umirovljenja imao sam 20 godina efektivnog staža i 30 godina mirovinskog staža, te mi je tom prilikom izračun mirovine 3.067,00 kuna. Interesira me dali imam kakva prava po Zakonu o braniteljima i dali bi mi se mirovina uvećala
  2. Radi se o čistom nemaru, jednostavno sam zaboravio to učiniti kad sam se selio iz stana, a kasnije više uopće nisam obraćao pažnju na to. Mene zanima dali postoji kakva pravna mogućnost da se ti troškovi kako smanje? Nedavno sam negdje pročitao da su troškovi smanjeni novim Ovršnim zakonom i da ne mogu biti veći od glavnice, ali očito da to nije tako.
  3. Poštovani, danas sam zaprimio preporučenu pošiljku od Javnog bilježnika, te mi je tom prilikom dostavljena ovrha radi dugovanja od 480,00 kuna na ime HTV pretplate, te 931,25 kuna na ime troškova ovršnog postupka. Naime, priznajem da navedeni dug za HTV pretplatu postoji i znam da ga moram podmiriti, no zaprepastila me činjenica da su troškovi ovršnog postupka duplo veći od glavnice dugovanja. Želio bih navesti da je sve to (Ovršni prijedlog i Rješenje o ovrsi) napisano na svega jednoj strani, pa me interesira dali stvarno to može toliko koštati? Molim za savjet!!!
  4. ariggo

    zastara

    Poštovani, govoreći o zastari molim Vas da mi odgovorite kada nastupa zastara za KD iz čl. 345. st 1. Kaznenog zakona? Uz navredeno interesira me koja je to visina navodno nastale štete koja razgraničava dali se radi o pričinjenoj šteti male vrijednosti ili velike vrijednosti. Sa poštovanjem i hvala.
  5. ariggo

    pronevjera

    Ok i hvala, mada znam o kojem se kaznenom djelu radi i što piše u navedenom članku. međutim, mene konkretno zanima dali netko zna koji je to iznos za koji se smatra da je "vrijednost pronevjerene stvari mala" (čl.345. st. 2. KZ-a)?
  6. ariggo

    pronevjera

    Poštovani, molim Vas da mi kažete što se u KD "pronevjera" smatra pod pojmom "vrijednost pronevjerene stvari mala", te dali u sudskoj praksi postoji o kojem se tu konkretno iznosu radi (npr. 1.000,00 kn, 5.000,00 kn ili nekom drugom iznosu).
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija