Jump to content

Omar Little

Korisnik
  • Broj objava

    47
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Omar Little je na 10. srpnja 2014 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što Omar Little objavi!

  1. Ostvario sam kapitalnu dobit u 2020. i 2021. godini. Porez točno izračunat i uplaćen za obje godine. Međutim, jučer sam shvatio da je oznaka izvješća u JOPPD trebala biti 20365/21365, tj. zadnji dan u godini za koju se plaća porez na kapitalnu dobit. Umjesto toga, pod oznaku izvješća sam stavio dan na koji sam ispunjavao i predavao JOPPD (početak veljače 2021. za 2020. i početak veljače 2022. za 2021.). Da li zbog toga mogu imati problema? Nitko iz porezne me nije zvao ni za 2020. ni za 2021. godinu.
  2. Ok, hvala na odgovorima. Odlučio sam da neću radit tu uslugu i muljat. Mene sad zanima, koja je daljnja procedura ako oni ne priznaju krivnju? Da li svejedno ispunimo europsko izvješće i napišemo sve kako je bilo, pa onda osiguranje odluči tko je kriv?
  3. Našao sam se njima i oni su predložili ono šta sam i očekivao - s obzirom da je šteta na njenom autu dosta veća, zamolili su me da im napravim uslugu i priznam krivicu, pa da će tako ići više love i meni i njima (3500 kn je procjena njene štete, oni bi meni dali pola). Provjerili smo moje osiguranje i imam zaštitu bonusa. Iskreno, jebe mi se za lovu, ali razmišljam da li da im napravim tu uslugu (njenog brata inače znam iz viđenja i par puta je pomogao da se prođe tehnički). Ako bi ja priznao krivicu i ako bi išli s tom pričom, da li je to kazneno djelo? Očito je da bi ja morao reći da sam se ja taman uključivao u promet i izletio ispred nje. Da li bi procjenjitelj mogao na temelju štete shvatiti da lažemo?
  4. Hvala na pojašnjenju. U ponedjeljak idem u Euroherc vidjet šta će mi reći ona i njen brat. Ako budu tvrdili da sam ja kriv, koje su mi opcije? Koje su njima opcije ako se ja okrenem i odem, bez ikakvog dogovora? Da li se može u ovom momentu uplesti policija?
  5. Danas popodne sam parkirao auto na pločnik uz glavnu cestu - digao sam ga skoro skroz gore, samo lijevi kotači su ostali na cesti. Nigdje nema znaka za zabranjeno parkiranje. Evo slike točno gdje je moj auto bio parkiran: http://prntscr.com/po7mri Uglavnom, izletio sam u restoran preko puta i vratio se nazad do auta u manje od 3 minute. Kad sam došao kod auta, djevojka dotrčava prema meni i kaže da je s desnom stranom svojeg auta (kojim je upravljala po cesti) ogrebala moju lijevu stranu. Vidim oštećenje na stražnjoj lijevoj strani mog auta. Dogovorimo se da ona ima limara i ostavi mi broj, pa cu ja otici tamo i vidjet koja je steta. Kasnije mi se javlja da je njen auto koma, da je udubljen blatobran, bočni lim, pukao bočni žmigavac, retrovizor, da nije sigurna ako joj je otišla i vilica. Da je pričala s bratom koji radi u Eurohercu i s obzirom na to da sam ja virio na cestu da bi bilo najbolje da riješimo to preko police. I da u ponedjeljak dođem u osiguranje gdje radi njen brat, da se odmah vidi procjena štete. Mene zanima prvo - tko je kriv? Ja sam još jednom išao pogledati mjesto gdje sam parkirao, nema znaka da je zabranjeno. Činjenica je da je manji dio mog auta virio na cestu. Strah me da me tamo ne probaju izradit, imate kakav savjet kako postupiti?
  6. Da ne otvaram novu temu - nećete vjerovati, ali 4 dana kasnije bez vozačke je ostala i moja majka. Za vožnju kroz jednosmjernu ulicu u zabranjenom smjeru. Znam već kako ću napisati žalbu, ali imam jedno pitanje. Na prekršajnom nalogu je krivo napisana ulica gdje se prekršaj dogodio. Da li to može imati kakvog utjecaja. Moju majku su zaustavili na križanju ulica A (sporedna) i B (glavna) dok se kretala ulicom A u zabranjenom smjeru. A oni su na prekršajnom nalogu napisali da se kretala "ulicom C iz smjera sjever u smjeru jug". Inače, ulica C je sporedna ulica koja se spaja na ulicu A sa suprotne strane od ulice B. Mi živimo u ulici C (valjda se zato zabunio) te je taj smjer (sjever > jug) dozvoljen u toj ulici. Da li ta greška može imati kakav utjecaj, ili bi se policajac ispravio na sudu i nikome ništa? Pa je ipak bolje odabrat dobro staro kajanje i nekažnjavanost u prošlosti? Prilažem i skicu ulicu za lakše snalaženje.
  7. Ok, čini se da sam krivo razumio oca dok mi je prepričavao priču. Sad sam dobro pročitao nalog i pitao ga još jednom - oni nisu stajali u koloni. Ono što se dogodilo je da je ta skupina auta vozila i na semaforu koji je postavljan zbog privremene regulacije zbog radova se upalilo crveno, ali je policijski auto produžio, a ova 3 pametnjakovića iza njega su ga slijedili. Sad više nisam siguran kako u prigovoru umanjit namjeru, jer je očigledno šta su ti vozači napravili, svi to rade kod tih semafora, samo ne kad je policijski auto ispred lol. A ako idem u prigovoru spominjati da je policijski auto prošao kroz crveno, čini mi se da želim smanjiti očevu odgovornost, tipa "ako je mogla policija, mogu i ja", a to nije efekt koji želim postići. Želim iskreno kajanje. Da li bi moglo proći da je insinktivno nastavio voziti jer je bila mini kolona i da do zadnjeg momenta nije vidio semafor?
  8. Dakle, šta se tiče liječnika, mogu samo napisat tako općenito - tipa da ih moli da mu ukinu mjeru jer mu je auto često potreban za posjete liječniku? Da li da ubacim i sitnu laž da njegova žena već godinama ne vozi, tako da je on jedini vozač u obitelji
  9. Opisat ću situaciju koja se neki dan dogodila mom ocu, svaki savjet je dobrodošao. Na djelu ceste kojom je vozio se odvijaju radovi, te su s obje strane postavljeni oni žuti semafori za prometnu regulaciju. Moj otac je stajao u koloni (treći ili četvrti auto po redu) dok je na semaforu bilo crveno. Prvi auto u koloni je bio policijski auto. Odjednom, policijski auto kreće na crveno. Za njim kreću 3 auta koja su bila iza njega, među kojima je i moj otac. 100 metara dalje, policijsko vozilo se zaustavlja nasred ceste, policajac pokazuje vozačima da stanu sa strane. Epilog: moj otac dobiva kaznu 2000 kn + 3 mjeseca bez vozačke. Prvo pitanje: da li je ikakva olakotna okolnost to šta je policijski auto prvi prošao kroz crveno? Pretpostavljam da nije i da bi to trebalo dokazivat na sudu, ali čisto da provjerim. Realno govoreći, meni nije jasno kako netko, poput tih ljude iz ove priče, može svjesno napraviti prekršaj "pred" policijskim vozilom, ali to nije tema ove priče. S obzirom na moja iskustva iz prošlosti, pretpostavljam da je najbolja šansa da se napiše prigovor u kojem priznaje prekršaj te se kaje, te da uopće ne spominje policijsko vozilo? Ili bi bilo dobro napisati da je policijsko vozilo krenulo prvo, a da je on reagirao instinktivno i krenuo za njim, iako je odmah postao svjestan gluposti koju je napravio. Inače, otac ima 70 godina, njegova žena ima 67, oboje imaju male penzije. Sin je službeno nezaposlen. Otac mislim da u 50 godina vozačke karijere ima možda par sitnih prekršaja, a u zadnjih 10 godina mislim da ništa. Da li predlažete da uz prigovor podnesem i potvrde o visini penzije koju primaju? Pretpostavljam da je dobra šansa da će mu novčanu kaznu umanjiti za 2/3. Ali ono šta je njemu podjednako bitno je zabrana upravljanja od 3 mjeseca. Postoji li način da se to umanji? Znam da bi trebao nekakav dobar razlog za to, ali ništa mi trenutno ne pada na pamet.
  10. Hvala na odgovoru. Pod "rješenje o plaćanju poreza" mislite da ću morati platiti dodatni porez na taj iznos, iako je on već oporezovan, kao kaznu jer sam novac primao na krivi račun? O koliko porezu bi se moglo raditi i da li bi se mogao izvući ako dam dokaze o porijeklu i već plaćenom porezu na taj novac?
  11. Ovakva mi je situacija. Apartman je u potpunosti legaliziran i kategoriziran te se iznajmljuje preko Airbnb-a od ljeta 2015. godine. Sve se vodi na mamimo ime, ona je vlasnica i na nju glasi kategorizacija, paušali se redovito plaćaju, gosti se prijavljuju u E-visitor, redovito se plaća i dodatni porez 25% na Airbnb fee, dakle sve apsolutno 100% legalno. Airbnb računi su na njeno ime i prezime. Ali problem je sljedeći - s obzirom da je mama u godinama, ja vodim sve preko Airbnb-a te sam tamo stavio svoj bankovni račun, tako da lova sjeda na taj moj račun. U 2015. sam primao novac na tekući devizni, tada su me upozorili da sve takve uplate moraju ići na žiro, pa sam za 2016. otvorio žiro devizni te na njega preusmjerio uplate. Nažalost, tek pred mjesec dana sam se raspitao i shvatio da je cijelo to vrijeme novac trebao zapravo sjedati na mamin bankovni račun, to se sad i napravilo za sve buduće uplate. Zanima me, da li mogu očekivati kaznu i dodatni porez za ove uplate koje su u 2015. i 2016. godini išle na moj račun? Ili se mogu nadati da bi mi progledali kroz prste za te 2 godine jer imam dokaze otkud taj novac dolazi i na račun čega? Radi se o ukupnom iznosu od oko 8 tisuća Eura.
  12. Sad sam primijetio da je policajac na prekršajnom nalogu stavio krivu godinu rođenja, dakle datum je ok, ali godina je 1988. umjesto 1984. Da li to može imati kakvog utjecaja?
  13. Pa istina, ali na veliku žalost, ja sam krajnji domet hrvatske policije. Da se ulicom spuštao neki Zdravko Mamić, dobio bi "ooo gospodine to ste vi, odite, odite, čestitam, čestitam". Nije problem i platiti u normalnoj državi, ali ovdje da plaćam kako bi drugi (uz blagoslov policije i politike) mogli krasti, moraš shvatiti da nervira, užasno nervira. No već smo podosta u off topicu. Ubuduće se onda spuštam dolje na rikverc. A što se tiče žalbe, napišem ju ovih dana, pa okačim na forum da vidim šta mislite.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija