Jump to content

tref

Korisnik
  • Broj objava

    47
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ej! pliz napiši par crta kako je bilo na općem dijelu, koliko detaljno pitaju? ja sam isto pravnica vss pa me zanima koliko ulaze u detalje? i koliko ranije si prijavila ispit i kad su javili termin polaganja? hvala
  2. visoka stručna sprema, pravna struka.
  3. pripremam se za učenje za državni stručni pa me zanima literatura. imam knjigu koja sadrži propise za državni i skriptu, pa me zanima koliko detaljno treba znat propise jer ih ima poprilično?
  4. pliz, ako neko i meni može poslat najnoviju skriptu za opći dio državnog ispita i pitanja ako imate? hvala puno. mail adresa je ana_bakota@yahoo.com
  5. molim Vas informacije s posebnog dijela državnog ispita za službenike koji rade u ministarstvu branitelja. koje zakone treba dobro znat i kako to otprilike izgleda? hvala.
  6. tref

    državna služba

    Može li mi netko objasnit postupak što treba napraviti kada dobijete rješenje o primitku u državnu službu, a u međuvremenu ste počeli raditi na drugo mjesto i ne planirate prihvatiti posao u državnoj službi? Hvala.
  7. Dobila sam rješenje o prijemu u državnu službu, a u međuvremenu sam dobila posao na drugo mjesto pa me sad zanima koja je procedura odbijanja posla u državnoj službi (na koji način i u kojem roku to mogu napraviti?) Hvala.
  8. tref

    hipoteka

    Kada se podnosi zahtjev za skidanjem hipoteke s kuće da li uz to treba podnositi i zahtjev za uknjižbu vlasnika ili je sve obuhvaćeno zahtjevom za brisanjem fiducijarnog vlasništva? Hvala.
  9. Kada se nosi životopis odvjetničkoj komori da li treba priložiti i diplomu i kolike su šanse za zapošljavanje na taj način? Hvala.
  10. Branitelji imaju prednost pri zapšošljavanju, ali samo pod jednakim uvjetima šta znači da ukoliko Vi i branitelj imate isti broj bodova na testiranju on ima prednost pri zapošljavanju. U slučaju da ima manji broj bodova od Vas nema pravo na navedenu prednost.
  11. tref

    pitanje

    Da li neko možda zna kako je vježbenicima u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti? (kakvi su uvjeti rada,radno okruženje...) Hvala.
  12. tref

    pitanje o testiranju

    Prijavila sam se na naječaj za vježbenike u Ministarstvu obitelji,branitelja i međugeneracijske solidarnosti i za par dana je testiranje pa me zanima da li mi netko može dat neku detaljniju informaciju o samom testiranju, npr. koliko su detaljna pitanja, koliko dobro treba znat zakone i informatiku? Hvala.
  13. Mislim da bi bilo najbolje nazvat Ministarstvo pravosuđa i njih pitat točno. Na njihovim stranicama piše:" 2 godine na pravnim poslovima u državnim tijelima ili drugim pravnim osobama u kojem su vremenu obavile praksu u sudu u trajanju od jedne godine ili više ili 4 godine na pravnim poslovima u državnim tijelima ili drugim pravnim osobama.
  14. Pa zašto onda otac oporukom ne ostavi imovinu Vama? Čini mi se da bi to bilo najjednostavnije s obzirom na to što Vi tražite.
  15. tref

    nasljedstvo

    Sklopite s majkom ugovor o doživotnom uzdržavanju. U tom slučaju brat nakon majčine smrti neće moći tražiti nužni dio.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija