Jump to content

annette

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, imala bih nekoliko pitanja vezano uz konutinuirani rad u istoj firmi, ali na Ugovor o autorskom djelu koji se svakih xy mjeseci produljuje. U ugovoru pise da poslodavac isplacuje naknadu po satu/djelu neto + porez i prirez. Da li je poslodavac duzan placati i mirovinsko i zdravstveno, i da li to treba navesti u ugovoru ili nekim drugim putem? Placanje poreza - poslodavac placa porez i prirez? Treba li autor po tom pitanju ista djelovati? Da li je moguce raditi za vise poslodavaca na isti nacin, postoji li ogranicenje u satima ili iznosu zarade? Postoje li neke “cake” na koje treba paziti pri potpisu takvog ugovora? hvala unaprijed na odgovorima, pocetnik sam u ovome pa mi je svaki savjet dobrodosao
  2. Postovani, Radi se o promjeni prezimena na fakultetskoj diplomi. Studij sam upisala pod djevojackim prezimenom. Diplomirala sam u vrijeme dok sam bila u braku, dakle dok sam imala drugo prezime, ono tadasnjeg supruga. Razvodom sam se vratila na djevojacko prezime. Zbog okolnosti u kojima se trenutno nalazim nuzno mi je na diplomi imati prezime koje sada koristim, odnosno svoje djevojacko. Fakultet (referada) mi odbija izdati diplomu sa novim (starim) prezimenom, tvrdeci da oni to "ne smiju". Procitala sam zakon o osobnom imenu i ne pronalazim clanak koji to regulira. Stoga vas molim za savjet. Ima li svrhe pisati molbe/zalbe nekoj od institucija, ministarstava? Hvala. Lp.
  3. Prije svega isprike ako sam pogrijesila lokaciju za svoje pitanje. Naime, radi razvoda promijenila sam prezime (imala sam svoje i suprugovo, sad imam samo svoje), prijavila sam promjenu prebivalista. Receno mi je da u roku od 2 tjedna moram promijeniti osobnu. Ok, zahtjev mogu predati sutra. U medjuvremenu (u ta 2 tjedna) moram putovati u inozemstvo (zemlja EU). Mogu li sa putovnicom koja glasi na staro prezime putovati u zemlju Eu? (kupila sam avionsku kartu na staro prezime)... Zahvaljujem unaprijed.
  4. Dragi savjetodavci.. još uvijek nisam uspjela ništa riješiti pa vam se ponovno obraćam. Kolegica koja je zahtjev predala prije 2 tjedna, ima glavnu raspravu početkom 7.mjeseca, već je dobila poziv. Ja još ništa.. S obzirom da je očito problem u "mojoj" sutkinji, što mislite da li bi rješenje bilo da ja ponovno predam zahtjev, ispočetka? Ovo zaista nema smisla. Hvala na mišljenju unaprijed.
  5. Uh, a ja se selim u inozemstvo. Pokušat ću sa požurnicom. Hvala Vam.
  6. Hvala puno na brzom odgovoru. Potpitanje: znači li to da ukoliko je sutkinja kojoj je predmet dodijeljen duže odsutna (npr teže bolesna pa je nema par mjeseci), postoji mogućnost da čitavo ovo vrijeme rasprava čeka njen povratak? Zbilja imamo valjane razloge zašto nam je bitna presuda, treba li njih navoditi u požurnici? Hvala još jednom...
  7. Pozdrav, nisam pronašla niti jednu temu vezanu za trajanje parnice u slučaju sporazumnog razvoda braka. Naime, prije 5 mjeseci smo predali zahtjev, nakon 2 mjeseca bili smo pozvani na glavnu raspravu, i tjedan dana prije stigao nam je dopis da se rasprava odgađa zbog bolesti sutkinje. Od tada nikakvog traga niti glasa o novom terminu rasprave. S obzirom da su meni sve životne prilike na čekanju zbog bolesti sutkinje, zanima me može li se tražiti požurka ili na bilo koji drugi način utjecati na dobivanje termina glavne rasprave? Koliko dugo nakon glavne rasprave čekamo na pravomoćnu presudu? Može li se prije dobivanja pravomoćne presude tražiti povratak na djevojačko prezime? Hvala unaprijed na pomoći i savjetu.
  8. trebam pomoć,oko obračuna mirovine,po činu iz mupa,,kojeg mi nepriznaju za obračun,pošto sam poslije mupa bio demolbilisan i do oluje bio na bolovanj,,pa dobio poziv da se javim u oluju,,što sam i učinio.Međutim iz oluje sam demobilisan kao vojnik,,i tako su me obračunali po činu vojnika a ne po činu viši polcijski narednik,,odnosno po zvanju.

  9. prije upisa citala sam masu clanaka i iskustva ljudi koji su opisivali njihove prijevare i mlacenje novca, a sve na fin nacin. ipak sam zavrsila jedan od njihovih programa i evo, uvjerila sam se da je sve istina. uglavnom, ocito je da su oni dobro pripremljeni da se izvuku iz svih situacija koje izazovu nezadovoljni klijenti, tako da smatram da se u borbu s njima mora ici sa odvjetnikom.
  10. po zakonu kako se obveznika treba obavjestiti o dugovanju prije nego se pokrene ovrha? da li sms poruka relevantna obavijest? hvala
  11. hvala na odgovoru... da li mozemo prepisati stan na maloljetno dijete darovnim ugovorom?
  12. stanovi su steceni u braku. sto sa nasljedjivanjem duga ako nema nasljedene imovine?
  13. Poštovani, budući da nemam sredstava kojima bih financirala savjet odvjetnika ili pravnog strucnjaka, lijepo Vas molim za odgovore na nekoliko pitanja otvorenih u procesu mog razvoda. U tijeku je sporazumni razvod braka. Suprug nema nikakva primanja, nezaposlen je. Vlasnik je nekretnine koja je pod ovrhom. Vlasnik stana u kojem smo zivjeli sa maloljetnim djetetom sam ja, stan nema nikakvog tereta. Zanima me sljedece: 1. kako se mogu osigurati da suprug ne trazi nikakva prava na stan u kojem smo zivjeli? 2.suprug ima mnostvo dugova (porez, krediti, kreditne kartice i razne druge obveze). Da li ja nakon razvoda imam ikakve obveze npr, vracanje njegovih dugova ako se njemu nesto dogodi? 3. da li njegovi dugovi mogu dospjeti na naplatu temeljem ovrhe nad nekretninom u kojoj smo zivjeli (koje sam ja vlasnica)? 4.da li nase dijete moze imati obvezu vracanje njegovih dugova? ukoliko se njemu nesto dogodi? 5. da li ja mogu imati ikakve obveze oko dugova na njegovoj nekretnini? molim Vas odgovore, bila bih Vam zahvalna ako ih dobijem sto prije buduci da je rociste iduci tjedan .. hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija