Jump to content

John von der Butler

Korisnik
 • Broj objava

  20
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Izvanredni studij

  Hm, u redu. Dakle, teško ću išta postići nekim pravnim postupkom. Ostaje mi čekati odgovor Odbora. Iskreno, činjenica da je sve skupa puno ograničenja, umara.
 2. Izvanredni studij

  Upravo o tome se radi, ne znam koji bih institut koristio i bi li uopće išao toliko daleko jer sam svjestan dugotrajnosti postupaka (nisam pravnik), ali me zanimaju mišljenja pravnika. Cilj mi je "natjerati" fakultete da počnu osnivati izvanredne studije ili barem uvedu kvote za izvanredne studente jer je nevjerojatno (barem meni), da ne postoje. Želim studirati, a ne mogu, jer izv. studij ne postoji. Upravni spor, možda? Pisao sam saborskom odboru za obrazovanje, znanost i kulturu čekam odgovor pa ću odlučiti što i kako dalje.
 3. Izvanredni studij

  Ruby_Danderfluff, mislite li da imam osnove za tužbu(naravno to mi je zadnja opcija), ili neki drugi pravni posupak kojim čiji bi ishod bio da dotični fakultet, a onda i svi drugi fakulteti krenu osnivati izvanredne studije? Svjestan sam dugotrajnosti postupaka u RH, ali ostaje činjenica da mi je uskraćen upis. Već se pripremam za polaganje državne mature za slučaj da će se stvari promijene od iduće akadamske godine (iako je malo vjerojatno da hoće) ali eto, nada umire zadnja.
 4. Izvanredni studij

  Slažem se. Postoji još jedna otegotna okolnost, naime fakultet je u svom očitovanju naveo da mi ne može dozvoliti upis jer je studij osnovan kao redoviti sveučilišni studij te nije predviđen niti prilagođen osobama koje u punom obimu ne mogu pratiti nastavu. Ono s čime se ne mirim je činjenica da je Statutom predviđena mogućnost osnivanja izvanrednih studija, kao i mogućnost financiranja istih putem sponzorstva, donacija i iz nenamjenskih sredstava Ministarstva, a sveučilišta se automatizmom u cijelosti financiraju potonjim, dok akademska zajednica uopće ne razmišlja o nedostatku izvanrednih studija. Živimo u digitalnom dobu, u Europi i svijetu u porastu su on line studiji, upravo prilagođeni zaposlenima dok su izvanredni studiji uobičajeni. Kod nas je čini se moguće izvanredno studirati jedino ekonomiju i pravo. Žalosno ali istinito, miljama smo daleko od europskog standarda, a svima ostalima očito nije stalo da išta promijene.
 5. Izvanredni studij

  Pokušao sam doći do rasporeda, međutim još nije objavljen na web stranicama ili je objavljen na portalu za studente kojem nemam pristup. Otići ću za koji dan do faksa i tražiti raspored od referade. U razgovru s nekim bivšim studentima ssznao sam da su predavanja organizirana kroz jutro, a traju najkasnije do 5 sati popodne. Moje radno vrijeme je od 08.30- 16.30.
 6. Izvanredni studij

  Atomic 95, redoviti student ne može biti bilo tko. Zaposlene osobe ne mogu biti redoviti studenti, a fakultet omogućava studiranje samo studiranje uz potporu ministarstva. Prema tome, nije mi omogućeno studiranje.
 7. Izvanredni studij

  Ne, upravo suprotno, osnivanje izvanrednih studija predviđeno je Bolonjskom deklaracijom samo što se taj dio zanemaruje, štoviše, smatralo se da će Deklaracija utjecati na porast broja izvanrednih studenata. A što se tiče osnove, članak 66. Ustava RH jamči pravo na obrazovanje svima, pod jednakim uvjetima u skladu s vlastitim sposobnostima. Zanimalo me je li moguće i po kojoj osnovi ali nisam siguran, zato sam i postavio temu. Misli li netko drugačije? U svakom slučaju, Drot 13, hvala.
 8. Izvanredni studij

  Dobar dan, želim upisati studij na jednom fakultetu koji zbog poslovnih i obiteljskih obaveza ne bih mogao studirati kao redoviti student, a fakultet ne ustrojava izvanredni studij za niti jedan studijski program na preddiplomskoj razini . Za pomoć sam se obratio i fakultetu i Ministarstvu, nažalost bezuspješno. Fakultet kao argument zbog kojeg ne postoji izvanredni studij navodi nedostatak kadra i nedostatak tehničkih mogućnosti - taj bi argument možda i bio dijelom valjan kada bi na fakultetu postojao barem jedan izvanredni studij na navedenoj razini. Žalosno je što niti jedno sveučilište u Hrvatskoj za navedeni studij ne nudi mogućnost izvanrednog studiranja. Radi se o humanističkom studiju. Trebam li se pomiriti s činjenicom da je u Hrvatskoj studiranje omogućeno isključivo maturantima? Da ne duljim, zanima me mogu li tužiti fakultet je mi uskraćuje pravo na obrazovanje ili nekim drugim pravnim postupkom zatražiti provjeru zakonitosti takve prakse? Hvala i pozdrav,
×