Jump to content

MinervaST

Korisnik
  • Broj objava

    33
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovane kolege , zanima me kako se u RH obavlja medijacija, koji su uvjeti da bi mogao obavljati taj posao i postoji li u Hrvatskoj Zakon o mirenju ?
  2. Koji su najčešći razlozi da neki pravni subjekt poništava natječaj za prijem novih zaposlenika (formalni i realni) ??
  3. Poštovane kolege i ostali poslodavci, već duže vremena tražim posao u svojoj struci, diplomirala sam 1987., a magistrirala 2000. godine. Tražim posao u struci, po mogućnosti u Splitu, a prihvatila bih i posao u Zagrebu. Zadovoljila bi me i plaća od 5000 kn. Detaljnije podatke šaljem na ozbiljne ponude, unaprijed zahvaljujem MinervaST
  4. Potovane kolege, ima li netko saznanja o radu navedenog ureda, kako izgčeda testiranje koje će se održati u Zg (objavljen je natječaj za stručne pravne savjetnike u uredu u Splitu, Osijeku ) i koliko kandidata se prijavilo ?
  5. Drage kolege, ima li netko možda skriptu Upravne znanosti (po mogućnosti nekoga sa splitskog prava) ? Molim da mi pošalje na judita-split@net.hr Zahvalna unaprijed , Minerva ST
  6. Pozdrav kolege , zanima me ima li netko ovdje tko studira upravni studij na šibenskom Veleučilištu? Kakva su isustva, kakvi su profesori i jeste li zadovoljni sa predavanjima ?
  7. "Polako" i "Sutra" su osnovni principi dalmatinskog mentaliteta. Dok se to ne promijeni i dok Dalmatinci budu brzi i agilni samo na gasu automobila, bit ćemo tu gdje jesmo, barem još 100 godina.
  8. Dragi kolega, pozdrav... Suosjećam sa Vama i znam kako Vam je, jer sam i sama prošla sve to, s obzirom da sam magistrirala na tom studiju prije 7 godina, ali da Vas utješim, ja čak niti ne radim u svojoj struci. S obzirom da imam neloš posao, malo sam se uljuljala, a tu je i obitelj, ali definitivno sam odlučila, idem naprijed. Vi barem radite u struci (pretpostavljam) , a izrada magisterija doći će- kad tad. U Dalmaciji se čovjek mora naoružati strpljenjem. Ko je vidija prišu ??
  9. Poštovane kolege.. Evo još jedna molba za skriptice. Barem iz Građanskog. sabina965@net.hr
  10. Neupisane nasljednike. Ali tek nakon provedene ostavinske rasprave - logično
  11. Molim da mi netko odgovori na slijedeće pitanje ; Prodala sam nekretninu, uredno sklopila kupoprodajni ugovor, međutim novi vlasnik se još nije uknjižio, naime, tek nekidan mu je stiglo sudsko rješenje kojim se odobrava uknjižba. U međuvremenu, meni , kao bivšem vlasniku uredno dolaze računi za plaćanje poreza (redovni godišnji porez na nekretnine). S obzirom na to da žalba ne odgađa izvršenje, jesam li dužna platiti i predočiti poreznoj relevantne dokumente ili samo napisati žalbu, bez plaćanja ??
  12. Dragi kolega.. Magistarski rad, kao i svaki drugi znanstveni rad najpametnije je lektorirati, jer ste tako SIGURNI da će biti gramatički točno napisan, što je dosta važna stavka za tekve radove. To vam je jedna vrsta šminke, tj. umjeničkog dojma, još ako na njemu piše da ga je lektorirao taj i taj, to zvuči ambiciozno i ozbiljno. U moje doba, tj. kad sam ja magistrirala (pretpostavljam da ste u Splitu na Pravu mora), nije bila zakonska obaveza, tako da ga ja osobno nisam lektorirala, a pošto mi pravopis neloše ide, rad je prošao i kao takav i uspješno je obranjen. Najčešće je mentor taj koji vam sugerira lektora, ako smatra da je to potrebno. Možda si se u međuvremenu promijenili propisi, pa je lektoriranje postalo obvezno, no za te informacije, najbolje se javite u Tajništvo postiplomskog studija. Pozdrav i sretno !
  13. Hvala Aly na podršci. Zar misliš da bih ja ostavljala siguran državni posao, da ovo ne volim ? Mora biti malo entuzijazma u svemu, inače, ništa od posla......
  14. Logično je , i po zakonu da vlasnički list može podignuti bilo tko, s obzirom da su to javne isprave, a osobna isk, služi samo za tehničku evidenciju. Dakle, odvjetnik, da je fer i korektan MOGAO je (s obzirom da je naplatio) dostaviti list, a to je mogla napraviti i agencija za nekretnine, s obzirom da je i njoj plaćena lijepa svotica od 2% vrijednosti. Svi su oni pokupili novce,a ti sam kao nek stvar poslije moraš ići po vlasnički....
  15. E to me zanimalo...Jeli moguće raditi kao odvjetnik, ali da nisi "vlasnik" odvj. ureda, naime, da ti taj isti kolega odvjetnik samo daje plaću ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija