Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

peasans

Korisnik
 • Broj objava

  9
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Pozdrav, Molim da mi odgovorite na sljedeće pitanje. Trenutni poslodavac neće mi produljiti Ugovor o radu na određeno vrijeme koji je sklopljen na tri mjeseca jer ne zadovoljavam njihove stručne potrebe, nemam dovoljnjo znanja ... Kod prethodnog poslodavca sam sklopila sporazumni prekid radnog odnosa. Imam skoro tri godine i više neprekinutog radnog staža. Moje pitanje glasi da li imam pravo na novčanu naknadu sa burze? Ako da, kako bi otkaz ugovora trebao glasati (da li je potrebna neka određena forma) ili je dovoljno samo napisati Otkaz ugovora o radu? I onda dalje u tekstu navesti razlog (nemam potrebne sposobnosti i sl.)? Molim za odgovor. Hvala unaprijed. P.
 2. Pozdrav, Prelazim u drugu firmu bez prekida radnog odnosa gdje dobivam ugovor na određeno na tri mjeseca, probni rok. Da li u slučaju potpisivanja novog ugovora koji će vjerovatno opet biti na tri mjeseca imam pravo na godišnji i ako da, na koliko bi dana mala pravo? Kod prijašnjeg poslodavca sam iskoristila sav godišnji za prethodnu godinu 2017-u. Hvala unaprijed. P
 3. Otkazni rok - godišnji ili plaćeni GO

  Potočnica, na zalost nisam, jer kao i većina zaposlenih mogla sam biti sretna što uopće imam posao. Kakav, takav i ovakav je dobar, bolje i 2.600 i neš plus svakih par mjeseci nego nula kuna svaki mjesec, a imam i dijete koje traži svoje. Mali čovjek, očito da na moju žalost moram prihvatiti još jednu nepravdu koja se nanosi radnicima. Molim da li imate kakav savjet šta mi je sada činiti, osim nadati se da će ipak pronaći nekog za moju zamjenu. Ha, a šta se dešava ako ne pronađu osobu, da li me mogu zadržati protiv moje volje i nakon isteka otkaznog roka? Lp, p n
 4. Otkazni rok - godišnji ili plaćeni GO

  Hvala na odgovoru koji me je iznenadio, jer kako poslodavac može nešto uvjetovati? Prijavljena sam na minimalac, a u ugovoru imam navedenu plaću od 4.000 kn znači isplaćuje mi/nama razliku (što nije po zakonu) svaka tri mjeseca. Sada imam priliku za nešto konačno kvalitetnije a on bi iz mene iscjedio zadnju kap. Valjda neka pravda mora postojati. Molim Vas da mi javite koji je to članak novog zakona o radu. Još jednom hvala. p.
 5. Pozdrav, Imam pitanje vezano uz otkazni rok. Naime, predala sam zahtjev za sporazumni prekid radnog odnosa u firmi na kojoj sam prijavljena na određeno uz ugovor u kojem je navedeno da imam otkazni rok dva mjeseca. Ok, odraditi ču ga jer tako stoji u ugovoru koji sam potpisala i koji se obnavlja svaku godinu... Pošto imam još deset dana starog godišnjeg želim ga iskoristiti tijekom otkaznog roka prije prelaska u drugu firmu. Mislim da to čak i moram učiniti po zakonu. Molim za potvrdu. Poslodavac mi kaže da me ne želi pustiti na godišnji, već da će mi ga platiti. Ja ne zelim da mi plati već želim na GO. Tko je u pravu? Da li mi poslodavac može uvjetovati na koji ću način iskoristiti GO? Jel radnik ima uopće ikakva prava o odlučivanju na koji će način iskoristi GO? Hvala na odgovoru. Petra
×