Jump to content

kresgor

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Zahvaljujem na Vašem odgovoru, da bilo bi poželjno da se komunalno opremi pristupni put. Da li to znači da općina može/mora napraviti bez da je i vlasnik tog puta? Zahvaljujem.
  2. Poštovani, molim Vas za pravni savjet, naime nakon višegodišnjeg povlačenja po sudu za dokazivanje vlasništva nad građevinskom česticom na kojoj je izgrađena obiteljska kuća te je donešena pravomoćna presuda da sam vlasnik 1/1, u sklopu te čestice je i pristupni put do ostalih objekata/kuća. Zanima me Vaše mišljenje, da li ima smisla ulaziti u pravnu "bitku" sa općinom, odnosno da li postoji pravni okvir u kojem bi mogao "natjerati" općinu da otkupi i sebe uknjiži na taj dio čestice(pristupni put)? Zahvaljujem.
  3. Poštovani, prvi put sam na ovom forumu pa se ispričavam ukoliko pitanje nije postavljeno na pravom mjestu. Naime, radi se o tome da sam vlasnik katastarske čestice oko koje se vodio dugogodišnji sudski spor u kojem je presuda nedavno donešena u moju korist. Međutim kako je sam proces trajao skoro 20 godine, na toj čestici su se formirali "putevi" koje je općina u jednom trenutku asfaltirala. Moje pitanje je da li "danas" postoji pravna mogućnost putem koje bih mogao tražiti odštetu za izgubljene dijelove te čestice? Zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija