Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

mojamalena07

Korisnik
 • Broj objava

  17
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. alimentacija zaostaci - izravna naplata preko Fine

  Znači Fina ima prvenstvo naplate svoje naknade prije alimentacije?
 2. Poštovani, pokrenula sam izravnu naplatu zaostataka alimentacije temeljem presude putem Fine. Prva sam na redu naplate. Sjela je prva uplata ali fina je naplatila naknadu od ovršenika (bivšeg supruga) prije iznosa za alimentaciju. Pozivaju se na čl. 22 st.3 pod st. 1 Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima. Ima li netko iskustva s tim, mišljenja sam da prema Ovršnom zakonu nije moguće naplatiti ništa prije alimentacije ali u Fini me uvjeravaju da se oni prema zakonu prvi naplaćuju sa svojom naknadom od ovršenika.
 3. Ovrha na placi i na Fini

  Da li bi mozda netko ukratko mogao napisati kako taj zahtjev treba izgledati? Čitam pa sve manje znam 🙄
 4. Ovrha na placi i na Fini

  I gledam ovrsni zakon koji je bio vazeci 2016 kada je doneseno rjesenje o ovrsi?
 5. Ovrha na placi i na Fini

  Kome pišem ako je javnobilježnicko rjesenje o ovrsi?
 6. Ovrha na placi i na Fini

  Poslodavac ima orginal pravomocno javnobiljeznicko rjesenje o ovrsi upravo provjereno.
 7. Poštovani, da li netko ima informaciju nakon stupanja zakona o otpisu dugova fizickim osobama iz 2018. kojemu se je prikljucio i Zg holding da li je to Holding sproveo i da li postoji neki rok u kojemu je trebao obavijestiti o ucinjenom duznika?
 8. Ovrha na placi i na Fini

  Javnobiljeznickim rjesenjem o ovrsi direktno na finu i direktno na poslodavca
 9. Ovrha na placi i na Fini

  Poštovani, Ovršnim rješenjem Erste banka pokušala je naplatu putem Fine 2016. no nema sredstava i ne naplacuje se. U isto vrijeme stavljaju zabiljezbu ovrhe na stan. Nakon toga šalju poslodavcu no ne naplacuju se neko vrijeme. Unazad par mjeseci oslobodio se dio primanja i poslodavac im je poceo uplacivati mjesecno dio duga. Na koji nacin da trazim od Erste banke da se povuku sa Fine obzirom da se naplacuju putem place? Kada bi se povukli sa Fine imala bi uvjete za jednostavni stecaj ostalih dugova. Zabiljezbu sa stana ne zele maknuti dok se ne naplate skroz, ali bar da ih sa Fine mak em
 10. Da li ste uspjeli rijesiti ovo za alimentaciju jer i ja imam isti problem?Lp

×