Jump to content

igokresa

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, Imam jedno pitanje. Dakle, nakon smrti moga oca provedena je ostavinska rasprava gdje smo se majka, sestra i ja odrekli očeve imovine (polovice obiteljske kuće), pa je to pripalo općini, druga polovica je u vlasništvu majke. E sad moje pitanje je da li općina može staviti na prodaju cijelu kuću ili samo njihov dio? Pitam pošto su mi rekli da oni mogu ako je ne pristanem na neku njihovu cijenu staviti cijelu nekretninu na prodaju. Hvala.
  2. Moj otac je bio vlasnik i jedini član tog trgovačkog društva. e sad pošto su iza njega ostali veliki dugovi i krediti. ja kao njegov nasljednik se želim odreći nasljedstva jer ne želim niti mogu vraćati njegove dugove. mene zanima kakva je daljnja procedura s tom tvrtkom šta će biti s njom?
  3. naravno, da treba vrati novac, pitanje je samo tko ga mora vratiti otac ili ja. Kako sam rekao novac je posudio otac, on je i prodao auto bez znanja vlasnika tvrtke (dakle samim time bez znanja vlasnika vozila). moj grijeh u svemu tome ja taj što sam kao tadašnji vlasnik tvrtke potpisao taj ugovor.
  4. ne može se naplatiti putem zadužnice jer je račun tvrtke u blokadi. Ja sam obavjestio dotičnoga da ja više nisam vlasnik tvrtke i da nisam ja prodao auto, ali on kaže da pošto je moj potpis na ugovoru da će on mene tužiti.
  5. Dakle ovako. Ja sam prije 2 godine otvorio tvrtku te sam odselio u inozremstvo a tvtkom je upravljao moj otac. Moj otac je dogovorio s jednom osobom pozajmicu. Sastavljen je ugovor o zajmu kod bilježnika da ta osoba pozajmljuje novac tvrtki, za jamstvo je bilo dato vozilo u vlasništvu firme i zadužnica. Ja sam taj ugovor potpisao pošto sam tada bio vlasnik firme i otišao natrag u inozemstvo. Da bi se sad vratio nakon 2 godine i saznao da je moj otac prije godinu dana prodao to vozilo koje je dao kao jamstvo bez moga znanja i ta osoba me sada želi tužiti za prevaru pošto moj otac nije vraćao dug sukladno ugovoru. Ja sam prije par mjeseci prodao tu tvrtku ocu dakle više nemam ništa s tom tvrtkom. Što mi je činiti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija