Jump to content

idjokano

Korisnik
 • Broj objava

  15
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je idjokano objavio

 1. punomoć kod podijele kuće

  Poštovani, Molim savjet,ja sam vlasnik polovice kuće(četvrtina nasljedstvo),a četvrtinu sam otkupila od jednog nasljednika. Drugu polovicu su nasljedila djeca,nakon smrti roditelja. Jedna od vlasnica četvrtine ne živi u Hrvatskoj,a punomoć je dala drugoj nasljednici četvrtine koja živi u Hrvatskoj. Vlasnica jedne četvrtine koja živi u Hrvatskoj punomoć je dala svom sinu. Pitanje da li taj sin može zakonski potpisati podjelu kuće,ako nema direktnu punomoć od tete,koja živi u inozemstvu, nego samo punomoć od svoje majke. Molim hitni odgovor i unaprijed se zahvaljujem
 2. punomoć kod podijele kuće

  Hvala,na brzom odgovoru! Lp
 3. Poštovani, Jedan od suvlasnika zgrade proširio je svoj stan na zajednički tavan( cca 5 m2), bez da je obavijestio suvlasnike zgrade. Većina nas se s tim nije složila na sastanku suvlasnika,iako dotični nije bio prisutan.Što mi možemo kao suvlasnici napraviti? Hvala lijepo na odgovoru!
 4. proširenje stambenog prostora na zajednički tavan

  Postoji predstavnik,a upravitelj je GSK. Hvala na brzom odgovoru.
 5. podijela obiteljske kuće,

  Prije dosta godina,zaključio sam ugovor s Elektrom i el.brojilo glasi,kao i računi na moje ime. Sada je došlo do podijele obiteljske kuće i ja želim imati svoje brojilo,ali korisnik druge polovice kuće ne želi platiti novo el.brojilo,nego se koristiti mojim. Što mogu napraviti,a da je po zakonu i regularno? Molim za savjet i zahvaljujem se!
 6. podijela obiteljske kuće,

  Uzdržavao sam roditelje.napravio sam im sanitarni čvor s septičkom jamom u dvorištu., kupaonu i Wc. Septičku jamu sam napravio sam uz pomoć susjeda i sve što je bilo potrebno,ja sam i financirao. Sada nakon njihove smrti,kuća se dijeli na zakonske nasljednike i može se podijeliti na dva dijela. Načelno je postignut dogovor,ali je problem septička jama. Oni žele koristiti tu s.jamu,a ja se s tim NE slažem ,jer ona je smještena na polovici dvorišta koje bi trebalo meni pripasti. Bez ,da su me pitali ,na tu jamu su spojili odvodnu cijev .U njihovom dijelu dvorišta ima mjesta za drugu septičku jamu. Što ja mogu napraviti? Molim savjet
 7. podijela obiteljske kuće,

  Može li mi netko odgovoriti,smije li se suvlasnik bez odobrenja suvlasnika koji je platio priključenje na elektru i sve platio,pri podijeli kuće prikopčati na to brojilo?
 8. podijela obiteljske kuće,

  Nakon podijele kuće,septičku jamu,vodu i el.brojilo sam ja sam financirao. Sada suvlasnik želi koristiti tu septičku jamu(koja je premala za zajedničke potrebe,iako ima mjesta za izgraditi novu..) Cijelo vrijeme sam plaćam i struju i vodu .Bez mog znanja iz svog dijela je prokopao odvodnu cijev preko zajedničkog dvorišta do septičke jame. Što mi je čininiti? Dali mogu tražiti povrat novca 50% za uplatnice koje sam ja uplatio tokom svih ovih godina.Što sa strujom i vodom? Molim za hitnost!!!
 9. podijela obiteljske kuće,

  Hvala na savjetu,a kako se dijele struja, voda i što napraviti jer je bez mog pristanka postavio odvodnu cijev u septičku jamu,koju sam ja napravio ,a nalazi se u dvorištu,koje još nije podijeljeno ?
×