Jump to content

žvanmarijana

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, mogu li saznati koji je rok zastare za naplatu sudskih troškova u postupku Croatia osiguranje? Naime, moja žalba na presudu nije usvojena i potražuju troškove od 505 e.
  2. Hvala, dakle otpriliko ovako: Prihvaćam i razumijem sve poslj....... ili Stranka je upoznata s posljedicama....
  3. Dobar dan! Molila bih odgovor što je to IZRIČITA IZJAVA i kako mora glasiti? Naime, da pojasnim. Dobila sam ovrhu na koju sam poslala prigovor, upućena sam podnijeti tužbu za proglašenje ovrhe nedopuštenom. Odbili su i primijenili opći rok zastare od 5. god. Javno bilježnički akt govori da je ugovor ovršan 20.9.2011., a ovrha je dospjela 16.5.2016. Solomizirani ugovor s bankom i osigurateljom CROATIA. U ugovoru stoji da se otplata vrši u jednakim mjesečnim anuitetima u koje je uključena glavnica i kamata što znači da je rok zastare 3 g. Osiguratelj također ima 3g. osim životnog, a javno bilježnički akt ( tako sam pročitala) ne može se uzeti kao ovršan jer nema jizričitu izjavu. Što to znači i kako bi ta izjava trebala glasiti? Hvala
  4. Poštovani, Jučer sam otišla u Finu kako bih vidjela stanje postojeće ovrhe, a službenica me informira kako imam novu ovrhu od prije 1. mj. i jednu od istog odvjetničkog društva koja čeka već 1. god. Kako sam uspjela prikupiti podatke o ovrhama za koje nisam znala, nazvala sam dotičnu gđu (javnog bilježnika u Osijeku) te je upitala zašto nisam obaviještena o postupku. Ona mi je odgovorila da su poslali dvije obavijesti, a obje na adrese koje nisu bile navedene kao moje prebivalište(selila sam se), no ja već 4, god imam mjesto prbivališta(uredno prijavljeno u policiji). Kako sam joj pokušala reći da su obavijesti krivo proslijeđene,i da ću napisati prigovor, rekla mi je da ne smetam i neka budem kulturna, nakon čega je spustila slušalicu. Nazvala me je nakon 5.min. i pokušala biti ljubazna i rekla je da je sve prema zakonu. Molim da mi netko odgovori imam li mogućnosti da predmet vratim u prijašnje stanje? Mora li javni bilježnik poslati obavijest na adresu koju mu daju u HT-u ili u PP? Rješenje o ovrsi donešeno je (prema njezinoj informaciji 2012.g.), a meni je račun ovršen u 4/2015 i u 4/2016. Što mogu učiniti? Hvala unaprijed!
  5. Molim Vas da me informirate kako postupiti kada sjedne ovrha na novčna sredstva za dopunsko zdrav.osiguranje, a da prije toga nisam primila opomenu, niti rješenje o ovrsi?
  6. Dobar dan, Nova sam ovdje te se nadam da će mi netko moći dati odgovor. U banci sam podigla kredit za auto 2007 god.,a 2011 , zbog nemogućnosti plaćanja, kredit je isplatilo Croatia osiguranje. Od tada ,nitko me nije kontaktirao u vezi naplate. Zanima me postoji li zastara i kada nastupa.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija