Jump to content

Loe

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ovaj moj zadnji post je bio odg za Spitfire a što se tiče Zeta(treća strana) po tome što si naveo "Treća strana je fizička ili pravna osoba, državno ili drugo tijelo, osim ispitanika, voditelja zbirke osobnih podataka ili izvršitelja obrade osobnih podataka i osoba koje voditelj zbirke ili izvršitelj obrade izravno ovlasti na obradu osobnih podataka." po ovom onda policija može izravno dati podatke i nekoj fizičkoj osobi(Luki Lukiću) da si fino zapiše i barata s njima...
  2. Taj članak navodi da imaju pravo provjeriti moj identitet na zahtjev fizičke ili pravne osobe ukoliko sam ja povrijedila njihovo pravo(ok,jesam) ali se nigdje ne navodi da taj isti policijski djelatnik smije moje podatke proslijeđivati dalje. Zet je to mogao tražiti pisanim putem od nadležne ustrojstvene jedinice policije.
  3. Imam već možda izlizano pitanje, a to je: ima li pravo djelatnik policije davati podatke kontroloru ZET-a? Događaj: Nisam imala kartu u busu, kontrolor me tražio OI koju sam mu odbila pokazati. Igrom slučaja u busu se našao i djelatnik policije koji me je došao legitimirati. Pokazala sam mu svoju osobnu tj.on ju je uzeo i dao kontroloru. Kontrolor je napisao kaznu. Nije stvar u kazni i plaćanje ioste nego o tome smije li policajac dati moje osobne podatke kontroloru ZET-a? Zar ne bi trebao sam policajac zapisati podatke, pa ukoliko ZET odluči tražit te iste podatke putem suda? Obzirom da ima raznih odgovora, molim da mi odg.netko tko je 100% siguran. U zakonu o policijskim poslovima i ovlastima(čl.24) se navodi da se prikupljeni podaci smatraju zakonski definiranom zbirkom podataka koja se može koristiti isključivo u svrhu za koju je ustrojena,a podaci isključivo u svrhu za koje su podaci prvobitno prikupljeni.(može mi netko rastumačiti to). Također u zakonu o zaštiti osobnih podataka(čl10) se navodi -voditelj zbirke osobnih podataka može na temelju ugovora pojedine poslove u svezi s obradom osobnih podatakau okvirima svog djelokruga povjeriti drugoj fizičkoj ili pravnoj osobi. Dali to znači da ipak mogu dati podatke kontrolorima ili ipak ne?
  4. Evo opet mene. Znaci danas mi na adresu dolazi obavijest o pokretanju prekrsajnog postupka+uplatnica na 240kn. Gospon kontrolor je naveo u svom zapisniku da je utvrdio da se na navedenoj adresi ne placa radiotelevizijska pristojba za 1tv prijemnik. Ali on uopce nije usao u stan niti je mogao utvrditi da imam tv,sto znaci da je sam nesto nasvrljo u svom nalogu. Sto dalje? Platiti i time potvrditi postojanje prijemnika ili ne platiti. Ako ne platim mogu li ocekivati neke sankcije(iako od podataka ima samo ime i prezime)? Zar stvarno idu do suda?
  5. Molim pomoć! Da li skrbnik ima pravo na bolovanje na temelju skrbništva od CZSS-a? Znači ako je potrebno ići na specijalističke preglede u bolnice zbog štićenikovog zdravlja, mogu li na temelju toga tražiti bolovanje(obzirom da na poslu radi toga nemogu izaći niti dobiti godišnji)? I kome se trebam obratiti, ako je to moguće naravno?
  6. Neki dan mi je došao kontrolor, naravno nisam ga pustila u stan te sam rekla da ne posjedujem TV/komp/laptop. On mi je nutkao da potpišem neke dokumente ali sam odbila. Kasnije sam u kasliću pronašla cediljicu sa njegovim imenom i prezimenom, brojem mob., te iza naznačeno da fizička osoba plaća 1000kn ukoliko ne prijavi prijemnik. Mene sada zanima slijedeće: Može li mi lupiti kaznu ako od podataka ima samo moje ime i prezime? Nisam prijavljena kao podstanar Mogu li vlasnici stana imati problema sa HRT-om obzirom da sam otvorila vrata te je on skužio da živim tamo?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija