Jump to content

dara068

Korisnik
 • Broj objava

  55
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O dara068

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Molim za pomoć! Planiram dati izvanredni otkaz zbog neisplate plaće, imam dilemu oko one stavke da se takav otkaz treba dati 15 dana od dana saznanja za činjenicu zbog koje dajem otkaz. Plaća je trebala biti isplaćena 15. u mjesecu, još uvijek nisam dobila plaću za 7. mjesec. Jel trebam čekati da prođe 15.10. ili mogu dati otkaz bilo kada?
 2. Ni na što konkretno, tako da ne znam jel prijeti u prazno ili će stvarno nešto poduzeti. Riječ je o dosta impulzivnoj i nepredvidivoj osobi. Meni je to bitno jedino iz razloga da ne dobijem otkaz skrivljen ponašanjem radnika i izgubim pravo na naknadu za nezaposlene. Ne smatram da postoje razlozi za to, ali ne znam što od ovog poslodavca mogu očekivati.
 3. Hvala na odgovoru hetta. Nisam razumjela na što se odnosi ovo "nije istina da se ne može"?
 4. Znam da imam pravo na izvanredni otkaz bez otkaznog roka, ali je problem što sam kod tog poslodavca prešla nedavno, a na prethodnom poslu sam dala otkaz, pa, bar mi je tako rečeno, moram odraditi 3 mjeseca kod novog poslodavca kako bih imala pravo na naknadu za nezaposlene. Zbog toga me zanima dok ne istekne tih tri mjeseca jesam li, pravno gledano, u obavezi ići na posao u drugi grad iako ne dobivam ni plaću ni putne troškove?
 5. Poštovani, radim u gradu udaljenom od mjesta stanovanja 40 kilometara, a poslodavac ne isplaćuje plaću i putne troškove. Zanima me jesam li u obavezi odlaziti na posao s obzirom da ne dobivam novac?
 6. Zbog naknade za nezaposlene bih pričekala 24.08., zbog toga mi je i važno u kom slučaju, osim što radni odnos mora trajati 3 mjeseca, imam pravo dati izvanredni otkaz i istovremeno ostvariti pravo na naknadu?
 7. Nije, nikakve obračunske liste, a znam da kolega koji je dao otkaz još nije dobio nikakve papire, ni odjavu, ni platne liste.
 8. Hvala na odgovoru, već sam izgubila nadu da će se netko javiti. Ako sam dobro shvatila, u svakom slučaju, čak i onom da sam kod istog poslodavca duže od godinu dana, morala bih čekati da mi ne budu isplaćene tri uzastopne plaće kako bih mogla opravdano dati izvanredni otkaz? Od nekih kolega imam informacije da je po zakonu dovoljna neisplata jedne plaće za izvanredni otkaz. Uzgred, poslodavac ne plaća ni zdravstveno ni ostala obavezna davanja. Znam jedino da sam prijavljena kao radnik.
 9. Poštovani, nadam se da će mi netko znati odgovoriti. Dakle, 23.05.2019 sporazumnim otkazom koji sam ja tražila završava radni odnos u jednoj firmi u kojoj sam bez prekida radila godinu dana, a u drugoj počinje 24.05. Novi poslodavac mi do danas 04.07. nije isplatio ništa, pa razmišljam o izvanrednom otkazu zbog neisplate plaće, jer sve su šanse da plaće neće ni biti. Zanima me imam li pravo na naknadu za nezaposlene? Naknadu za nezaposlene koristila sam prije 3 godine, od tada sam s prekidima od nekoliko dana uvijek bila zaposlena. pozdrav
 10. Bok! Molim za što brži odgovor! Dogovorila sam usmeno s poslodavcem sporazumni raskid ugovora o radu na neodređeno, pa me zanima da li moram odraditi otkazni rok ili možemo staviti da odnos prestaje s datumom koji želimo, npr. za 3 dana? Obzirom da postoji određena bojazan s moje strane da će se poslodavac predomisliti, što ako se on odluči da mi da otkaz pri čemu bih bila primorana odraditi otkazni rok? To bi mi bio problem, jer trebam preć na drugi posao, pa me zanima kakve mogućnosti su mi na raspolaganju a da ne moram odraditi otkazni rok? U kojim slučajevima i na koji način se može dati i
 11. Poštovani, skoro 2 mjeseca radim u jednoj firmi u kojoj je prva plaća kasnila 2 dana, a poslodavac sada vrlo često prijeti kako će plaća kasniti narednog mjeseca - razlozi koje navodi je da ćemo mi radnici sami biti krivi za to. Obzirom da sam prijavljena na neodređeno vrijeme zanima me da li bih dobila naknadu za nezaposlene (zadnjih 2 godina sam zaposlena, imam 1 dan prekida radnog staža) ako bih ja dala otkaz?
 12. Hvala na odgovorima, nadam se da ste u pravu, dobrano sam se prepala da će me dodatno opalit po džepu.
 13. Dobila sam 02.02.2018. uplatnicu od Suda da trebam platiti 150 kuna troškova prekršajnog postupka i zaboravila sam platiti u roku od 15 dana t.j. do 18.02. Hoće mi sad doć veći iznos ili neka kazna ili ovrha? Platit ću sutra. Hvala unaprijed na odgovoru!
×
×
 • Napravi novi...