Jump to content

dara068

Korisnik
  • Broj objava

    66
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Koliki bi bili dodatni troškovi ako dobijem obavijest od JB i podmirim dug u roku od 15 dana?
  2. Poštovani, molim vas za pomoć. Tvrtka koja mi je postavljala PVC stolariju je bila jako nekorektna, priča je duga i komplicirana, ali ukratko oni sada traže puni iznos iako su nas oštetili na više načina. Dakle, poslali su mi mailom račun, od mojih podataka imaju ime i prezime i adresu, i napisali su ako ne platim u roku od 10 dana da će se naplatiti prisilnim putem t.j. ovrhom. Jel me mogu zaista ovršiti na ovaj način? Ja sam im odgovorila da tražim fakturu na manji iznos i da ću taj manji iznos platiti. Zaista ne mislim da su u pravu, ali bih rado da se ovo riješi bez suda. Koje su mi opcije? Nisam nikad imala ovrhu, tako da ne znam ništa o tome.
  3. Rekli su da će dati, pa se to stalno oteže, ne žive u istom gradu u kojem je stan. Što mi možemo poduzeti ako tako budu stalno otezali i ne vrate je?
  4. Baš ništa. Zadužnica je navedena u članku o osiguranju stana, za polog piše da će ga vratiti 30 dana nakon što izađemo, a za zadužnicu samo ovo što sam navela.
  5. U ugovoru pše da se najmoprimac obvezuje najmodavcu dostaviti bjanko zadužnicu i suglasnost o zapljeni plaće i drugih stalnih primanja ovjerenu kod javnog bilježnika sukladno članku 202 ovršnog zakona. Inače, stanarinu smo im uvijek uplaćivali preko računa, ako je to bitno.
  6. Mi zadužnicu nemamo kod sebe, a to je bilo prije nekoliko godina, tako da ne znamo. Imamo jedino ugovor. Na osnovu čega je mogu staviti na prisilnu naplatu? Mi smo uvijek sve plaćali, imamo dokaz o tome, u stanu je sve u redu, ključevi su kod vlasnika i imamo napravljen raskid ugovora o najmu stana stariji od 2 mjeseca. I još jedno pitanje, obzirom da se stan sada prodaje, kad se proda, jel i nakon što više ne budu vlasnici oni mogu pokrenuti prisilnu naplatu?
  7. Supruga i ja bili smo podstanari u jednom stanu iz kojeg smo nedavno odselili. Kad smo se useljavali potpisali smo ugovor i bjanko zadužnicu. Nakon što smo iselili, vlasnik je rekao da će vratiti zadužnicu 30 dana nakon što iselimo i to imam napismeno u porukama. Prošlo je gotovo 2 mjeseca od iseljenja, zadužnicu nam nisu vratili , jer kako kažu nisu stigli pogledati stan. U normalnim smo odnosima, ali svejedno me zanima, što oni mogu sada s tom zadužnicom?
  8. Pozdrav, Na prijedlog doktorice trebala bih 60 dana raditi na pola radnog vremena nakon 6 mjeseci neprekidnog bolovanja. Zanima me da li se tijekom tih 60 dana rada na pola radnog vremena prima cijeli iznos plaće i ako ne koliki postotak plaće se dobiva?
  9. To znam, pitanje je da li je i za državne službenike maksimalni iznos cca 4.200 kuna nakon 42. dana bolovanja?
  10. Pozdrav! Suprug je imao teški oblik Covida i na bolovanju je dužem od 42 dana. Radi u državnoj službi. Jel i on dobija maksimum oko 4.200 kuna ili se računa postotak od plaće? Hvala unaprijed na odgovoru!
  11. Molim za pomoć! Planiram dati izvanredni otkaz zbog neisplate plaće, imam dilemu oko one stavke da se takav otkaz treba dati 15 dana od dana saznanja za činjenicu zbog koje dajem otkaz. Plaća je trebala biti isplaćena 15. u mjesecu, još uvijek nisam dobila plaću za 7. mjesec. Jel trebam čekati da prođe 15.10. ili mogu dati otkaz bilo kada?
  12. Ni na što konkretno, tako da ne znam jel prijeti u prazno ili će stvarno nešto poduzeti. Riječ je o dosta impulzivnoj i nepredvidivoj osobi. Meni je to bitno jedino iz razloga da ne dobijem otkaz skrivljen ponašanjem radnika i izgubim pravo na naknadu za nezaposlene. Ne smatram da postoje razlozi za to, ali ne znam što od ovog poslodavca mogu očekivati.
  13. Hvala na odgovoru hetta. Nisam razumjela na što se odnosi ovo "nije istina da se ne može"?
  14. Znam da imam pravo na izvanredni otkaz bez otkaznog roka, ali je problem što sam kod tog poslodavca prešla nedavno, a na prethodnom poslu sam dala otkaz, pa, bar mi je tako rečeno, moram odraditi 3 mjeseca kod novog poslodavca kako bih imala pravo na naknadu za nezaposlene. Zbog toga me zanima dok ne istekne tih tri mjeseca jesam li, pravno gledano, u obavezi ići na posao u drugi grad iako ne dobivam ni plaću ni putne troškove?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija