Jump to content

pukovnikkostadinovic

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pošto je sumnja na meni, jedino što mi može donekle povratit ugled među kolegama je završetak slučaja. Zanima me koliko će još trajat postupak(aproksimativno naravno) ukoliko sve ostane na poligrafskom nalazu? Ima li smisla zvati odvjetništvo i pitat o statusu postupka?
  2. Pa naveo sam primjer pronevjere koja je izvedena na isti način, ali od strane dvije različite osobe dok je treća osoba bila na oba mjesta te se automatski smatra glavnim osumnjičenim. Razumijem da se dešavaju svakakve situacije u životu i zato sam pregrmio činjenicu da sam prvi put u životu prespavao u ćeliji i da su mi konstatno prijetili ako ne priznam, ali da me netko pritvori na 30 dana samo na osnovi nekih konstrukcija koje graniče sa zdravim razumom, pa poludio bi.
  3. Pretpostavimo da sam ja ukrao dnevni utržak iz poslovnice A, a ti iz poslovnice B. Za dva mjeseca ljudi iz računovodstva javljaju da fali dnevni utržak poslovnice A i poslovnice B. Ja u tom periodu nisam bio u poslovnici B, niti ti u poslovnici A. Ali Pedro je u to vrijeme bio i radio u obe poslovnice. Znači Pedro može završit u istražnom zatvoru na osnovu tih indicija?
  4. Jedino što imaju je poligrafsko testiranje i moju prisutnost na svim mjestima zločina. Naravno, na svim mjestima gdje se desila pronevjera je bilo prisutno na desetine ljudi, a vrijeme kad je do pronevjere došlo je teško dokazat(mjeseci su u pitanju). Znači mogu mirno spavat ako ne bude novih dokaza? Mislim da ću do kraja ovog postupka isplatit, a bogami i preplatit vrijednost pronevjere, a to mi tako jede jetru. Hvala drotu i g-manu na odgovorima.
  5. Potpisao sam pristanak na poligrafsko ispitivanje, neku izjavu o tajnosti podataka i pouku o pravima uhićenika. Razgovor nije bio sniman te su mi rekli ukoliko državno odvjetništvo zatraži novo ispitivanje, da će isto biti obavljeno pred kamerama. I drugi kolege su bili na ispitivanju i podvrgnuti poligrafu, ali oni su nakon par sati otišli kući, dok su mene zadržali 24 sata. Jedino što me inkriminira uz poligraf jest to da sam ja bio na svim mjestima gdje se desila pronevjera(pronevjera se dogodila u više poslovnica u kojima sam ja radio ili povremeno bio). Sad, pretpostovljam da im je to bilo dovoljno da me zadrže 24 sata, a jeli to dovoljno da me DORH zadrži 30 dana kao što mi se prijetilo na ispitivanju.
  6. Pozdrav, Pozvan sam sa razgovor u policijsku postaju u statusu osumnjičenika za pronevjeru na radnom mjestu. Pristao sam na poligrafsko ispitivanje na kojem se utvrdilo da sam kriv te sam zadržan 24 sata u policijskoj postaji. Tijekom ispitivanja konstanto su me maltretirali da priznam i ako ne priznam da ću spavat u smrdljivoj i popišanoj ćeliji, da će me zadržati 30 dana u pritvoru i još svakakve stvari su mi govorene samo da priznam. Šta bi išao doma da sam priznao Nakon što nisu uspjeli iznuditi priznanje rekli su da slučaj prosljeđuju državnom odvjetništvu koje će odlučit kako dalje. 1. Mogu li očekivat poziv od odvjetništa i zadržavanje 30 dana u pritvoru? 2. Kako mogu "pasti" na tom XXbenom poligrafu 2 puta za redom( prvi put sam podvrgnut testiranju u sklopu interne istrage gdje su šefovi unajmili privatnu detektivsku agenciju)? 3. Imam li pravo zatražit ispis poligrafa, imali li smisla to odnijet nekom vještaku i probat osporit rezultate? Nakon interne istrage prijavio sam slučaj pronevjere državnom odvjetništvu u nadi da će profesionalci barem utvrdit da nisam kriv, ali kad sam netom prije poligrafskog ispitivanja spomenuo poligrafisti u mupu da sam već bio na ispitivanju i spomenuo ime ispitivača, a on mi odgovorio da je to bivši cijenjeni kolega, tad sam znao da je sve otišlo kvragu. Uglavnom, sve mi to uništava karijeru,a i život pomalo. Ovo sljedeće će biti malo offtopic: Zbog nikakve ponude na tržištu rada ja i dalje radim za istog poslodavca koji je uvjeren da sam kriv i dio plaće koji sam dobijao na ruke(na crno) mi se ne isplaćuje već pet mjeseci. Mogu li šta učinit u vezi toga, da im makar nekako zaprijetim da ću ih prijavit, ako uopće imam ikakve osnove za prijavu?
  7. Pozdrav, Otvorio sam Paušalni obrt prije nepuna 3 mjeseca te me zanima dali trebam ispostaviti KPR obrazac ukoliko nisam ostvario nikakvu dobit? Jedine uplate su bile s moje strane u svrhu podmirenja troškova održavanja žiro računa. Također, prijavio sam se i ostvario pravo na određena bespovratna sredstva u vidu informatičke opreme te me zanima dali se to upisuje igdje i prijavljuje poreznoj ? Unaprijed zahvaljujem na odgovorima i zelim svim forumasima sve najbolje u 2016. godini
  8. Pozdrav, evo prelistao sam cijelu temu u nadi da cu naci formu kako se pise izjava o suglasnosti koristenja prostora za obavljanje radnji. Inace otvaram pausalni obrt i moram priloziti tu izjavu o suglasnosti koju ce potpisati vlasnik nekretnine(moja majka).
  9. Hvala na odogvoru i hvala sto ste naveli pribliznu cijenu postupka koja mi je veoma vazna stavka. Također me zanima koliko takvi postupci traju(otprilike)?
  10. Pozdrav, Posjedujem vanbrodski motor marke Tomos 4 star cca 30 godina. Ne posjedujem nikakvu dokumentaciju koja dokazuje da sam ja vlasnik dotičnog motora. Otišao sam u lučku kapetaniju i pitao da li postoji nacin dobivanja papira za motor na sto su mi objasnili kako moram pokrenuti izvanparnični postupak utvrđenja vlasnistva nad vanbrodskim motorom. Zanima me šta trebam dostaviti sudu, neku izjavu ili...? Također su mi u luckoj napomenuli da trebam imati dva svjedoka. Gdje da njih navedem?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija