Jump to content

Martina984

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nas je ispitivala neka ženska iz ministarstva. Super je bila. I kad nismo znali krene sama pa nas navede na odgovor. Posebni dio ti nije težak, ja sam samo jednom pročitala i svejedno sam prošla. Pita i na kojim poslovima si radila pa te može i iz toga nešto pitati.Sve u svemu posebnog dijela se ne moraš bojati!
  2. Evo da se javim! Prošla sam! Na posebnom dijelu sam imala opisati Privatnu praksu., kolegica je imala Zdravstvene ustanove na primarnoj razini zdravstvene zaštite. Na usmenom smo išle zajedno odgovarati (nas 4 - jer nas je samo toliko bilo iz zdravstvenog dijela). Prvo je ispitivačica pregledala pismeni i onako usput nešto popričale. Zatim nam je svakoj postavila po 2-3 pitanja. Pitanja na usmenom: 1. Načela zdravstvenog osiguranja; 2. Prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja; 3. Pravo na zdravstvenu zaštitu; 4.Pravo na novčane naknade; 5.Prihodi obveznog zdravstvenog osiguranja; 6. Rashodi; 7. Ustanove na sekundarnoj razini zdravstvene djelatnosti; 8. Ustanove na tercijarnoj razini zdravstvene djelatnosti.
  3. Jel možeš napisati i pitanja iz općeg dijela koja si imala, ako nije problem!
  4. Učila sam tj. učim po pitanjima, ali su mi ona opširna pa ponešto i izbacim. Nisam naučila definicije, probat ću objasniti svojim riječima. Kod mene je pravi kaos, zup/zus i poseban dio nisam još ni pročitala. Ostalo jesam, ali ne mogu reći da znam. Što se tiče posebnog djela, jedna kolegica je išla nedavno i rekla je da je u pismenom imala djelatnosti tercijarne zz., a usmeni su je pitali što je radila.
  5. Nisam išla na seminar. Stručno mi je završilo 31.08., radila sam uglavnom na poslovima likvidature.
  6. Ja sam stručna specijalistica ekonomije, tako da se nadam da neće previše gnjaviti. Rok mi se bliži, nisam baš spremna, tješim se da će me pitati osnove i da ću imati puno sreće!
  7. Ma više ni sama ne znam što raditi s dopunskim... Skinula sam si sa stranice HZZO o dopunskom pa ću to malo pročitati, nema toga previše. VSS sam, a ti?
  8. Idem 10.10. na ispit. Prijavili su me još u 7 mjesecu, tek neki dan je stiglo rješenje! Učit ću zakon o obveznom zdravstvenom osiguranju i zakon o zdravstvenoj zaštiti.
  9. Pozdrav, kako je bilo na ispitu? Može malo informacija o ispitu, kako je prošao ispit?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija