Jump to content

Marijeto

Korisnik
 • Broj objava

  5
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Poslodavac želi dati otkaz ugovora o radu

  Hvala na savjetu, mislim tako i postupiti. Nego kako taj zahtjev za zaštitu prava treba sadržavati, odnosno ne znam sto napisati. I u međuvremenu sam dobio mail od sindikalnog povjerenika, koji sadrži "odluku o otkazu ugovora o radu uvjetovanom iskrivljenim ponašanjem radnika", naravno ta odluka mi jos nije urucena, ali citajuci istu primijetio sam da poslodavac nije uzeo u obzir moje ocitovanje na obranu, vec je naveo samo nebitne stavke koje je izvukao iz konteksta.
 2. Poslodavac želi dati otkaz ugovora o radu

  Opseg posla nije smanjen, zapravo fali radnika, odluka nema obrazloženje ali sigurno mi poslodavac sapuna dasku i to već duže vrijeme, odnosno od kad mi je zaprijetio da sam počinio tesku povredu na radu, od tada je prošlo 6 i po mjeseci. Ja sam se, na njegov usmeni zahtjev, ocitovao i porekao da sam istu počinio. Do dana današnjeg od mojega pismenog ocitovanja, a proslo je 6 i po mj, nisam dobio odgovor poslodavca osim ove odluke. Navodno sazvano je radno vijeće i sindikati, te se pretpostavljam donosi odluka o otkazu, no ja jos nemam uvid u istu. Mene zanima, dali treba vec sad poslati upit poslodavcu da mi obrazloži razlog ove odluke, ili pricekati konačno rješenje o otkazu, te koliko dana iznose rokovi za slanje upita. Unaprijed Vam se zahvaljujem na Vašim savjetima i trudu.
 3. Poštovani, zanima me kako postupiti dalje. Danas mi je poslodavac uručio " odluku o privremenom oslobođenju od obveze rada" koja nastupa na snagu od sutra pa sve od prestanka ugovora o radu, ugovor o radu imam na neodređeno, a oslobođenje od obveze rada nisam zatražio, vec mi ga je poslodavac samoinicijativno dao. Pretpostavljam da mi poslodavac zeli dati otkaz ugovora o radu, ali nema pravne osnove ni valjane argumente, odnosno ima argumente zbog kojih bi mogao pravno odgovarati na sudu. Mene zanima kako dalje postupiti na na to sto me privremeno oslobodio rada? Jel trebam traziti ocitovanje poslodavca? Dali trebam i dalje dolaziti na posao pošto imam obvezu iz ugovora o radu, navodno moja zelja je da ostanem i dalje u radnom odnosu. Hvala na odgovoru
×