Jump to content

DJURDJEK

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Samo sam napisala kakvo je trenutno stanje. Znam da ovo nažalost funkcionira, ali me zanima koja zakonska regulativa može pomoći školi, odnosno nesnlažljivoj ravnateljici i tajnici koje se boje bilo što što poduzeti, jer ih je strah da osoba zbilja ne počini suicid? Odnosno, po kojoj zakonskoj osnovi je moguće zaštiti ostalo osoblje u školi zbog eventualne štete (materijalne i nematerijalne) nastale ovakvim pritiskom. Da li je potrbno obavijestiti inspekcijski nadzor u Ministarstvu obrazovanja, ili pak ići preko prijave policiji?
  2. Zanima me da li je moguće da u osnovnoj školi, na mjestu domara (znači rad u kotlovnici, na krovu, s kosilicom i sl.) može raditi osoba koja prijeti suicidom (napominjem ovo nije rekla kazala varijanta, već pismeni dokazi, kao i liječnička dijagnoza, dakle ne daj Bože može se nešto dogoditi i pred maloljetnom djecom). U isto vrijeme mudro uzima bolovanje u vrijeme kada ima puno posla oko škole kako bi zamjena sve odradila i ucjenjuje suicidom kada se počinje govoriti o zapošljavanju "zamjene" umjesto njega na dugoročnije razdoblje. Usput, dotični ima i PU dosje o obiteljskom nasilju.
  3. Suprug mi je domar u osnovnoj školi. Za par dana mora ići na Pripremni seminar za polaganje stručnog ispita zaenergetska zvanja. Seminar će se održavati izvan njegovog radno vremena (u radnom danu) i cijelu subotu (s pauzom od 1 sat) i izvan njegovog mjesta stanovanja, odnosno rada. Zanima me da li ima pravo na novčanu naknadu (prekovremeni rad), naknadu za prijevoz ili pravo na slobodne dane? Unaprijed hvala na odgovoru! Nataša
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija