Jump to content

danXV

Korisnik
 • Broj objava

  13
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Prijepis i nasljedstvo

  Hvala na odgovoru. Gdje mogu procitat vise o dozivotnom uzdrzavanju? Ako roditelji primaju mirovinu, obvezujem li se ja dozivotnim uzdrzavanjem isplacivat im mirovinu umjesto drzave? Ako sklopimo takav ugovor, je li nuzno da imamo istu adresu prebivalista? Jer roditelji su sposobni brinuti se sami za sebe, ali mislim da bi pro forma bili voljni potpisati ugovor. Samo sto ja zivim u Zagrebu radi posla, a oni su kod Sinja..
 2. Prijepis i nasljedstvo

  Hvala na odgovoru. Sto se sve s pravne strane tretira kao "nebesplatno" raspolaganje?
 3. Prijepis i nasljedstvo

  Pozdrav, molim da mi netko pojasni situaciju: ako roditelji dobrovoljno prepisu nekretninu u kojoj zive na mene i postanem vlasnik za vrijeme njihovog zivota, ima li moj brat/sestra pravo trazit nuzni dio te nekretnine nakon sto roditelji umru? Mogu li roditelji oporukom pobiti taj prijepis nekretnine ili zahtijevati da se nekome drugome dodijeli dio vlasnistva?
 4. Otkaz - upit

  Poštovani, hvala na odgovoru. Imam još jedno pitanje. U ugovoru o radu naveden je opis poslova radnog mjesta, ali je u zadnjoj stavki navedeno "te ostale dužnosti koje mu nadređeni dodijeli". Može li ta stavka dozvoliti nadređenom da radniku dodjeljuje poslove van njegovog opsega stručnosti i može li to predstavljati znatnu prepreku prilikom podnošenja zahtjeva za zaštitu prava iz radnog odnosa?
 5. Otkaz - upit

  Radniku je otkazan ugovor o radu na određeno zbog povrede radne obaveze. Radnik smatra da je nepravedno dobio otkaz jer mu je, među uobičajenim obavezama, nadređeni povjerio obavezu koja premašuje opseg njegovog znanja i stručnosti. Konkretno nadređeni je tražio da osim rada na jednom uređaju za koji radnik stvarno i je kvalificiran, radnik mora isti uređaj i popraviti - za što postoje ovlašteni serviseri. Radnik je uređaj pokušavao popraviti, uz obavljanje drugih obaveza, ali neuspješno. Radniku ranije prije otkaza nikad nije uručeno pisano upozorenje, ali je usmeno upozoren. Omogućeno je iznošenje obrane pred direktnim nadređenim, ali radnik se zbog straha nije usudio iznositi obranu pred višim instancama kao što su pravna, kadrovska služba itd. Postoji li mogućnost pobijanja odluke o otkazu i ako da kako se to radi? Hvala unaprijed!
×