Jump to content

Snap

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sad se jos malo bolje osjecam hvala hvala puno
  2. Hvala puno vec mi malo ljepse zvuci... u policiji su rekli ako je preko 1000kn da ide obavezna prijava ... ???
  3. Stvarno je odlican ovaj forum nazalost i ja opet imam pitanja i zahvaljujem unaprijed... Naime u jednom ugostiteljskom objektu sam u alkoholiziranom stanju pocinio stetu (polupao glazbenu liniju od par tisuca kuna ) Pojma nemam sto mi je doslo a ni sam nisam siguran sto se tocno desilo i sad mi slijedi kaznena prijava. Doslovno danima ne spavam neznam koliko ce proci vremena da dobijem nesto od suda a najradje bih odmah podmirio stetu ali moram cekati. Pa zanima me kojim sljedom takvi postupci funkcioniraju i moguci ishodi... zahvaljujem na bilo kakvom odgovoru unaprijed, jer stvarno nemogu danima zaspati ni jest... uzasno se osjecam...nikad nisam kaznjavan
  4. Pozdrav ljudi, budući da kuzite sve sto nas zanima, eto mene sa još pitanja... Dakle dobio sam bjanko zaduznice bez pokrica za 20,000 kn , dao ih na naplatu u Finu gdje su mi rekli da sam 18. u redu naplate (oko 56,000 kn ukupno mu stoji na redu naplate). U Fini kazu da dođem za koji tjedan da vidimo dali se dug smanjuje. Buduci da je taj lik nezaposlen,nema imovine, zivi s roditeljima... kako cu ja uopce dobit svoje novce ? Vjerovatno cu predat kaznenu prijavu protiv njega ali opet ne vidim kako do svoje love ?
  5. Pozdrav ljudi jos jednom zahvaljujem na pomoci, pomogli ste mi da mirnije spavam i imam strpljenja postupati pravilno... Kako mi je G-man preporucio,sastavio sam kvalitetan dopis u kojem trazim isplatu u roku 8 dana i bla, bla... regularna opomena recimo. Vjerujem da kao i do sad nece bit nekakvih reakcija od strane duznika pa me zanima na koji nacin i kome tocno podnijeti kaznenu prijavu protiv njega ?
  6. Pozdravljam vas sve prije svega Moja situacija je zapravo vrlo nezgodna i vjerovatno se u ovom trenutku pogorsava. Ostao sam bez posla prije godinu i pol,supruga dok je bila na porodiljnom isto tako ostala bez posla jer je obrtnik zatvorio obrt u kom je radila. Imao sam kredit u Sberbank koji je podmirilo Croatia osiguranje (oko 10,000EUR) i sad naravno trebam to podmirit osiguranju .U meduvremenu u cijelom tom domino efektu nakupilo se brdo ovrha i racuna od T com-a,HEP-a ... dozvoljeni minus u Hypo banci sa 10-ak 000 kn narastao na 15-ak 000 kn... sve u svemu plače mi se dok ovo pisem... Radimo sve moguce poslove za bilo koju kintu da prezivimo sa dvoje djece 1 i 6 god. da imamo struju,vodu,drva i osnovno za zivot. Obitelj pomaze tu i tamo (neznaju za dugove jer to bi im bilo previse). Buduci da smo tek u 30-ima i krscani naravno da vjerujemo da cemo savladat sve ovo jednog dana ali traje vec dugo i brinemo sta ce se desit kad to sve dodje do sudova. Dali ce moja supruga ili roditelji imati problema jer sve je na meni i moj problem za sad... koliko ce jos to sve bit stvar opomena i sl. ako uskoro ne dođemo do posla ?
  7. Hvala puno na sugestiji. Od danas mi se vise ni njegova majka ne javlja i nemam sta cekati. Ocito se radi o obicnim kriminalcima. U Fini su mi rekli da prilozim njegovu izjavu i zahtjev za naplatu bijanko zaduznice pa neznam dali da saljem dopis i cekam te dane jer po izjavi kasni vec 15-ak dana ? U međuvremenu sam shvatio da sam u prekrsaju jer po novom zakonu trebao sam odjaviti vozilo u nekom roku koji je definitivno prosao.
  8. Negdje sam na internetu našao da je izdavanje zaduznice bez pokrica kaznjivo djelo kao i naplata ukoliko je osigurani iznos placen ( 1 - 5 god. zatvora ) Cisto zato nisam nista jos poduzeo jer lik je malo tupav i jedini je krivac papirnato, stvarno ga mozda neko nasamario pa nebi volio da zaglavi u corki ako nije toliko pokvaren, mada mi se sve cini da ipak zasluzuje kao i njegova ekipa da ih se goni na sve nemile nacine.
  9. Puno hvala, to me konkretno u ovom trenutku zanima. Vec sam se informirao i kod pravnika i bio u Fini ali nisam nista konkretno poduzeo još. Do sad sam shvatio da se radi o najmanje tri lika povezanih u pricu koja je ocito planirana i organizirana prevara. Vozilo je bilo na njuskalu i naveo sam mogucnost kupovine na rate uz bijanko zaduznice i izjave ovjerene kod javnog biljeznika. Lik se javlja zainteresiran te dogovaramo kupoprodaju i moli dali bih mogao njegovom ''tastu/puncu'' objasniti na koji bi nacin mi to izveli jer je on kao vrlo mlad pa cisto da zna u sta se zet upusta. Javio mi se vrlo ugodan i savijestan stariji glas kojemu sam manje vise objasnio kako je to moguce izvest a on je zamolio da ''njegova supruga'' inace nekakva sluzbenica,natipka izjavu kojom bi svi bili osigurani jer stvarno ''kao'' nije nikakav problem lova jer je i on u vojnoj mirovini i njegovi i svi ce pomoc ako sta zapne itd. ugl. razgovor je potrajao,drzao vodu i popushio sam pricu a i boli me zapravo ako imam zaduznice kao garanciju. Nakon par dana lik i njegov frend stizu po vozilo (300-tinjak kilometara do mene) s dvije solemnizirane bijanko zaduznice i nekom kretenski natipkanom i ovjerenom izjavom punoj sitnica tipa krivi broj sasije,par slova u adresi zbrkano itd. Jasno sam rekao da je kretenski urađeno te da nema smisla upisivati bilo kakve podatke i objasnjenja vezana uz vozilo u izjavi jer je bijanko zaduznica i izjava garancija. Natipkao sam drugu izjavu koju smo i ovjerili kod javnog biljeznika (cak su kod biljeznika komentirali kako je to vrlo jednostavan nacin da se rijesi stvar love). Ovjerili smo i kupoprodajni ugovor sa otprilike kataloskom vrijednoscu vozila. Kad je doslo vrijeme prve rate (prije 2 tjedna) krenulo je muljanje od strane duznika i doslo do faze da mi se vise ne javlja uopce. Uspio sam po adresi i google maps naci broj njegovih susjeda te ih zamolio da njegovim roditeljima prenese moj broj da mi se jave. Naravno njegova majka mi se javila sokirala,rasplakala i sve ocekivano... Ona nema pojma, vozilo nije vidjela jer nije kod njega i polako shvaca da se radi o njegovom losem drustvu i nekoj ekipi koja se okuplja u nekakvom lokalu. Mama je popi..... pa u tom nekom lokalu trazila tog lika, zvala policiju gdje su joj rekli da nemogu nista itd. Moj kupac/njen sin joj je rekao da je to rijeseno tako da mi je dao do znanja da je to sve planirano. Rekao sam da mogu cekat koji dan da porazgovara s njim o cemu se radi, di je vozilo i dali ce taj netko treci ista placat itd. Strpljenja nemam previse pa se informiram o sljedecim koracima...
  10. Dakle posjedujem dvije ovjerene/solemnizirane bijanko zadužnice i izjavu dužnika ovjerenu kod javnog bilježnika da ce uplatit navedene iznose na moj račun. Da radi se o kupoprodaji vozila.
  11. Situacija je sljedeća : Punoljetna osoba (20-ak god.) solemnizira dvije bijanko zadužnice (po 10,000 kn) kod javnog bilježnika te uz njih ovjeri izjavu da će vjerovniku isplatiti 4 x 5,000 kn kroz 4 mjeseca. Nakon 10-ak dana izgovaranja i zavlačenja dužnika kod termina prve rate, saznajem od njegove majke da je nezaposlen, tj. nikad nije ni bio te ona nema pojma o nastaloj situaciji. Negdje na internetu sam našao da je to kazneno djelo i u ovom trenutku očekujem da nađu nekakvo riješenje (da krenu plaćati u izjavi navedene iznose) ali ipak budući da živimo u Hrvatskoj uvjeren sam da će biti vrlo nezgodno ispoštovati ugovor. Konkretno me zanima kome prijaviti situaciju ukoliko ne bude konkretnih riješenja ? Predpostavljam krim policiji ali volio bih više mišljenja ili bar jedno donekle stručno. Inače navedeni iznos je za vozilo koje je dužnik dobio pri sklapanju ugovora ali izjava je vrlo jednostavno sastavljena i u njoj nismo navodili razloge nego konkretno da se dužnik obavezuje vjerovniku uplačivati dogovorene iznose na njegov račun te se po isplati poništavaju bijanko zadužnice vezane uz navedenu izjavu kao garancija.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija