Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

rosarosa

Korisnik
 • Broj objava

  34
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Prijenos radničkih prava iz firme u firmu

  radi se o otpremnini u slučaju tehnološkog viška koji je prilično izgledan jer se razmišlja o gašenju dijela poslovanja firme,pa ovaj potez prebacivanja iz d.d. u d.o.o. tumačim kao predigru za besplatno rješavanje radne snage,po već viđenim scenarijima u ovoj državi,stoga razmišljam ako mi ponudi sporazumni prekid ugovora u d.d.-u da ga odbijem ili prihvatim ako je moguće prenijeti stečeno pravo na otpremninu(zbog tehnološkog viška) na novi ugovor sa d.o.o. posebnom klauzulom u novom ugovoru....Do mirovine sam još daleko,no ne želim 18 godišnju lojalnost firmi (iako sam imao ponude da pređem u konkurenciju) baciti u vjetar svojevoljnim nepromišljenim potpisom na sporazumni prekid
 2. Prijenos radničkih prava iz firme u firmu

  Mislim da niste shvatili,mislim na pravo na otpremninu koju sam u d.d.- u stekao kroz 18 godina,a prelaskom u firmu kći d.o.o na način da potpišem sporazumni prekid u d.d.-u gubim. Dali ih mogu definirati novim ugovorom u d.o.o-u ako se u njemu navede kako se stećeno pravo prenosi iz d.d.-a?
 3. Poštovani,pitanje pišem sa supruginog profila da ne mislite zašto je u muškome rodu, Moj poslodavac d.d. planira moj cijeli odjel prebaciti u firmu kčer d.o.o. Dosada je u pojedinačnim slučajevima to činio na način da je ponudio djelatniku sporazumni prekid ugovora o radu u d.d. i novi ugovor o radu u d.o.o. Naravno,time se gube stečena prava temeljem radnog staža u d.d...ispravite me ako nije točno. Zanima me ,ukoliko me poslodavac na taj način pokuša prebaciti u d.o.o.,a ne ugovorom o prijenosu,imam li pravo odbiti potpisati sporazumni prekid u d.d. dok mi u novom ugovoru sa d.o.o. posebnim člankom ne prizna sva stečena prava u d.d.,te dali bi uopće takav prijenos stečenih prava posebnim člankom novog ugovora o radu u d.o.o. bio pravno valjan?
×