Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Immortalis22

Korisnik
 • Broj objava

  21
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Diners

  Poštovanje, imam jedan problem, na diners kartici sam stvorio dug, za 6. Mjesec 7600 kn, za 7. Mjesec 8000 kn i za 8. Mjesec imam 1700 kn, e sad ja bi taj cjelokupni iznos mogao platit kroz 15 dana. Diners sluzbu za naplatu pokušavam dobiti vec 3 dana ali mi se ne javljaju... E sad moje pitanje je kolika je vjerojatnost da mi u ovih 15 dana dok ne platim blokiraju moj tekuci racun ili pokrenu ovrhu s obzirom da mi nisu poslali niti jednu opomenu, niti su me zvali? dali bi me uopce prije trebali nazvat ili poslat neku obavijest ili nesto, neznam kako to funkcionira.
 2. Vožnja pod utjecajem alkohola

  Hvalaa ?
 3. Vožnja pod utjecajem alkohola

  A sta mislis da se zalim odmah i u zalbi napisem da mi nije izdana ta zabrana upravljanja i da samo zelim da mi smanje novcanu kaznu iz nekih razloga, i usput im kopiram taj nalog i posaljem uz zalbu da vide stvarno da nije nista napisano oko oduzimanja vozacke??
 4. Vožnja pod utjecajem alkohola

  Ajde racunam onda na to, hvala puno ?
 5. Vožnja pod utjecajem alkohola

  Zaustavilo me 04.11.2018
 6. Vožnja pod utjecajem alkohola

  Pise okrivljeniku se temeljem clanka 228/239 prekrsajnog zakona izrice a) zastitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom // kategorije u trajanju od // mjeseci eto tako mi pise, ali kad sam sutradan dosao u postaju po vozacku pitao sam policajca ocu imati kakvih problema dalje sa vozackom, on mi je rekao da ce mi doci zabrana od mjesec dana.
 7. Evo ovako u subotu nakon izlaska me zaustavila policija. Pristao sam na puhanje i napuhao 0,78 promila i to kad su umanjili iznosi 0,68 promila. Dobio sam kaznu od 1000 kn i oduzeta mi je vozacka dozvola na 12 sati. E sad, na obveznom prekrsajnom nalogu je bilo prekrizeno ono polje o zabrani upravljanja vozilom u naredno vrijeme, pa me zanima dali ce mi doci kuci opet neka sankcija sto se tice vozacke ili je to to? Nikad nisam imao neki slican prekrsaj, ali mladi vozac sam jos. Dali da se zalim odmah sada u roku 8 dana ili da cekam hoce li mi doci ista kuci? nije mi problem taj novcani dio, ali vozacka mi je neophodna za posao i mogu imati velikih problema izgubim li je. I ako netko ima koju ideju kako da zalbu napisem?
 8. Propisani koeficijent

  Mislite da prvo probam bez odvjetnika samo na zahtjev, ili da odmah unajmim odvjetnika pa da on to sve rijesava?
 9. Propisani koeficijent

  Hvala sivko, a dali mi možete predložit što da radim dalje i koji su mi daljni potezi po ovom pitanju
 10. Propisani koeficijent

  Pa lijepo sam vam i napisao da sam ja palijativu vidio samo na tom ugovoru i niti jedan jedini dan nisam odradio na tom odjelu
 11. Propisani koeficijent

  Evo ovako ja sam se zaposlio u bolnici 29.11.2016 na odjelu za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje, a ugovor sam imao na određeno jer sam mjenjao kolegicu koja je bila na porodiljnom dopustu, za vrijeme tog ugovora sam imao propisani koeficijent 1,0670 i dodatak za posebne uvjete rada od 1,25. 01.06.2017 godine sam potpisao ugovor na neodređeno, ali na odjelu za produženo liječenje i palijativnu skrb gdje je propisani koeficijent 1,0180 i gdje je naknada za posebne uvjete rada 1,14. Problem je u tome što sam ja poslije potpisivanja ugovora ostao raditi na odjelu za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje s propisanim koeficijentom i posebnim uvjetima rada od odjela za produženo liječenje i palijativno skrb zbog čega sam dobijao osjetno manju plaću. Ja sam dao otkaz 03.05.2018 zbog toga što mi je pravnica rekla da ne postoji način da se napravi aneks ugovora kojim bi se izjednačila ta razlika u plaći. E sad dali ja imam pravo tražiti naknadu za tih 10 mjeseci u kojima sam dobijao plaću sa jednog odjela a radio zapravo na drugom odjelu.
×