Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Joe Jimmy

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, Kupio bih stan, no u papirima stoji zabiljezba da je od 1995. upisan Grad Zagreb sa određenim iznosom hipoteke i prvenstvom upisa. Dogovorio sam sa prodavateljem da on plati dug prema gradu i da mi preda karticu duga na kojoj ce se vidjeti da je dug placen u cjelosti prije zakljucenja konacnog ugovora. Zna li netko koliko se ceka da grad izda brisovno ocitovanje nakon podnosenja zahtjeva? Posto bih ipak radije da to sve skupa rjesimo do kraja prije same kupovine. Trebali bismo potpisati ugovor i zakapariti stan, sa pravom predbiljezbe vlasnistva, nakon cega bismo ga finalizirali ako u roku koji odredimo bude ispostovan uvjet o poravnanju duga tj. otkupu. Molim savjet, idem li u dobrom smjeru te na sto paziti, gdje kako i zasto provjeriti?
  2. Otkaz - koja vrsta - radi naknade sa zavoda

    Pa i ja mislim, ali nisam siguran, ne znam tocno kako to treba izvest, sto da mi napisu... trazim savjet jer osoblje na burzi mi ne uljeva povjerenje, a u firmi ne znaju i na kraju krajeva, fucka im se. Ovo na linku, govori o razlozima prestanka rada radi kojih se nema pravo na naknadu. To sam procitao ranije vec nekoliko puta i od toga nemam koristi. Mene zanima kako da ne pogrijesim u tome, da slucajno ne popusim. Treba mi neki opci razlog koji prolazi pod ok, razlog otkaza koji govori da nisam kriv za isti.
  3. Pozdrav svima, Poslodavac je radi ne isplativosti moje radne pozicije predložio sporazumni raskid ugovora o radu. Ugovor imam na neodređeno, onaj općeniti bez posebnih klauzula. Dogovorili smo se da može, da se ja slažem i razumijem taj potez, no da mi sporazumni otkaz ne odogovara radi ne mogučnosti ostvarivanja prava na naknadu sa zavoda. Poslodavac mi je rekao nema problema, napravit ćemo to kako god ti hoćeš, kako god tebi paše. Na koji način da mi da otkaz, kako bih uredno ostvario to pravo?
×