Jump to content

nenadkc

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. A dal ima smisla pisat žalbu, tj. dal sudovi mijenjaju rješenje policijskog izvještaja i krivice vozača? Ili je to samo uzaludno trošenje novaca? Nekako sam skeptičan da će sud okrenuti policijsko izvješće za 180 stupnjeva i prebacit krivicu na drugog vozača...
  2. Okey hvala na odgovoru. Nema se smisla žaliti ako postoji temelj za moju krivicu. Platit ću kaznu i popraviti vozilo o vlastitom trošku, srećom nije bilo ozljeđenih. Još jedno životno iskustvo koje me koštalo 1600 eura da pažljivije vozim.
  3. Okey hvala. Znači u pravilu nemam temelja za žalbu. Zakonski ja nisam smio pretjecati ako vozilo usporava ili najavljuje radnju skretanja? Znači dok vozilo skreće ulijevo na cesti ili se polukružno okreće, vozila iza njega moraju stati i nesmiju pretjecati? Hvala!
  4. 2 su vozila bila u igri. Pretjecao sam kamion ali vozilo ispred kamiona nisam vidio zbog kamiona. Ja sam prvi započeo pretjecati, jer da je on prvi počeo skretanje vidio bih ga i nebi pretjecao. Makar neznam kako policija može znati tko je prvi počeo pretjecati. Tragovi kočenja su na lijevoj strani kolnika. Znači da sam ja već vršio radnju pretjecanja dok mi se on ubacio u putanju. Zanima me i mišljenje oko žalbi, dal uopće žalbe prolaze u smislu da se promijeni presuda ili je to šibanje mrtvog konja na našim sudovima i uzaludno trošenje novaca?
  5. Pozdrav, Imam jedno pitanje u vezi prometne nesreće gdje sam proglašen krivim, ali sumnjam u ispravnost donesene presude i razmišljam na žalbu na presudu? Ukratko preticao sam teretno vozilo na ravnoj cesti izvan naselja koje je usporavalo. Prilikom pretjecanja dok sam bio skoro u ravnini s teretnim vozilom, ispred teretnog vozila je bilo drugo vozilo koje je počelo skretati u lijevo na poljski put. Presjeklo mi je put i udario sam svojim prednjim desnim dijelom vozila u njegov stražnji lijevi dio vozila. Policajac koji je vršio uviđaj je donio zaključak da sam ja nepropisno pretjecao i prouzročio prometnu nesreću, tako je i napisao u izvješću prometne nesreće. Moja logika bi bila i kako sam pročitao članke zakona, da je za nesreću krivo vozilo koje mi je presjeklo put. Ja sam propisno započeo pretjecanje i drugo vozilo je započelo radnju skretanja bez provjere tijekom mojeg pretjecanja i presjeklo mi put. Dal ima netko iskustva s žalbama na prometne nesreće, dal se uopće isplati žaliti, dal imam ikakve šanse da se promijeni presuda ili ću samo potrošiti novce bezveze na žalbu i bolje da platim kaznu i gotovo? Šaljem u prilogu sliku nesreće i na linku. https://ibb.co/vHx6XyR Hvala!
  6. Završen je proces istrage i banka mi je vratila otuđen iznos nakon 22 dana. Policija prijavu onda nije proslijedila na daljnu obradu. Slučaj je samo evidentiran. VISA kartica mi sada više nije vezana na tekući račun, već na žiro račun koji je prazan i nemože ići u minus. Kada želim koristiti VISU, preko mobilne aplikacije online bankarstva si prebacim određeni iznos s tekućeg na žiro i to onda mogu trošiti. Više ne postoji opcija da mi se ukrade s računa bilokoja svota. Hvala svima na pomoći!
  7. Novac je bio uplaćen na grupu "Neteller" u engleskoj. Oni nisu direktno kladioničarska kuća već neki prepaid servis gdje možeš uplatit novce i onda koristit po potrebi pa i za klađenje (koliko sam shvatio). Policiji je prijavljeno ali mi je rečeno da pričekam odgovor od banke prije nastavka policijskog postupka....a odgovor banke je rok 45 dana na rješenje prigovora kojeg sam poslao za kartičnu prijevaru.
  8. Hvala na odgovoru! Došao osobno u glavnu centralu banke, prijavio na šalteru šta se desilo i službenica je ispunila prijavu za kartičnu rekamaciju s opisom događaja koji je faxirala u "kartični odjel" kako kažu i rečeno mi je da čekam da će mi se javiti dok riješe. Zovem svaki drugi dan u banku i kažu samo da čekam da još nije riješeno. (danas je 7. dan odkad sam predao zahtjev) Bio sam na policiji, napravljen je zapisnik, sve sam detaljno objasnio i inspektor mi je rekao da prije nego on proslijedi prijavu na daljnju obradu da pričekamo da vidimo odgovor iz tog "kartičnog odjela". Da baš policija ne pošalje službenu prijavu a drugi dan se ovi jave i kažu da je riješeno i vraćen novac. Znači banka bi trebala zakonski vratiti novac (ne samo zbog dobre volje i ugleda banke) dok se utvrdi da je izvršena ilegalna transakcija tj. krađa?
  9. Lijepi pozdrav svima koji čitaju! Pokušat ću biti što kraći... 28.12. mi je neovlašteno skinuto preko VISA kartice 1700kn s računa. Transakcija je bila prema jednoj engleskoj firmi koja se bavi online klađenjem (osobno se ne kladim, nemam account u toj firmi niti sam ikad dosad čuo za tu firmu). VISU sam blokirao isti tren, sljedeći dan u banci prijavio neovlaštenu transakciju gdje su u banci samo proslijedili moj zahtjev u "kartični odjel" i rekli da će mi se javiti dok obrade moj zahtjev. Do danas (nakon 7 dana) mi se nitko nije još javio, a u banci samo kažu da ništa neznaju da će mi se netko javiti iz kartičnog odjela dok obrade. Također sam kontaktirao tu englesku firmu prema kojoj su otišle pare i emailom su mi javili da su voljni pomoći ali da im se mora banka javiti s detaljima transakcija jer meni osobno nesmiju odavati podatke njihovih korisnika niti nemogu meni vratiti novac osobno. Kažu da ja zatražim od banke povrat ukradenog novca, a banka neka dalje od njih potražuje ukraden novac. Zanima me dal je banka obavezna meni vratiti ukradeni iznos nakon što se utvrdi da je obavljena ilegalna transakcija i krađa s računa? Hvala i javljam o daljnjem tijeku događaja kako će se odvijati! -Nenad
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija