Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Dado83

Korisnik
 • Broj objava

  5
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Do kojeg trenutka ovrhovoditelj može povući prijedlog za ovrhu i prouzročiti obustavu ovrhe? U konkretnom slučaju radi se o ovrsi nad nekretninom, na dražbi ovrhovoditelj je ujedno bio i jedini kupac. Nepravomoćnom rješenjem o dosudi (uložena je žalba) ovrhovoditelju je dosuđena nekretnina. Postoji li mogućnost da ukoliko ovrhovoditelj i ovršenih sporazumno riješe svoj međusobni odnos da ovrhovoditelj povuče prijedlog za ovrhu i obustavi daljnji tijek ovrhe. Ovrhovoditelj i ovršenik nastoje izbjeći situaciju u kojoj temeljem pravomoćnog rješenja o dosudi nekretnine ovrhovoditelj/kupac postaje vlasnik nekretnine.
 2. Rješenje o dosudi nekretnine

  Mogu li stranke nakon što je doneseno nepravomoćno rješenje o dosudi, po zpp-u predložiti zastoj postupka. I ako da, stranke su ovrhovoditelj i ovršenik? Kupac je ujedno i ovhovoditelj i jedini vjerovnik.
 3. Rješenje o dosudi nekretnine

  Hvala na odgovoru. Postoji li mogućnost da nakon što je doneseno rješenje o dosudi nekretnine kupcu koji je ujedno i bio ovrhovoditelj (nije dužan uplatiti kupovninu) da kupac/ovrhovoditelj povuče svoj prijedlog za ovrhu? Postoji li mogućnost da dođe do odgode ovrhe na temelju zahtjeva ovrhovoditelja ili sporazuma ovršenika i ovrhovoditelja ili je institut odgode moguć samo prije negoli se započne sa ovrhom. Postoji li sredstvo/način da se djeluje na trenutak pravomoćnosti rješenja o dosudi, osim žalbe? Kakva su iskustva, koliko je razumno za očekivati da se riješi žalba protiv rješenja o dosudi? Hvala.
 4. Zanima me postoji li mogućnost prijenosa prava iz nepravomoćnog rješenja o dosudi nekretnine na drugu osobu koji bi izvršila kupnju nekretnine?
×