Jump to content

PointBlank

Korisnik
 • Broj objava

  42
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Zastara ovrhe

  Pozdrav svim dobrim ljudima, Interesira me, nakon kojeg razdoblja na snagu stupa zastara na ovrhu? Dakle, nakon koliko godina se 'briše' ovrha? Negdje sam čuo da se to događa nakon 10 godina od dana blokade, jel to istina? Hvala.
 2. Pozdrav svima Interesira me, s firmom imam autorski ugovor, dakle nisam zaposlen kao stalni radnik, kao takav nemam radna prava kakva imaju stalni zaposlenici. Zanima me što se tiče radnog vremena, po zakonu stalno zaposlena osoba dužna je odraditi prijavljeno vrijeme od 160 sati. Je li isto vrijedi i za čovjeka koji je na autorskom ugovoru? Drugim riječima, da li me poslodavac može prisiliti na takav način rada, a ako odbijem, da li mi može otkazati ugovor bez posljedica? Hvala.
 3. Naknada za uzdržavanje

  Hvala na odgovoru. Obzirom kako nisam ostao u dobrim odnosima s bivšom suprugom, imam mali strah da bi me mogla isto tražiti iduće godine. Postoji li neko ograničenje koliko puta u nekom razdoblju može tražiti povećanje te naknade? Samo da razjasnim, ona ima vrlo uspješan privatan posao gdje zarađuje velike novce, znam jer sam radio s njom tamo dok smo bili u braku, a sve što ona čini pokušava mi na neki način napakostiti, zato me strah ako ovo prihvatim da će opet tražiti povećanje.
 4. Naknada za uzdržavanje

  Pozdrav svima Razveden sam dvije godine i do sada sam plaćao 1000 kuna naknade za uzdržavanje kćeri, istovremeno sam nezaposlen i u blokadi. No, prije nekoliko dana sam dobio tužbu od bivše supruge prema kojem od mene traži povećanje naknade na 2500 kn mjesečno. Sad ne znam što mi je činiti, jel ona uopća ima pravo to tražiti, imam li se pravo žaliti, isplati li mi se uopće to? Inače, kćer ima 10 godina. Zahvaljujem na svakom odgovoru.
 5. Internet bankarstvo - zaštićeni račun

  Pregledao sam uvjete, nije specificirano što se događa u ovakvim situacijama. Međutim, čak i da jest, smiješno je da, kako je rekla žena u banci, oni meni ukinu tu opciju a reklamiraju je na svojoj stranici kao nešto dostupno svim blokiranim osobama. Isto tako, žena u banci nakon razgovora s operaterom kaže mi jedno, a čovjek kojeg sam jutros dobio na telefonu kaže drugačije. Da ne spominjem kako je upravo ridikulozno da žena u banci, kako bi saznala tehničke aspekte računa mora zvati službu za korisnike građana.
 6. Eos matrix otkupio dug od RBA

  Oni će se na FINA-i upisati definitivno.
 7. Internet bankarstvo - zaštićeni račun

  A pogledajte što piše na njihovoj službenoj stranici.
 8. Internet bankarstvo - zaštićeni račun

  Provjerio sam na FINA-i, oni tvrde da mi nemaju pravo to otkazati, kamoli bez prethodne obavijest. Znači, ja ne tražim nikakve bankarske usluge tipa plaćanje računa već čisto da imam mogućnost provjeriti kada mi je sjela plaća, koliko mi je novca otpalo na ovrhu. Jučer sam bio u poslovnici banke i žena nazove neki broj službe za korisnike koji sam i ja zvao, i tamo im kažu da sam ja odjednom, nakon dvije godine izgubio svako pravo na tu opciju. Znači, kao iz vedra neba. I sad opet zovem taj broj i čovjek mi kaže "mi vam tu ne možemo donositi te odluke, javite se u poslovnicu". To je samo po sebi nevjerojatno, a pogotovo da ta žena mora zvati službu za korisnike građana umjesto da provjeri tamo od dostupnog osoblja, šefa ili nekog trećeg. Čitao sam iskustva ljudi sa ZABA-om, neki koji su ovršeni imali su velikih problema jer im je banka bez ikakvog razloga odbila isplaćivati novac sa zaštićenog računa što je naravno protuzakonito. Mislim, nevjerojatne stvari se ovdje događaju.
 9. Pozdrav Prije dva dana Zaba mi je samoinicijativno ugasila Internet bankarstvo za moj zaštićeni račun. Interesira me imam li pravo žaliti se na tu odluku ili oni mogu raditi što žele?
 10. Iznos ovrhe na plaću?

  Da ne otvaram novu temu, ovdje ću postaviti dodatno pitanje. Interesira me primjerice, kako se određuje iznos ovrhe ako je plaća veća od prosječne plaće? Ukoliko je npr. neto plaća 10 tisuća kuna, je li ovršeni dio 1/3 tog iznosa, odnosno nešto više od 3 tisuće kuna ili se to drugačije računa?
 11. Pozdrav Zanima me je li se promijenio iznos koji se ovršuje na plaće od nove godine? Danas sam dobio plaću i ovršeno mi je 300 kuna više nego obično?
 12. Pozdrav dobrim ljudima, Pitanje vezano za radno pravo. Dakle, ja sam u firmi zaposlen godinu i dva mjeseca na osnovu autorskog ugovora. Zanima me jel postoji neki rok u kojem me firma mora prijaviti kao stalnog zaposlenika ili na ovakav način mogu raditi dokle me god oni tako žele držati? Hvala.
 13. Generali osiguranje

  Pozdrav ljudi, zamolio bih za malu pomoć!Naime, zbog otkaza na poslu i dugotrajne nezaposlenosti, nisam više bio u mogućnosti plaćati Generali životno osiguranje pa mi je ugovor na njihovu inicijativu raskinut.Dobio sam na kućnu adresu pismo kojim me o tome obavještavaju, pa su mi napisali:"Razlog raskida: Isplata otkupne vrijednosti na zahtjev vinkulanta.Otkupna vrijednost u iznosu biti će uplaćena na broj kreditne partije sukladno zahtjevu vinkulanta"Sad ako sam dobro shvatio, oni meni žele to isplatiti kao otkup moje police? Da li je moguće tražiti da mi to isplate u gotovini jer osim zaštićenog računa više nemam niti jedan uobičajeni jer sam već dugo blokiran?Ako netko ima informaciju, hvala unaprijed.
 14. Pozdrav Nisam znao gdje bih postavio ovo pitanje, pa sam ovdje, nadam se da je u redu. Dakle, član obitelji će mi uskoro napuniti 65 godina i sada ne zna kakvi su uvjeti za produženjem ili promjenom vozačke dozvole. Tražim po Internetu i tamo vidim dosta kontradiktornih stvari, negdje piše da je potreban obavezan liječnički pregled, negdje piše da nije. Da li zna netko nešto više o tome? Unaprijed zahvaljujem.
 15. Pozdrav svima! Interesira me sljedeće. Kolegica je radila u Konzumu tri i pol godine, sve do prosinca prošle godine kada je dala otkaz i odmah se zaposlila u jednoj drugoj firmi na ugovor na određeno od tri mjeseca. Ugovor joj je istekao prošli tjedan, a prije nego se uopće stigla prijaviti na burzu kao nezaposlena kako bi eventualno dobila novčanu naknadu dobila je novi posao. Prošli petak je prijavljena, ali u međuvremenu, u subotu se dogodio neki incident na poslu i ona želi raskinuti ugovor. Ukoliko je taj poslodavac odjavi, da li ona ima pravo na novčanu naknadu s burze? Hvala.
×