Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Antofagasta

Korisnik
 • Broj objava

  18
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Porez na kupnju stana

  Jasno mi je da je zakon takav, ali mi to nema nikakvog smisla. Odlucim kupiti stan na kredit, potpisem ugovor i dajem kaparu, a u ugovoru stavim da cu isplatiti prodavatelja u periodu od 2 mj. Dok cekam da se odobri kredit moram platiti porez na nekretninu koja nije moja zapravo. Ne odobri se kredit, gubim kaparu plus porez koji sam uplatio. Tu sam stavio period od samo 2 mjeseca. Uglavnom hvala na odgovoru!
 2. Porez na kupnju stana

  Od 1.4.? Znaci da bi trebao platiti porez prije nego sam uopce kupio stan.
 3. Porez na kupnju stana

  Hvala na odgovoru! Da budem konkretniji, recimo da kupoprodajni ugovor za kupovinu nekretnine potpisujem 1.4., tada dajem kaparu koja me obavezuje da platim stan u roku od mjesec dana. 1.5. isplaćujem nekretninu i dobivam od prodavatelja tabularnu izjavu da mogu upisati vlasništvo nad nekretninom. Je li tih 30 dana za plaćanje poreza ide od 1.4. ili od 1.5.?
 4. Pozdrav! Po zakonu osoba koja je kupila stan duzna je u periodu od 30 dana prijaviti odnosno platiti 3% poreza od ukupne vrijednosti stana. Moje pitanje je da li se tih 30 dana racuna od potpisivanja kupoprodajnog ugovora, od potpisivanja tabularne izjave ili pd upisa vlasnistva u zemljisne knjige nad nekretninom? Po mom bi logicno bilo da se racuna od tabularne izjave, odnosno od stjecanja prava na upis vlasnistva na nekretninom, ali evo nisam siguran pa zato pitam. I druga stvar, kako ide ta procedura kod placanja poreza, da li netko dolazi procijenjivati vrijednost stana ili samo na osnovu kupoprodajnog ugovora placam porez? Hvala unaprijed
×