Jump to content

Antofagasta

Korisnik
 • Broj objava

  23
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Pozdrav! Prije nekoliko dana sam dobio obavijest o pocinjenju prometnog prekrsaja iz Austrije, autoput, 12 km/h preko ogranicenja, kazna 50€. Ne mozes ti pazit koliko oni mogu na pedersko mjesto postaviti radar da ti ne gine kazna. Obavijest nije poslana preporuceno. Traze da se posalju podaci o vozacu ili da se plati 50€. Klasika. Kakve instrumente za naplatu imaju ukoliko ne platim kaznu? Koji je rok za zastaru? Kako mogu dokazati da sam uopce primio obavijest ako istu ne salju preporuceno? Ako netko zna odgovore na ova pitanja bio bi mu zahvalan na odgovorima. Ako je odgovor da mi ne mogu nista u RH, ali zato mogu u Austriji, pitanje bi bilo sto mi mogu u Austriji ako ja kaznu nisam primio? Lp
 2. Stambena pricuva - dug bivseg vlasnika

  Jasno! Hvala na pomoći! Lp
 3. Stambena pricuva - dug bivseg vlasnika

  Hvala na odgovoru, ali u tom zakonu ne piše ništa o dugovanju i prijenosu duga.
 4. Stambena pricuva - dug bivseg vlasnika

  Hvala na odgovoru! Mene zapravo zanima po kojoj regulativi je to odredjeno osim ugovorom o kupoprodaji nekretnine?
 5. Postovani, ukoliko je ostao dug za pricuvu od proslog vlasnika zanima me tko je duzan to platiti i po kojoj regulativi (zakonu) je to odredjeno? unaprijed hvala!
 6. Porez na kupnju stana

  Jasno mi je da je zakon takav, ali mi to nema nikakvog smisla. Odlucim kupiti stan na kredit, potpisem ugovor i dajem kaparu, a u ugovoru stavim da cu isplatiti prodavatelja u periodu od 2 mj. Dok cekam da se odobri kredit moram platiti porez na nekretninu koja nije moja zapravo. Ne odobri se kredit, gubim kaparu plus porez koji sam uplatio. Tu sam stavio period od samo 2 mjeseca. Uglavnom hvala na odgovoru!
 7. Porez na kupnju stana

  Od 1.4.? Znaci da bi trebao platiti porez prije nego sam uopce kupio stan.
 8. Porez na kupnju stana

  Hvala na odgovoru! Da budem konkretniji, recimo da kupoprodajni ugovor za kupovinu nekretnine potpisujem 1.4., tada dajem kaparu koja me obavezuje da platim stan u roku od mjesec dana. 1.5. isplaćujem nekretninu i dobivam od prodavatelja tabularnu izjavu da mogu upisati vlasništvo nad nekretninom. Je li tih 30 dana za plaćanje poreza ide od 1.4. ili od 1.5.?
 9. Pozdrav! Po zakonu osoba koja je kupila stan duzna je u periodu od 30 dana prijaviti odnosno platiti 3% poreza od ukupne vrijednosti stana. Moje pitanje je da li se tih 30 dana racuna od potpisivanja kupoprodajnog ugovora, od potpisivanja tabularne izjave ili pd upisa vlasnistva u zemljisne knjige nad nekretninom? Po mom bi logicno bilo da se racuna od tabularne izjave, odnosno od stjecanja prava na upis vlasnistva na nekretninom, ali evo nisam siguran pa zato pitam. I druga stvar, kako ide ta procedura kod placanja poreza, da li netko dolazi procijenjivati vrijednost stana ili samo na osnovu kupoprodajnog ugovora placam porez? Hvala unaprijed
×