Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

acer111

Korisnik
 • Broj objava

  40
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Dobro vece Radim kao zastitar na vrlo opasnom, osamljenom i mracnom objektu. Oruzje nemam. Zanima me smijem li ja sebi nabavitu nekakva sredstva za samoodbranu poput: noža, suzavca, teleskopske palice a da pritom ne krsim nikakav zakon? Hvala
 2. Prodaja vozila strancu

  Dobro veče. Prodajem neregistrirano i odjavljeno vozilo. Javio mi se strani drzavljanin iz Slovenije koji bi htio kupiti. Saznao sam proceduru. Kupoprodajni ugovor. Dovesto vozilo do stanice za tehnicki sa probnim tablicama. Radi se izvanredni tehnicki i onda mu oni izdaju izvozne tablice. Medjutim on mi se danas javio sa nekakvom cudnom pricom koja mi se cini sumnjivom. On bi kao to vozilo kupio od mene ali da mu ja dam odobrenje da upravlja vozilom te da se obavezno prijavi na moju kucnu adresu. Kao skup je uvoz starijeg vozila u Sloveniju pa bi on da vozi na hrvatskim tablicama. Molim vas o cemu se tu radi? Ne volim prevare!
 3. Ja sam sve dokaze podnio u tom prigovoru. Po meni ja više nemam što dodati niti reći. Je li mi pametnije uzeti odvjetnika za tu parnicu? Koliko parnica mogu očekivati?
 4. Dobar dan Prije par mjeseci pokrenio sam na ovom forumu temu: U međuvremenu sam dobio od suda da platim trošak od 400 kn za podnošenje prigovora. Jučer sam dobio rješenje kojim se izvan snage stavlja ovrha te ukidaju provedene radnje te da će se postupak nastaviti kao prigovor protiv platnog naloga. Molim vas o čemu se sad tu radi? Molim pojašnjenje ove pravne situacije. Hvala
 5. PK kartica- uzdržavani član

  Hvala na informaciji. Lijep pozdrav
 6. Dobar dan Nezaposlena sam osoba. Zbog zaposlenja poslodavac mi traži da dobesem svoju PK karticu iz porezne uprave. Ja sam uzdržavanj član na pk kartici svoje supruge. Ako izvadim danas svoju pk karticu hoće li me porezna uprava automatski skinuti sa pk kartice moje supruge?
 7. PK kartica i nezaposlenost

  Hvala vam.
 8. Dobar dan Nezaposlena sam osoba. Nasao sam posao i poslodavac trazi da donesem poreznu karticu. Gdje je mogu izvaditi i kako? U radnom odnosu sam bio prije oko dvije godine.
 9. Danas bio u HEP-u. Njihovi pravnici su uporni u svojoj tvrdnji. Nemate kao nista od tog prigovora najbolje bi bilo da vi to nama platite oli da kontaktirate novog vlasnika da on dodje da prizna dug i prepise struju na sebe. Kao samo ce te imati jos i sudske troskove... Definitivno danas podnosim prigovor!
 10. Borbena7 što da kažem. Puno ste mi pomogli i puno vam hvala! Ovo naše dopisivanje će isto tako možda nekom drugom biti od pomoći. Ovaj forum je jako kvalitetan i uvijek kad sam trebao neki odgovor i neko rješenje uvijek mi je bio od pomoći. Sve pohvale za vas i ostale moderatore i administratore. Svaka vam čast. Lijep pozdrav i još jednom hvala vam!
 11. Što kasnije slijedi. To javni bilježnik šalje na sud... Parnični ili izvanparnični postupak? Hoću li morati ići na sud osobno? Troškovi postupka?
 12. Ni slučajno evo pored mene su svi dokazi i trenutno ih kopiram. Kažite mi ja sam od javnog bilježnika dobio sa tim rješenjem o ovrsi i prijedlog za ovrhu od Elektre te izlistanje računa. Ostaje li to kod mene ili i da to izlistanje računa kopiram i pošaljem sa prigovorom budući da se jasno vidi da se radu o računima nastalim u 2018.g. ...? Rješenje o ovrsi ostaje kod mene?
 13. PRIGOVOR na rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave, koje je donio javni bilježnik Pero Perić, Slavonski Brod, S.Radića 1 dana tog i tog. Posl. br. : OVRV-35/2019. Dug za električnu energiju na nekretnini u ulici Mate Matića 5 u Slavonskom Brodu za kojeg me se tereti ne priznajem budući da taj dug nisam osobno stvorio niti sam vlasnik te nekretnine na kojoj je dug nastao niti stanujem na toj adresi, dakle u cijelosti pobijam rješenje o ovrsi budući da je ovrhovoditelj naveo pogrešnog ovršenika te zbog toga na predmetnoj nekretnini nemam više nikakva vlasnička prava te samim tim nemam i mogućnost korištenja usluga i stvaranja troškova. Da pojasnim. Vlasnik nekretnine na kojoj je nastao dug za električnu energiju je g. Pavo Pavić. Moj roditelj. Do 2011.g. roditelj i ja smo bili suvlasnici te nekretnine i režije su se vodile na moje ime. 2011.g. roditelju sam darovao darovnim ugovorom svoju polovicu nekretnine i od 2011.g. moj roditelj je jedini vlasnik te nekretnine. U razgovoru sa roditeljem još nakon darovanja isticao sam i tražio da on sad prebaci sve režije na svoje ime. Roditelj se o tome nekoliko puta oglušio. 2015.g. ja sam odselio sa te adrese i otišao u podstanarstvo. Uredno sam bio svo vrijeme prijavljen na novim adresama te sve svoje obveze podmirivao. Roditelj i dalje nije prebacio režije na svoje ime niti je to planirao. Ja roditelja ne mogu prisiliti da to učini. U prilog mojim tvrdnjama prilažem slijedeće dokaze: 1. Izvadak iz zemljišnih knjiga sa povijesnim pregledom u kojim jasno stoji da je vlasnik nekretnine moj roditelj g. Pavo Pavić te da u istom stoji zabilježeno da sam 2011.g. darovnim ugovorom darovao svoju polovicu nekretnine roditelju. 2. Prijave boravišta od MUP-a dok sam bio podstanar. 3. Ugovori o najmu između mene i najmodavaca. U Slavonskom Brodu dana tog i tog.. _____________________________ Mato Perić
 14. Borbena evo ja sam ispravio kako ste mi vi rekli pa bih vas molio da prekontrolirate.
 15. Borbena je li ovo taj poslovni broj ? https://ibb.co/XV12j34 Na slici je u gornjem desnom uglu. Također što bi mi preporučili da te prijave boravišta, ugovore o najmu i izvadak iz zemljišnih knjiga pošaljem u tom prigovoru bilježniku kao originale ili mogu i ovjerene fotokopije?
×