Jump to content

acer111

Korisnik
 • Broj objava

  38
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Ja sam sve dokaze podnio u tom prigovoru. Po meni ja više nemam što dodati niti reći. Je li mi pametnije uzeti odvjetnika za tu parnicu? Koliko parnica mogu očekivati?
 2. Dobar dan Prije par mjeseci pokrenio sam na ovom forumu temu: U međuvremenu sam dobio od suda da platim trošak od 400 kn za podnošenje prigovora. Jučer sam dobio rješenje kojim se izvan snage stavlja ovrha te ukidaju provedene radnje te da će se postupak nastaviti kao prigovor protiv platnog naloga. Molim vas o čemu se sad tu radi? Molim pojašnjenje ove pravne situacije. Hvala
 3. PK kartica- uzdržavani član

  Hvala na informaciji. Lijep pozdrav
 4. Dobar dan Nezaposlena sam osoba. Zbog zaposlenja poslodavac mi traži da dobesem svoju PK karticu iz porezne uprave. Ja sam uzdržavanj član na pk kartici svoje supruge. Ako izvadim danas svoju pk karticu hoće li me porezna uprava automatski skinuti sa pk kartice moje supruge?
 5. PK kartica i nezaposlenost

  Hvala vam.
 6. Dobar dan Nezaposlena sam osoba. Nasao sam posao i poslodavac trazi da donesem poreznu karticu. Gdje je mogu izvaditi i kako? U radnom odnosu sam bio prije oko dvije godine.
 7. Danas bio u HEP-u. Njihovi pravnici su uporni u svojoj tvrdnji. Nemate kao nista od tog prigovora najbolje bi bilo da vi to nama platite oli da kontaktirate novog vlasnika da on dodje da prizna dug i prepise struju na sebe. Kao samo ce te imati jos i sudske troskove... Definitivno danas podnosim prigovor!
 8. Borbena7 što da kažem. Puno ste mi pomogli i puno vam hvala! Ovo naše dopisivanje će isto tako možda nekom drugom biti od pomoći. Ovaj forum je jako kvalitetan i uvijek kad sam trebao neki odgovor i neko rješenje uvijek mi je bio od pomoći. Sve pohvale za vas i ostale moderatore i administratore. Svaka vam čast. Lijep pozdrav i još jednom hvala vam!
 9. Što kasnije slijedi. To javni bilježnik šalje na sud... Parnični ili izvanparnični postupak? Hoću li morati ići na sud osobno? Troškovi postupka?
 10. Ni slučajno evo pored mene su svi dokazi i trenutno ih kopiram. Kažite mi ja sam od javnog bilježnika dobio sa tim rješenjem o ovrsi i prijedlog za ovrhu od Elektre te izlistanje računa. Ostaje li to kod mene ili i da to izlistanje računa kopiram i pošaljem sa prigovorom budući da se jasno vidi da se radu o računima nastalim u 2018.g. ...? Rješenje o ovrsi ostaje kod mene?
 11. PRIGOVOR na rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave, koje je donio javni bilježnik Pero Perić, Slavonski Brod, S.Radića 1 dana tog i tog. Posl. br. : OVRV-35/2019. Dug za električnu energiju na nekretnini u ulici Mate Matića 5 u Slavonskom Brodu za kojeg me se tereti ne priznajem budući da taj dug nisam osobno stvorio niti sam vlasnik te nekretnine na kojoj je dug nastao niti stanujem na toj adresi, dakle u cijelosti pobijam rješenje o ovrsi budući da je ovrhovoditelj naveo pogrešnog ovršenika te zbog toga na predmetnoj nekretnini nemam više nikakva vlasnička prava te samim tim nemam i mogućnost korištenja usluga i stvaranja troškova. Da pojasnim. Vlasnik nekretnine na kojoj je nastao dug za električnu energiju je g. Pavo Pavić. Moj roditelj. Do 2011.g. roditelj i ja smo bili suvlasnici te nekretnine i režije su se vodile na moje ime. 2011.g. roditelju sam darovao darovnim ugovorom svoju polovicu nekretnine i od 2011.g. moj roditelj je jedini vlasnik te nekretnine. U razgovoru sa roditeljem još nakon darovanja isticao sam i tražio da on sad prebaci sve režije na svoje ime. Roditelj se o tome nekoliko puta oglušio. 2015.g. ja sam odselio sa te adrese i otišao u podstanarstvo. Uredno sam bio svo vrijeme prijavljen na novim adresama te sve svoje obveze podmirivao. Roditelj i dalje nije prebacio režije na svoje ime niti je to planirao. Ja roditelja ne mogu prisiliti da to učini. U prilog mojim tvrdnjama prilažem slijedeće dokaze: 1. Izvadak iz zemljišnih knjiga sa povijesnim pregledom u kojim jasno stoji da je vlasnik nekretnine moj roditelj g. Pavo Pavić te da u istom stoji zabilježeno da sam 2011.g. darovnim ugovorom darovao svoju polovicu nekretnine roditelju. 2. Prijave boravišta od MUP-a dok sam bio podstanar. 3. Ugovori o najmu između mene i najmodavaca. U Slavonskom Brodu dana tog i tog.. _____________________________ Mato Perić
 12. Borbena evo ja sam ispravio kako ste mi vi rekli pa bih vas molio da prekontrolirate.
 13. Borbena je li ovo taj poslovni broj ? https://ibb.co/XV12j34 Na slici je u gornjem desnom uglu. Također što bi mi preporučili da te prijave boravišta, ugovore o najmu i izvadak iz zemljišnih knjiga pošaljem u tom prigovoru bilježniku kao originale ili mogu i ovjerene fotokopije?
 14. Mislio sam tako istaći da u cijelosti taj dug odbacujem jer nije moj niti sam ga ja učinio no ukoliko vi smatrate da ne treba necu to napisati. Ok u 3 primjerka cu napisati. Evo ja sam nesto sastavio pa vi Borbena pregledajte
 15. Borbena 7 pronašao sam i ovo na internetu: " PRIGOVOR – PRAVNI LIJEK PROTIV RJEŠENJA O OVRSI NA TEMELJU VJERODOSTOJNE ISPRAVE Protiv rješenja o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave ovršenik može podnijeti prigovor u roku od 8 dana, a u mjeničnim i čekovnim sporovima u roku od 3 dana, osim ako ne pobija samo odluku o troškovima postupka (čl. 57. st. 1. OZ-a). Prigovor se podnosi javnom bilježniku koji je izdao rješenje o ovrsi (čl. 282. st. 1. OZ-a). Nakon podnošenja prigovora, javni bilježnik spis proslijeđuje nadležnom sudu radi donošenja odluke. Prigovor se može podnijeti radi pobijanja rješenja o ovrsi u cijelosti, radi pobijanja samo u dijelu kojim je određena ovrha ili radi pobijanja u dijelu kojim je ovršeniku naloženo da namiri tražbinu. Ako se rješenje o ovrsi pobija prigovorom samo u dijelu kojim je određena ovrha, može se pobijati samo iz razloga zbog kojih se rješenje o ovrsi na temelju ovršne isprave može pobijati žalbom (žalbeni razlozi navedeni su u čl. 50. OZ-a). Ako ovršenik u podnesenom prigovoru ne pobija rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave nego samo predlaže odgodu ovrhe, takav prigovor smatrat će se prijedlogom za odgodu ovrhe (čl. 57. st. 4. OZ-a). Također postoji i mogućnost žalbe nakon proteka roka iz žalbenih razloga navedenih u čl. 50. t.7., 9., 10. i 11. OZ-a, samo ako je činjenica na kojoj se temelji taj prigovor nastala nakon donošenja rješenja o ovrsi. Takva žalba može se podnijeti sve do dovršetka ovršnog postupka. Ovršenik je dužan u prigovoru protiv rješenja o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave odrediti u kojem dijelu pobija to rješenje. Ako to ne učini, opseg pobijanja sud će utvrditi na temelju sadržaja prigovora. Prigovor protiv rješenja mora sadržavati razloge pobijanja. Ukoliko prigovor bude neobrazložen, sud će ga odbaciti kao nepotpun, bez pozivanja ovršenika da ga dopuni ili ispravi. " Moje pitanje za vas glasi. Trebam li istaći da ponijam prigovor u cijelosti? Također recite mi u koliko primjeraka bih trebao napisati taj prigovor koji upućujem javnom bilježniku? Pronašao sam na internetu podatak da printam u 3 primjerka. 1 za sebe a navodno 2 za javnog bilježnika...
×