Jump to content

Kaja Kati

Korisnik
 • Broj objava

  25
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Kaja Kati

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

453 pregleda profila
 1. Povrat nacionalizirane imovine iz vremena NDH

  nemoj pretjerivati... to je zaista felerast zakon koji se proturio kao punovažeći kako je on znao?? .. jer je imao odvjetnicu koja je radila za njega , .. očito i cijelu ekipu iza ... lik je javni bilježnik iz Čakovca nije li neobično biti veći dio života židov , odjednom Njemac, kako ga je predstavljala njegova odvjetnica prikazati kako je Juga uzela zemlju, a na povijesti grunta vidljivo kako su je Ustaše uzela, pa Jugoslavija, pa se preuzeli privatni vlasnici...... kupcima predstavljena zemlja u zoni ceste, nakon kupnje promjene... to je čista prijevara, a to što nitko od prisutnih to nije posvjerdočio samo je znak u kakvoj državi živimo i s kakvim zakonima i poštenjem ... žalosno, u svakom slučaju sve ovo zaslužuje javno iznošenje
 2. Povrat nacionalizirane imovine iz vremena NDH

  stvar je u grupnoj muljaži ako se mene pita na povratu je rađeno godina i godina... lik je čekao da se promjeni urbanistički plan, znam da je odvjetnica prvih godina govorila da se zemlja mora vratiti židovima, a kad je vraćena rečeno je kako je vraćena Njemcu...osoba ista... što se tiče oglasne ploče i objava na njoj je posebno morbidna stvar koja se navodi kao pravovaljana obavijest
 3. Povrat nacionalizirane imovine iz vremena NDH

  da, dok druga dva građana ili vlasnika iz iste ulice dobiju obavijest i srede si preko navodno novog vlasnika kupnju pokraj vlastite građevne zemlje
 4. Legalizacija građevine van pravila urbanističkog plana

  Ovako, ako grad tj državno ili gradsko tjelo daje uvjete izgradnje planskog uređenja i svima izlazi na teren prilikom uređenja tj izgradnje, onda nije moje da reagiram nego njihovo! Dakle ako su oni radili propuste na njima leži krivnja! Po zdravoj logici netko mora snositi odgovornost, tj štetu, ili osoba koja se drznula istupiti s izgradnjom na moju štetu ili gradsko tjelo koje nije odradilo posao za koje su plaćeni! Problem u državi je ako ja kao prijestupnik nešto napravim terete me, a ako to učini netko drugi na moju štetu, ili mu praštaju, ili je to nekim zakonom ipak dopušteno.... ujeo vuk magare... Tako se često postavljaju odgovorne osobe a to nas neće dovesti na nivo naprednih i zadovoljnih državljana.
 5. Povrat nacionalizirane imovine iz vremena NDH

  ako se radi o komadu zemlje gdje je trebala po urbanističkom planu biti cesta i takav plan prikažu zainteresiranima (meni) za gradnju uz cestu, nakon izgradnje stambeno poslovnog objekta, nekoliko godina iza grad mijenja mjesto izgradnje ceste, a zemlju vraća vlasniku koji tu zemlju prodaje trećoj osobi, ja ostajem bez prilaza za svoj poslovni dio koji je bio na raspolaganju prilikom planiranja, kupnje zemlje, dobivanja građevne dozvole, nacrta, izgradnje.... prilikom vraćanja zemlje i mjenjanja plana nitko me nije izvjestio, nitko pitao za mišljenje kako ta ista država i zakoni idu na štetu meni?? tko će mene obeštetiti? zemlja je oduzeta za vrijeme NDH iako u ugovoru navode da je oduzeta za vrijeme JUgoslavije, iza toga mjenja dosta vlasnika, dakle nije cijelo vrijeme u državnom vlasništvu i ugoovr sadrži netočan navod o oduzimanju
 6. Povrat nacionalizirane imovine iz vremena NDH

  tko je uveo stavke pod 3 i 4 i za koje vlasti ??
 7. Povrat nacionalizirane imovine iz vremena NDH

  Sav tekst tiče se povrata imovine oduzete iza 45 od strane Jugoslavenske vlasti. Nema traga zakonskim odredbama o povratu imovine oduzete prije 45 od strane NDH. Jesam li u pravu ??
 8. Zakon o radu i prekvalifikacija

  Da, starija osoba, redovno prolazim kako sam opisala i na državnim i natječajima kod privatnih poslodavaca. Na sezoni prolazim, ne svugdje, ali niti imam više zdravlja , niti živaca za to. (rad po min 10 sati bez slobodnog dana) Dok mene s mojom strukom izoliraju, one s prekvalifikacijama i bez njih uzimaju. I sad čekam rezultate jednog državnog natječaja pa ne znam ima li moja žalba težinu ukoliko se odlučim na nju ako me opet zaobiđu u odabiru.
 9. Zakon o radu i prekvalifikacija

  molim za savjet "kako"
 10. Zakon o radu i prekvalifikacija

  Niste se dotakli prekvalifikacija. Kako objašnjavate legalno odbacivanje ljudi van granica poželjne starosne dobi zapošljavanja?
 11. Legalizacija građevine van pravila urbanističkog plana

  Nitko ne može dati pravo nekome da zasjeni moju kuću, moj poslovni objekat. Ljudima koji su gradili poelije njih su također izašli na teren i postavili uvjete kao meni. Informirala sam se. Znači da i oni koji kroje zakone rade protiv pravila !
 12. Molim odgovor na pitanje -"Da li je zakonit povrat imovine oduzet za vrijeme NDH, a provučen pod zakon o povratu imovine oduzete za vrijeme Jugoslavije?". Ako je povrat imovine na ovaj način nezakonit kao što logika nameće, što se može poduzeti da se nezakonita radnja poništi u najkraćem roku?? Znamo da zakon o povratu imovine oduzete za vrijeme NDH nikad nije izglasan jer ni HRvatska nije slijednica NDH. Stoga molim zašto ovo pitanje ostaje ne potvrđeno. Gdje se rješavaju ovakvi protuzakoniti postupci??
 13. Ovdje imam više pitanja. Država je dala mogućnost završavanja prekvalifikacija gdje se stručni predmeti završavaju na osnov naučenih ili prepisanih par rečenica važnijih stručnih predmeta pojedinih tečajeva koji se kasnije vrednuju kao kvalifikacije, odnosno škole. Da li je u redu i uvažavaju li se takvi slučajevi jednako kao osobe s završenom redovnom školom. Da li je zakonski da osobe s prekvalifikacijom dobiju zaposlenje dok osobe s redovno završenom školom ostanu bez posla i tako u nedogled?? Da li se kod radnih mjesta u državnoj službi uvažava prednost s težom socijalnom situacijom? Da li je ograničavanje starosne dobi zaposlenika u državnim službama dopušteno??
 14. U ulici stambenih i stanbeno poslovnih objekata postoji uvjet izgradnje koji zahtjeva povlačenje građevine 4 metra od međe pročeljem do ceste. Imam stanbeno poslovni objekat. Prilikom gradnje smo ispoštovali uvjete dok je susjed svoju građevinu povukao naprijed te zakrio moju građevinu što mi ne ide u prilog posebno radi skrivenosti poslovnog prostora. Sve je napravio bez bilo kakvog konzultiranja prilikom izgradnje kuće kao i naknadnog upisa kod legalizacije i ucrtavanja objekta u katastru. Osjećam se oštećeno. Koja su moja prava?
 15. Molim odgovor na pitanje -"Da li je zakonit povrat imovine oduzet za vrijeme NDH, a provučen pod zakon o povratu imovine oduzete za vrijeme Jugoslavije?". Ako je povrat imovine na ovaj način nezakonit kao što se može poduzeti da se nezakonita radnja poništi u najkraćem roku??
×