Jump to content

mutavi

Korisnik
  • Broj objava

    528
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    24

mutavi je na 26. listopada 2023 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što mutavi objavi!

Nedavni posjetitelji profila

2828 pregleda profila
  1. Pomoćnu zgrada u funkscije osnovne, jedne etaže do 50m2 tlocrtne površine na osnovu glavnog projekta bez građevinske dozvole prema Pravilniku, vj ste to pročitali. U pravilu prema prostornom planu uređenja ne mogu biti dvije stambene zgrade na jednoj građevnoj čestici.
  2. Kod banaka se sve može, ali po njihovim uvijetima. Nekretnina treba biti legalna/postojeća. Ja bih Vam savjetovao da se ovim pitanjem obratite u više banaka.
  3. Prema Pravilniku o jednostavnim i drugim građevinama i radovima, čanak 5. st3. podst. d) potreban Vam je glavni projekt. Pročelja zgrade, a tako i vrata i prozori su zajednički dijelovi zgrade, osim ako međuvlasničkim ugovorom nije dr. ugovoreno.
  4. Šta smatrate pod izvorni oblik zgrade? Da li je zgrada možda upisana u registar kulturnih dobara ili je dio kulturnog dobra i sl?
  5. neće se provesti takav elaborat bez suglasnosti vjerovnika.
  6. Odličan prijedlog, več viđeno u praksi npr isto je banka tražila "Potvrdu" jer investitor je ovom slučaju imaju potvrdu o predanom završnom izvježu nadležnog inženjera, ali ne to nije bilo dovoljno, uo za grad. i prost. uređenje treba je izdati potvrdu da je ta potvrda uporabna dozovla 😅, jer drugog načina za odobrenje kredita nije bilo, mada sve jasno stoji u zakonu. Tijelo graditeljstva u sutavu e-dozvole ima predviđen načn za to. Akti i mišljenja iz područja prostornog uređenje te Akti i mišljenja iz područja gradnje. Prema tome oni se mogu očitovati sukladno tome što ste naveli. Isto tako naišao sam nekad davno na jedno mišljenje na stranici mgipu. Upit je bio vezan upravo za pravomoćnu građevinsku do 1991 s potvrdom inspekcije da se ne vodi postupak, a zgrada je izgrađena protivno dozvoli. Mišljenje mgipu je bilo, da je zgrada, nelegalna, kontradiktorno zakonu. Mišljenja, naravno ne obvezuju nikoga pa se ne bih time zamarao.
  7. Za navedeni zahvat potrebno je imati glavni projekt (prema članku 5. st. 3 b Pravilnika o jednostavnim i drugim građevinama i radovima)
  8. ne možete. nema promjena u zk bez sklapanja pravnog posla/ugovora.
  9. Ukoliko ste ishodili građevinsku dozvolu, dužni ste prije korištenje zgrade ishoditi i uporabnu dozvolu.
  10. Uvidom u prostorni plan. Možete to obaviti u nadležnom UO za prostorno uređenje ili lokalnoj samoupravi. Isto tako možete kod UO za prostorno uređenje zatršiti izdavanje Lokacijske informacije za predmetne katastarske čestice.
  11. Ne treba, oni su ozakonili svoju bespravnu prenamjenu prostora, odnosno to rješenje o izvedenom stanju je isto tako i akt za uporabu. Jedino neznam, kakvo je sad stanje u zemljišnim knjigama, da li je potrebno raditi novi etažni elaborat, očitvanja volje....
  12. Nije potrebna građevinska dozvola, već Vam je potreban Glavni projekt sukladnu članku 5. Pravilnika o jednostavnim i drugim građevinama i radovima. Za navedeni zahvat, nije potrebno ishoditi Uporabnu dozvolu.
  13. Postoji, oni kao vlasnici susjednih čestica, potpisuju izvješće o međama. Za osobe ikoje nisu potpisale izvješće o utvrđivanju međa i drugih granica te o novom razgraničenju, elaboratu se prilaže dokaz da su bili pozvani na predočavanje elaborata. Ukoliko pokrenu postupak uređenja međa pri nadležnom sudu, onda bi morali sačekati okončanje postupka.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija