Jump to content

SInes

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ne. Nije nista takvo. Ali je saznala zasto. Nisu joj uracunali osobni odbitak pa su joj placu umanjili za porez i prirez. A taj ce iznos dobiti natrag na povratu poreza. Hvala na pomoci. Lp
  2. Poštovani, Pitam za prijateljicu koja je dala otkaz kod poslodavca, a radila je do kraja 7og mjeseca i nije dobila punu placu. Ovo je njeno pitanje: Hej bok, znaci pitanje je vezano za novi zakon od 1.1.2018. Kako mi je rekla jasmina (iz uprave) cim mene poslodavac odjavi s mirivinskog iznos plaće za predhodni mjesec mi se umanjuje za iznos davanja koje posladavac ima za mene prema državi. Mozes li mi to točno provjeriti jer ja naznam u kojem bi to zakonu bilo Hvala unaprijed.
  3. Dobila sam jos jednu informaciju, a to je da od 1.07. Ostvarujem pravo na puni godisnji ua tekucu godinu. Zato mi sad nije jasno da li imam pravo na puni ili razmjerni dio. Hvala
  4. Pozdrav. Radim kod istog poslodavca godinu dana. Radim na ugovor koji mi istice 30.10.2018. Ali pronasla sam drugi posao te zelim otici. Zanima me da li ja imam pravo na puni godisnji za 2018. ili kako su mi rekli u upravi firme da s obzirom da sam se sad vratila sa godisnjeg na kojem sam bila 2 tjedna da vise nemam pravo na ostala 2 tjedna od punih 4? Hvala unaprijed.
  5. Pozdrav, Opet pitanje i hvala na prethodnom odgovoru. Kontaktirala sam opet upravu svoje firme i oni se i dalje drze toga da moj godisnji propada sa obrazlozenjem da se godisnji iz 2017. ne moze koristiti u 2019., odnosno da se godisnji moze prenijeti samo godinu dana. No, ja nisam nigdje u zakonu o radu nasla tu informaciju. Pa ako netko zna vise molila bih da mi pomogne. Hvala.
  6. Poštovani, Molila bih informaciju u sljedećem slučaju; Radim u trgovini te imam ugovor na neodređeno, trenutno sam na komplikacijama u trudnoći (na bolovanju). Odstalo mi je još tjedan dana godišnjeg za 2017.g koji bih trebala iskoristiti do 30.06.2018. ali to nisam u mogućnosti. Kada sam pitala za to u upravi firme rečeno mi je da mi taj godišnji propada jer sam otvorila bolovanje. Da li je to točno ili mi je poslodavac dužan isplatiti ili omogućiti korištenje istog kada se vratim na posao? Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija