Jump to content

gala385

Korisnik
 • Broj objava

  539
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  5

gala385 je zadnji put osvojio dan svibanj 28 2020

gala385 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O gala385

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

4686 pregleda profila
 1. Ne ispunjavate uvjete tog radnog mjesta sukladno Pravilniku o odgovarajućoj vrsti obrazovanja AKO SE RADI O OSNOVNOJ ŠKOLI. Raditi možete samo na određeno do odabira radnika temeljem natječaja ili najduže 5 mjeseci ako se ne javi osoba s uvjetima na natječaj. Nemate uvjete za radno mjesto da bi Vam se temeljem kolektivnog ponudio premještaj i inspekcija bi zabranila rad da Vas se kao nestručnu prebaci. Koeficijent bi Vam bio onog za nestručne osobe 1,158 i morali bi položiti stručni ispit pri NSK, nisam siguran za onaj pri AZOO. Dakle 2 bi morali položiti da nemate već stručni pri Azoo.
 2. Sukladno čl. 24. st. 5. KU za osnovne škole, ravnatelj je dužan ponuditi prelazak na to radno mjesto kolegici koja radi na neodređeno vrijeme (ako ima uvjete). Ali nije ju i dužan zaposliti. Vi radite na određeno vrijeme i nemate "prednost". No ravnatelja ništa ne sprječava zaposliti Vas.
 3. Poštovani, primjenjuje li se odredba čl. 14. st. 4. Zakona o radu na Vrtiće i Škole? - "Ako poslodavac prije početka rada ne sklopi s radnikom ugovor o radu u pisanom obliku ili mu ne izda pisanu potvrdu o sklopljenom ugovoru o radu, smatra se da je s radnikom sklopio ugovor o radu na neodređeno vrijeme." Naime, uslijed zapošljavanja 30 novih djelatnika, propustom tajnice jednom djelatniku 3 dana nakon početka rada nije dan na potpis ugovor o radu na određeno vrijeme radi zamjene djelatnice. Djelatnik se poziva na gornji članak tj. zahtijeva ugovor na neodređeno vrijeme... Posto
 4. Razmjerni. Nije se prvi puta zaposlio kod vas.
 5. Poštovani, kao državni službenik područne jedinice sektora Ministarstva izvan Zagreba, uslijed privremenih obiteljskih prilika, prijavio sam boravište u Zagrebu. Ministar me rješenjem o rasporedu na radno mjesto instantno rasporedio na radno mjesto u Zagrebu povodom racionalizacije troškova prijevoza. Navedeno mjesto rada mi ne odgovara budući da je prijava boravišta privremena, nemam obitelji u Zagrebu te su mi se opseg poslova drastično povećao. Moje staro radno mjesto nije popunjeno. Budući da rješenje o premještaju nije pravomoćno, molim Vas za savjet je li "pametnije" uput
 6. Nestručne zamjene i osobe bez položenog stručnog ispita imaju isti koeficijent (ovisan o stupnju spreme).
 7. Žalbeni rokovi i žalba na natječaj ne postoje u školstvu, nego samo prijava inspekciji. Je li ravnatelj zasnovao radni odnos s izabranim kandidatom? Po jednoj osnovi može biti samo 1 ugovor do 60 dana, no trebalo bi vidjeti ugovor. U Vašem interesu nije prijava inspekciji za Vaše ugovore jer će Vam inspektor zabraniti rad.
 8. Ugovor do 60 dana u školama prestaje silom zakona u najviše slučajeva ukoliko je natječajem odabrana osoba za navedeno radno mjesto ili se na rad vraća osoba koju je Vaša žena mijenjala. Što je točno supruga zaprimila, obavijest o prestanku ugovora o radu ili nešto drugo?
 9. Poštovani, otac je izvanknjižni suvlasnik stana temeljem rješenja o nasljeđivanju iza pokojne sestre. Na stanu još nije riješeno vlasničko pitanje (u vlasničkom listu vlasnik tvrtka koja je izgradila stan). Mogu li kao se kao sin i realno jedini stanar u stanu prijaviti na navedenu adresu temeljem očevog rješenja o nasljeđivanju ili neke izjave ovjerene kod JB?
 10. Da. Računovođa je trebala voditi brigu o tome, a ne da vi tražite. 5 godina je zastara.
 11. U praksi to znači da se stavi poziv na oglasnu ploču škole, a oni koji ispunjavaju uvjete napišu zamolbu odnosno iskažu interes za navedeno mjesto. Ravnatelj bi bio dužan ponuditi osobi koja ispunjava uvjete, a ako takve nema, može ponuditi ostalima koji imaju manje staža i ispod pola radnog vremena. RAVNATELJ NIJE I DUŽAN zaposliti na osnovi tog članka, ali mora ponuditi..
 12. Članak 84. st. 5. Zakona o radu. GO iz 2019 možete iskoristiti do kraja 2020. Prevedeno, mora Vam isplatiti GO iz 2019 i 2020. http://uznr.mrms.hr/prenosenje-godisnjeg-odmora-u-slijedecu-kalendarsku-godinu-prestanak-koristenja-rodiljnog-roditeljskog-dopusta/
 13. gala385

  Nasljedstvo stana

  Ma shvaćam, isplatili bi ostale...zanima me koliko komplikacija tu ima odnosno postupaka...
 14. Poštovani, pitanje se dijelom odnosi na nasljedno, dijelom na obvezno pravo... Naime, osoba A (pokojna) kupila je stan od Industrogradnje 80tih, međutim nikada na stanu nije upisala vlasništvo u gruntovnici. Posjedujemo kupoprodajni ugovor, no nemamo tabularnu ispravu. Rješenjem o nasljeđivanju (stan naveden na rješenju), iza osobe A nasljednicima je proglašeno tada živih 5 braće i sestara. U međuvremenu su preostala 2 brata i obitelji 3 pokojnih braće i sestara. Što bi ukratko trebalo napraviti da 1 brat upiše vlasništvo na sebe? Koliko vidim industrogradnja d.d. ima pravnog sl
×
×
 • Napravi novi...