Jump to content

gala385

Korisnik
 • Broj objava

  546
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  5

gala385 je zadnji put osvojio dan svibanj 28 2020

gala385 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O gala385

 • Status
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

4780 pregleda profila
 1. Obzirom da prezirem facebook grupe, stavio bih dojmove s mog nedavnog polaganja DSI za VSS. Dovoljno je odgovoriti jednom rečenicom ili riječju, odnosno, znati o svakom pitanju minimalne osnove. Ja sam isti pripremao ulazivši u detalje kao da učim pravosudni, što je ispalo bespotrebno i koštalo me stresa i zdravlja. Ispitivači su u slučaju moje grupe pomagali kandidatima i to drastično, pao je 1 kandidat s SSS nakon što je dobio 5 dodatnih pitanja. Ovo su dakako subjektivni dojmovi, obzirom da postoji nekoliko ispitivača koji zahtijevaju veliki stupanj znanja (EU i lokalna). Dakle, ovisi o po
 2. Škola je dužna u 60 dana obaviti natječajni postupak i sve obaviti. Ne smije se sklapati drugi ugovor do 60 dana, a posebno uzastopan s istom osobom. Inspekcija navedeno smatra izbjegavanjem raspisivanja natječaja. Subjektivnom procjenom inspektora bi se navedeno eventualno dopustilo ukoliko Škola nije zaprimila suglasnost za radno mjesto ako je poslala zahtjev na vrijeme.
 3. Pretpostavljam da mislite na članak 122. Po navedenom je predviđeno samo za vrijeme otkaznog roka kojeg u Vašem slučaju nema. https://www.moj-posao.net/Savjet/73370/Opravdan-izostanak-s-posla-radi-trazenja-novog-zaposlenja/14/
 4. Da ako spunjavaju uvjete radnog mjesta po Pravilniku o stručnoj spremi. Inženjer mora imati pedagoške kompetencije. Ako netko nema uvjete tada je nestručna osoba s manjim koeficijentom.
 5. Da, većina Škola ima navedenu odredbu u Pravilnicima o radu. U konkretnom slučaju Vrtić nema stavku 2. i 4. iz Pravilnika koji je citirao G-man. Zahvaljujem.
 6. Nažalost ništa. Članak 26. st. 1. ZPO propisuje da se radni odnos u dječjem vrtiću zasniva ugovorom o radu na temelju natječaja. Nadalje, radna mjesta sistematizirana su internim pravilnikom i bez suglasnosti osnivača ne može se zasnovati radni odnos na neodređeno vrijeme. Specifična situacija.
 7. Ne ispunjavate uvjete tog radnog mjesta sukladno Pravilniku o odgovarajućoj vrsti obrazovanja AKO SE RADI O OSNOVNOJ ŠKOLI. Raditi možete samo na određeno do odabira radnika temeljem natječaja ili najduže 5 mjeseci ako se ne javi osoba s uvjetima na natječaj. Nemate uvjete za radno mjesto da bi Vam se temeljem kolektivnog ponudio premještaj i inspekcija bi zabranila rad da Vas se kao nestručnu prebaci. Koeficijent bi Vam bio onog za nestručne osobe 1,158 i morali bi položiti stručni ispit pri NSK, nisam siguran za onaj pri AZOO. Dakle 2 bi morali položiti da nemate već stručni pri Azoo.
 8. Sukladno čl. 24. st. 5. KU za osnovne škole, ravnatelj je dužan ponuditi prelazak na to radno mjesto kolegici koja radi na neodređeno vrijeme (ako ima uvjete). Ali nije ju i dužan zaposliti. Vi radite na određeno vrijeme i nemate "prednost". No ravnatelja ništa ne sprječava zaposliti Vas.
 9. Poštovani, primjenjuje li se odredba čl. 14. st. 4. Zakona o radu na Vrtiće i Škole? - "Ako poslodavac prije početka rada ne sklopi s radnikom ugovor o radu u pisanom obliku ili mu ne izda pisanu potvrdu o sklopljenom ugovoru o radu, smatra se da je s radnikom sklopio ugovor o radu na neodređeno vrijeme." Naime, uslijed zapošljavanja 30 novih djelatnika, propustom tajnice jednom djelatniku 3 dana nakon početka rada nije dan na potpis ugovor o radu na određeno vrijeme radi zamjene djelatnice. Djelatnik se poziva na gornji članak tj. zahtijeva ugovor na neodređeno vrijeme... Posto
 10. Razmjerni. Nije se prvi puta zaposlio kod vas.
 11. Poštovani, kao državni službenik područne jedinice sektora Ministarstva izvan Zagreba, uslijed privremenih obiteljskih prilika, prijavio sam boravište u Zagrebu. Ministar me rješenjem o rasporedu na radno mjesto instantno rasporedio na radno mjesto u Zagrebu povodom racionalizacije troškova prijevoza. Navedeno mjesto rada mi ne odgovara budući da je prijava boravišta privremena, nemam obitelji u Zagrebu te su mi se opseg poslova drastično povećao. Moje staro radno mjesto nije popunjeno. Budući da rješenje o premještaju nije pravomoćno, molim Vas za savjet je li "pametnije" uput
 12. Nestručne zamjene i osobe bez položenog stručnog ispita imaju isti koeficijent (ovisan o stupnju spreme).
 13. Žalbeni rokovi i žalba na natječaj ne postoje u školstvu, nego samo prijava inspekciji. Je li ravnatelj zasnovao radni odnos s izabranim kandidatom? Po jednoj osnovi može biti samo 1 ugovor do 60 dana, no trebalo bi vidjeti ugovor. U Vašem interesu nije prijava inspekciji za Vaše ugovore jer će Vam inspektor zabraniti rad.
×
×
 • Napravi novi...