Jump to content

Zvrk1

Korisnik
 • Broj objava

  12
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Odgovornost za štetu u prometnoj nesreći

  Molim vas savjet i pomoč jer ne znam što napraviti. Za vrijeme školskog odmora malena je krenula na pješaćki ali se upalilo crveno svjetlo kad je zakoračila par koraka na pješački.Naletio je motor. Malena je pala na pješačkom, pao je i motorist. Nije ju taknuo. Došla je hitna po malu. Osim šoka i par modrica njoj hvala Bogu ništa. Motorist navodno od pada sa motora se udario. Uzimam broj od motorista. Čujemo se i on traži da mu platimo popravak motora. Pristajemo.Dan nakon traži kupovanje odjeće, na kraju i nekoliko tisuča kuna odštete...Popravak motora par tisuča kuna ali stvarna šteta nije tolika. Prijeti nam sudom.Ja sam samohrana majka. U međuvremenu saznajemo da je lani imao nesreču gdje je teško ozlijeđen i kriv. S tim istim motorom. Mala ima 10 godina. Imamo učestale pozive njegove obitelji da to što prije platimo. Šta da radimo?
 2. Odgovornost za štetu u prometnoj nesreći

  Matrix, hvala ti na odgovorima. Sad mi je puno jasnije kako stoje stvari.
 3. Odgovornost za štetu u prometnoj nesreći

  Roditelj snosi posljedice za malodobno dijete.
 4. Odgovornost za štetu u prometnoj nesreći

  Matrix, da li je taj ugovor garancija da nas neče tužit?
 5. Odgovornost za štetu u prometnoj nesreći

  Radi se o tome da oštečena osoba traži popravak motora jer ne želi odlazak na sud. Bio je usmeni dogovor na koji smo pristali. Međutim svako malo mjenja nešto i sad želi i novčanu naknadu. Svaki dan nešto drugo. Možemo li napraviti nagodbu i potvrdit je kod javnog bilježnika. Da li pečat javnog bilježnika znači da nas ne može tužiti kad god joj se prohtije. Šta napraviti.
 6. Molim vas moze li mi netko objasniti.. Ako se desi prometna na motoru, tko plača popravak motora? Osoba koja je skrivila prometnu ili osiguranje od osobe koja vozi taj motor a onda osiguranje tuži onog tko je prometnu skrivilo?
 7. Kleveta na poslu

  Ja imam dokaz da nisam prijavila ali je prilikom ispitivanja bilo pitanje zasto se mene maltretira i Vrsi mobing, sto ja nemam veze s tim, jer nikog ni za mobing ni za kradu nisam prijavila. Na osnovu tih pitanja imam problema, da nitko nece radi sa mnom... Ne izdrzivo. Preko mesengera mi piše"svi tako misle". Tesko je radit a nisi kriv.
 8. Otkazni rok

  Najbolja prijateljica je dobila otkaz i ima pravo na otkazni rok koji je vec poceo teci. U meduvremenu se razboljela i otisla na bolovanje. Da li otkazni rok i dalje tece.
 9. Otkazni rok

  Da li otkazni rok tece i dalje ako ti u medu vremenu dignes bolovanje?
 10. Kleveta na poslu

  Krive me da sam prijavila kradu koje je bilo.
 11. Kleveta na poslu

  Molim pomoc i savjet. U radnoj sredini je prijavljena krada.Smatraju da sam ja to prijavila.Nikakvu izjavu nisam dala niti sam pozvana na razgovor. Istraga je gotova. Medutim veceras sam preko mesengera dobila od radnog kolege poruku da me svi krive. A s tim nemam nista. Spominje nekakav policijski uvid i sta pise u njemu. Da li je to kleveta? Kako se zastititi od osoba koji ti mogu nauditi ni krivo ni duznoj.
×