Jump to content

damir.zuvela751@gmail.com

Korisnik
 • Broj objava

  6
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O damir.zuvela751@gmail.com

 • Rang
  Novak
 1. ekspropijacija iz stare Jugoslavije

  I ako su zk ulošci na Vašeg oca,stavite odmah plombu u zemljišnoknjižnom.
 2. VP iz 1934.godine

  Zakon o načinu primjene pravnih propisa donesenih prije 6.tranja 1941.g. nalazi se u NN 73/91 to jest u Zakonu o sudskom vanparničnom postupku.-radi se o propisima Kraljevine Jugoslavije -Novine 45/35-pa pronađite atj zakon na internetu.
 3. Povezivanje KPU i zemljišne knjige

  Godine 1956 su mojoj majci uzurpirane 4 kuće,nikada nije izvlaštena,niti je doneseno bilo kakvo rješenje.U istoj je bio obrt do 1953.g.Kuće su srušene i sagrađene nove,ali je 1971.prema čl.38 i 39 Zakona o nacionalizaciji na teretni list upisana moja majka.Sve do 2001.g. kad se izgubila iz zem.knjiga.Napravljena je nova čestica a koristili su poslovni prostor JUGOBANKA,Pomorska Banka ,Zagrebačka banka.-ali bez upisa u zem.knjige ili u svoj kapital,jer je 1956.g.doneseno rješenje da se kuće mogu graditi,ali u točki 3.da će se teren nacionalizirati ili kupiti.Do danas ni jedno ni drugo.Sad se pomoću objedinjavanja KPU i zemljišta u poslovnom prostoru pojavljuje firma POMINVEST dd Split,koja nikada nije koristila ovaj prostor i koja tvrdi da je nasljednica JUGOBANKE,za koju znamo da je u Strasbourgu dokazano da JUGOBANKA nikada nije bila vlasnikom posl.prostora u Hrvatskoj. Po meni,poštujući Aneks G,Konvencije 1096,sve što je do 31.12.1990.bilo upisano u teretnom listu,trebalo je prebaciti u vlastovnicu.Tako su se rješavali problemi za Srbe povratnike.Meni ništa.Ne mogu otkriti kako je i na koji način nestalo ime moje majke sa teretovnice.Mučimo se već 63 godine.Stanovi nisu etažirani,samo poslovni prostor kojeg bi htjeli mnogi.
 4. Povezivanje KPU i zemljišne knjige

  Poštovani,molim savjet, spor nam traje 63 godine,jer nismo nikada izvlašteni,a na teretnom listu je donedavna bila upisana moja majka.Katastar pravi novi prijavni list,novi broj čestice i -moja mjka nestala iz zem.knjiga.Sada stanari i upravitelj hoće objediniti zemljište i stanove,ali nije napravljeno etažiranje,niti je uvršten moj stan izgrađen prije 10 g.uz urednu dokumentaciju.Poslovni protor koristi nevlasnik,koji nema niti KPU i daje ga u podnajam već 6 godina.Hrti STAMBENO PITANJE,Silvane menđušić-Žuveline kuće. Sutkinja tvrdi da će uknjižiti nevlasnika koji iznajmljuje poslovni prostor,a zemljišnoknjižni ne želi vratiti moju majku na teretovnicu.U igri je banka i vjerujemo da je sve korumpirano.
 5. Podjela parcele sa susjedom

  Molim Vas pomoć:kupila sam jednu parcelu od 731 m2 i to u idealnom omjeru od 2/3,jer je 1/3 kupila susjeda.Nismo se fizički nikada podjelili.Čestica je napr. 1681,znači mojih bi trebalo biti 487 m2 a susjedino 234 m2.Međutim,bez mog znanja,susjeda formira sa geometrom novu parcelu,koju izvlači iz stare,dobiva novi broj ali i površinu veću za 90 m2 pod brojem 2025.Oštećena sam za 90 m2,što mi je onemogućilo uklapanje u građevni plan,za što je minimum 400 m2.Susjeda ne želi o tome razgovarati,niti se nagoditi,niti novu izmjeru napraviti.Kako da vratim svoje kvadrate????
×