Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

orsus67

Korisnik
 • Broj objava

  7
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Što mogu očekivati nakon prometne?

  Da li da u izvješću osiguranju napišem da sam popio gemišt i radler? Ili je dovoljno da spomenim 0.58 na alkotestu. Kada sam sjedao u auto nisam se osjećao nešto umornim ni pospanim. Ja sam sam zvao policiju, da li mi to što pomaže?
 2. Što mogu očekivati nakon prometne?

  On je dobio kaznu za nepropisno parkiranje, na licu mjesta 300 kn, a platio je 150 odmah.
 3. Što mogu očekivati nakon prometne?

  Sad ispunjavam taj formular od osiguranja i treba procijeniti % odgovornosti za štetu mene i drugog vozača m(iako je auto bilo parkirano). Dakle auto u koje sam udario je bilo nepropisno parkirano na cesti, dijelom na trotoaru ali sigurno trećinu na cesti. Ima li smisla uopće kriviti to ili da sam preuzmem svu odgovornost jer sam čini mi se zatvorio oči na trenutak od umora?
 4. Što mogu očekivati nakon prometne?

  Doslo mi je od osiguranja, da opisem sto se dogodilo. Od suda Jos nista nije doslo. Evo sjedim na kavi sa zenskom, uopće nemam volje za pricu. Kolega s posla mi je rekao da sam trebao reci da su mačka ili pas izletili na cestu.
 5. Što mogu očekivati nakon prometne?

  Da to sam i mislio. Cijelog iznosa, neovisno koliko je bilo promila?
 6. Prije neki dan skrivio sam prometnu nesreću. Dogodilo se u ranim jutarnjim satima u gradu. Dok sam se spuštao ulicom u autu, odjednom sam osjetio udarac. Očito me umor savladao na sekund i udario sam u auto koje je djelomično bilo parkirano na cesti uza zid. Jednu stranu auta sam ja izudarao a druga je udarena uza zid. Moje auto je bilo jeftino i staro tako da me nije toliko briga. Ono što me brine je da ne znam hoće mi osiguranje pokriti troškove za popravak tog udarenog auta. Zvao sam policiju i imao sam 0.58 na alkotestu, što me malo i čudi jer zadnje sam popio radler u kafiću, i gemišt dva sata prije toga. Mislio sam da je to izašlo iz mene, no bio sam umoran. Policajac mi je rekao da slijedi prekršajna prijava, i kazna 2500 kn, te da će mi grad ispostaviti račun za stup koji sam udario i čišćenje stakla itd. Još ništa nije došlo poštom. OK, no ono što me najviše brine je da mi osiguranje neće pokriti troškove za popravak drugog auta jer sam imao 0.58. Da li netko nešto više zna o svemu tome?
×