Jump to content

orsus67

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Radnik konobar sezonac, u prosvjeti u struci, ne mogu dobiti posao. Nakon sezone odlazim u Njemačku, i za to će mi trebati određena svota. Na sebi nemam ništa vlasništva osim skutera koji ne vrijedi 3000 kn. Mogu li me i u Njemačkoj ovršiti ili će nastupiti zastara?
  2. Pozdrav svima, evo došao mi je nakon godine i pol, regresni zahtjev od osiguranja. Imam kao osam dana (tj još par, jer mi je pismo stiglo prije par dana tek) da uplatim iznos od oko 3800 eura na njihov račun, ili da se izvansudski nagodim s njihovim pravnim zastupnikom. Što da radim i što mogu očekivati? Platio bih to u nekoliko rata, jer ne mogu sve odjednom dati. Ali nije mi stigla nikakva dokumentacija pokrivanja troškova uz pismo, samo cifra, ne znam u što su oni potrošili tih cca 3800 eura. Što je najlogičnije napraviti?
  3. Da li da u izvješću osiguranju napišem da sam popio gemišt i radler? Ili je dovoljno da spomenim 0.58 na alkotestu. Kada sam sjedao u auto nisam se osjećao nešto umornim ni pospanim. Ja sam sam zvao policiju, da li mi to što pomaže?
  4. On je dobio kaznu za nepropisno parkiranje, na licu mjesta 300 kn, a platio je 150 odmah.
  5. Sad ispunjavam taj formular od osiguranja i treba procijeniti % odgovornosti za štetu mene i drugog vozača m(iako je auto bilo parkirano). Dakle auto u koje sam udario je bilo nepropisno parkirano na cesti, dijelom na trotoaru ali sigurno trećinu na cesti. Ima li smisla uopće kriviti to ili da sam preuzmem svu odgovornost jer sam čini mi se zatvorio oči na trenutak od umora?
  6. Doslo mi je od osiguranja, da opisem sto se dogodilo. Od suda Jos nista nije doslo. Evo sjedim na kavi sa zenskom, uopće nemam volje za pricu. Kolega s posla mi je rekao da sam trebao reci da su mačka ili pas izletili na cestu.
  7. Da to sam i mislio. Cijelog iznosa, neovisno koliko je bilo promila? Je li ima netko sa sličnim iskustvom, a da ima volje nešto napisati?
  8. Prije neki dan skrivio sam prometnu nesreću. Dogodilo se u ranim jutarnjim satima u gradu. Dok sam se spuštao ulicom u autu, odjednom sam osjetio udarac. Očito me umor savladao na sekund i udario sam u auto koje je djelomično bilo parkirano na cesti uza zid. Jednu stranu auta sam ja izudarao a druga je udarena uza zid. Moje auto je bilo jeftino i staro tako da me nije toliko briga. Ono što me brine je da ne znam hoće mi osiguranje pokriti troškove za popravak tog udarenog auta. Zvao sam policiju i imao sam 0.58 na alkotestu, što me malo i čudi jer zadnje sam popio radler u kafiću, i gemišt dva sata prije toga. Mislio sam da je to izašlo iz mene, no bio sam umoran. Policajac mi je rekao da slijedi prekršajna prijava, i kazna 2500 kn, te da će mi grad ispostaviti račun za stup koji sam udario i čišćenje stakla itd. Još ništa nije došlo poštom. OK, no ono što me najviše brine je da mi osiguranje neće pokriti troškove za popravak drugog auta jer sam imao 0.58. Da li netko nešto više zna o svemu tome?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija