Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

El Gato

Korisnik
 • Broj objava

  15
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. A što u međuvremenu-vozim se slobodno "A" kategorijom na osnovu sadašnje presude i "pravim se lud", te cekam razvoj situacije...? Nadalje, kako i gdje mogu saznati koliki broj kaznenih bodova ukupno sam dobio za sve to, jer to nije navedeno ni u presudi, a ni u prethodnom prekršajnom nalogu?
 2. U slučaju da policija reagira na taj način, ja bih (pretpostavljam) trebao biti službeno obaviješten, a do tada da slobodno upravljam vozilom "A" kategorije, obzirom da je u presudi navedena zabrana na "B"...?
 3. Volio bih da je tako, jer mi definitivno to bolje odgovara, no bojim se eventualnih komplikacija... U svakom slucaju, hvala lijepa na odgovoru!
 4. Najradije bih to ostavio na miru i nek bude zabrana na "B" kako je napisano u presudi, jer mi je sad u sezoni motora "A" daleko potrebnija, ali me zanima moze li tu biti kakvih problema i komplikacija u slucaju eventualnog zaustavljanja i kontrole od strane prometne policije ili iz nekog meni nepoznatog razloga naknadno? Na to me je upozorio navedeni poznanik koji radi na dosta visokom položaju u prometnoj policiji. Konkretno, mogu li ja pravno gledano biti kriv na neki nacin jer sam svjestan činjenice da bih trebao imati zabranu na "A", a i dalje upravljam vozilom te kategorije i nisam provjerio radi li se o grešci u pisanju presude? Naravno, "B" kategoriju više ne koristim od dana kada mi je presuda uručena.
 5. Evo konacno je stigla presuda nakon žalbe. Zadovoljan sam jer mi je sve znatno umanjeno, tako da sam novčanu kaznu već platio, iskoristivši mogućnost plaćanja 2/3 kazne u zakonskom roku. Međutim, nešto vezano za zabranu upravljanja kategorijom mi je nejasno. Pometnu sam izazvao upravljajući motociklom, znači vozilom "A" kategorije, sto se jasno navodi u tekstu presude, a zabrana od 4, umjesto prvotnih 9 mjeseci, mi je stavljena na "B" kategoriju. Radi li se o grešci i ako je tako sto uciniti po tom pitanju ili mi je sutkinja isla na ruku pošto sam u zalbi, izmedju ostalog, naveo da mi je motocikl jedino prijevozno sredstvo te da mi je iz vise razloga, (da sad ne idem u detalje), neophodan svakodnevno. Sad me je pomalo strah voziti motocikl, a auto (koji se vodi na suprugu) sad uopće ne vozim, jer sam s više mjesta, pa i od poznanika iz prometne policije dobio informacije da se sigurno radi o grešci i da moram otići na sud potražiti nadležnu sutkinju da utvrdim što je u pitanju, jer je navodno nemoguće dobiti zabranu na kategoriju kojom nisam upravljao u trenutku počinjenja prekršaja. Nadalje, nejasno mi je na koji način i u kom trenutku nastupa navedena zabrana upravljanja određenom kategorijom vozila. Moram li nositi vozačku u nadležnu postaju prometne policije ili se zabrana uvodi u njihov informatički sistem? Molio bih odgovor nekoga tko sa sigurnošću zna odgovoriti na sve što sam pitao. Hvala lijepa unaprijed!
 6. Ovo puno pomaže. Hvala na odgovoru, sutra pišem i šaljem žalbu, pa ćemo vidjeti kako će sve u konačnici završiti...
 7. Evo, konačno stigla čestitka... Nisu me baš štedili, ali što se može, kriv sam... Naravno, pokušat ću sa žalbom pa valjda bude malo manje, jer ovo je stvarno puno. Što savjetujete za navesti u žalbi (osim priznanja, kajanja, navođenja olakotnih okolnosti i sl) ? Nadalje, na koga nasloviti žalbu i može li se ista poslati preporučeno poštom ili se mora osobno dostaviti, obzirom da u rješenju navode da se prigovor podnosi putem policijske uprave/postaje što mi baš nije najjasnije? Hvala na odgovoru!
 8. Nije baš utješno, ali takvo nešto sam i očekivao... Hvala na odgovoru!
 9. Pozdrav jos jednom, vezano za temu. Nisam jos nista sluzbeno u vezi kazne dobio na adresu, a proslo je vise od mjesec dana od prometne pa me zanima jeli to uobicajeno? Receno mi je od strane prometne policije tijekom uviđaja da će to stići u roku 15 dana cca... Nadalje, zanima me jeli moguć dogovor o terminu oduzimanja kategorije na koju će mi stići zabrana, te ukoliko je, ovisi li to o žalbi koju mislim pisati? Da pojasnim: po primitku rješenja na kućnu adresu mogu li odmah dogovoriti termin zabrane na kategoriju pa se potom zaliti na novcani dio kazne ili je to vezano i moram cekati rjesenje zalbe, a tek potom eventualno mogu dogovarati u kom periodu bih zelio zabranu na kategoriju u vozačkoj? Kako to vec sve sporo ide, volio bih, (ukoliko je tako moguce) odmah po primitku rjesenja traziti zabranu kategorije, a potom se žaliti na novčani dio kazne. Hvala lijepa na odgovoru!
 10. Kolika je ta novčana za prekršaj?
 11. Ide li sto novcano i za prometni prekrsaj ili su tih 2000+3000 sve sto se punjenja proracuna tice? Nadalje, koliko zabrane te koliko bodova mogu ocekivati za sve? Hvala.
 12. Lijepi pozdrav! Sinoć sam u alkoholiziranom stanju izazvao prometnu sa manjom materijalnom štetom. "Štrajfao" sam auto iz suprotnog smjera i produžio bez zaustavljanja. Naknadno iste večeri došli su mi prometni policajci na kućnu adresu i obavili alkotestiranje te su fotografirali moje vozilo. "Napuhao" sam 1,31 tj. uz umanjenje 1,21. Unazad deset (ili više) godina zaustavljen sam jednom u rutinskoj kontroli i napuhao 0,90 za što sam tada bio kažnjen. Od tada pa do sinoć nikakvih kazni za prekršaje u prometu nemam. Napominjem da sam nezaposlen, sto bi mogla biti olakotna okolnost u budućoj žalbi. Zanima me kakve su točno sankcije za gore navedeno. Hvala lijepa na odgovoru.
×