Jump to content

El Gato

Korisnik
 • Broj objava

  22
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. O.K. hvala na odgovoru. Ukoliko bude još što nejasno, javim se ponovo. LP.
 2. Sestra mi je u povratku s radnog mjesta pala s bicikla i slomila podlakticu. Njena liječnica rekla je da je to ozljeda na radu i da ima pravo na punu naknadu za vrijeme bolovanja, međutim na radnom mjestu, (privatni odvjetnički ured), odbijaju joj to priznati uz obrazloženje da je imala plaćen javni prijevoz, a išla je biciklom. Tko je u pravu i što joj je dalje činiti ? Hvala lijepa na odgovoru!
 3. Hvala lijepa još jednom svima na odgovorima i pomoći. Mislim da ćemo se ipak odlučiti za opciju ovjere kod nadležnog suda, a bude li još što nejasno pitat ću ovdje. LP.
 4. Zašto toliko čekanje i koji je uopće postupak oko ovjere na sudu?
 5. Znači taj ugovor iz primjera bi bilo dovoljno odnijeti sucu nadležnog suda na ovjeru i to bi onda bio pravovaljan dokument? Hvala Vam lijepa na pomoći u svakom slučaju, kao i svima drugima koji su svojim odgovorima nastojali pomoći. Ukoliko bude još kakvih nejasnoća, pitat ću ovdje. LP.
 6. Hvala lijepa na savjetu, ali to je definitivno van naših financijskih mogućnosti trenutno. LP.
 7. Možete li navesti na što konkretno obratiti pažnju, tj. što takav ugovor mora sadržavati da bi bio valjan? Hvala lijepa na odgovoru.
 8. Koštalo bi znatno više, provjereno. Hvala na savjetu, ali zanima me ima li neki konkretan razlog zašto mislite da izjava koju bi majka dala bilježniku, (koji bi ju ujedno i ovjerio), nebi vrijedila ili bila sigurna jednako kao i ona koju bi sastavio odvjetnik...?
 9. Lijepi pozdrav! Sestra i ja bi sa starom majkom napravili Ugovor o doživotnom uzdržavanju, (ukoliko je to pravi naziv takvog dokumenta). Time bi nakon majčine smrti i po njezinoj izričitoj želji njen stan u vlasništvu pripao nama, a bez prava na isti bi trebala ostati polusestra koja živi u inozemstvu dugi niz godina i u zavadi je s ostatkom obitelji. Jeli dovoljno takav ugovor ovjeriti kod javnog bilježnika i jeli on tada pravovaljani dokument, bez mogućnosti (uspješnog) osporavanja istoga od strane treće osobe? Hvala lijepa na odgovoru!
 10. A što u međuvremenu-vozim se slobodno "A" kategorijom na osnovu sadašnje presude i "pravim se lud", te cekam razvoj situacije...? Nadalje, kako i gdje mogu saznati koliki broj kaznenih bodova ukupno sam dobio za sve to, jer to nije navedeno ni u presudi, a ni u prethodnom prekršajnom nalogu?
 11. U slučaju da policija reagira na taj način, ja bih (pretpostavljam) trebao biti službeno obaviješten, a do tada da slobodno upravljam vozilom "A" kategorije, obzirom da je u presudi navedena zabrana na "B"...?
 12. Volio bih da je tako, jer mi definitivno to bolje odgovara, no bojim se eventualnih komplikacija... U svakom slucaju, hvala lijepa na odgovoru!
 13. Najradije bih to ostavio na miru i nek bude zabrana na "B" kako je napisano u presudi, jer mi je sad u sezoni motora "A" daleko potrebnija, ali me zanima moze li tu biti kakvih problema i komplikacija u slucaju eventualnog zaustavljanja i kontrole od strane prometne policije ili iz nekog meni nepoznatog razloga naknadno? Na to me je upozorio navedeni poznanik koji radi na dosta visokom položaju u prometnoj policiji. Konkretno, mogu li ja pravno gledano biti kriv na neki nacin jer sam svjestan činjenice da bih trebao imati zabranu na "A", a i dalje upravljam vozilom te kategorije i nisam provjerio radi li se o grešci u pisanju presude? Naravno, "B" kategoriju više ne koristim od dana kada mi je presuda uručena.
 14. Evo konacno je stigla presuda nakon žalbe. Zadovoljan sam jer mi je sve znatno umanjeno, tako da sam novčanu kaznu već platio, iskoristivši mogućnost plaćanja 2/3 kazne u zakonskom roku. Međutim, nešto vezano za zabranu upravljanja kategorijom mi je nejasno. Pometnu sam izazvao upravljajući motociklom, znači vozilom "A" kategorije, sto se jasno navodi u tekstu presude, a zabrana od 4, umjesto prvotnih 9 mjeseci, mi je stavljena na "B" kategoriju. Radi li se o grešci i ako je tako sto uciniti po tom pitanju ili mi je sutkinja isla na ruku pošto sam u zalbi, izmedju ostalog, naveo da mi je motocikl jedino prijevozno sredstvo te da mi je iz vise razloga, (da sad ne idem u detalje), neophodan svakodnevno. Sad me je pomalo strah voziti motocikl, a auto (koji se vodi na suprugu) sad uopće ne vozim, jer sam s više mjesta, pa i od poznanika iz prometne policije dobio informacije da se sigurno radi o grešci i da moram otići na sud potražiti nadležnu sutkinju da utvrdim što je u pitanju, jer je navodno nemoguće dobiti zabranu na kategoriju kojom nisam upravljao u trenutku počinjenja prekršaja. Nadalje, nejasno mi je na koji način i u kom trenutku nastupa navedena zabrana upravljanja određenom kategorijom vozila. Moram li nositi vozačku u nadležnu postaju prometne policije ili se zabrana uvodi u njihov informatički sistem? Molio bih odgovor nekoga tko sa sigurnošću zna odgovoriti na sve što sam pitao. Hvala lijepa unaprijed!
 15. Ovo puno pomaže. Hvala na odgovoru, sutra pišem i šaljem žalbu, pa ćemo vidjeti kako će sve u konačnici završiti...
×
×
 • Napravi novi...