Jump to content

Anoniman1

Korisnik
 • Broj objava

  22
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Ovako radi se o tome da je frend na semaforu na žutom zakočio navodno je naglo zakočio vozač iza njega je valjda mislio da će proći i nije stigao zakočit i napucao ga je. Policiju nisu zvali jer se ovom drugom kao žurilo i nije imao vremena čekat policiju nabrzinu su razmjenili prezime, ime i broj telefona i tjt. Po tvrdnji frenda kriv je ovaj drugi, a po tvrdnji vozača kriv je frend jer je naglo kočio na žuto. Pitanje ko je kriv jesu li obojica kriva ovaj jer je kočio naglo umjesto da je prošao, a drugi vozač jer nije držao dovaljan razmak da stigne reagirat? Ili je kriv samo drugi vozač radi pravila da je kriv onaj koji se zabije u vozilo ispred sebe? Još jedno pitanje što bi bilo najbolje napravit. Otići na policiju prijavti i ako pitaju zašto nije odma prijavljeno izmisliti neki razlog Da svako snosi trošak za svoj auto? Da odu na osiguranje ispričaju kako je bilo,pa će osiguranje odlučit oće šta isplatit i kome Ili ima neka opcija još bolja koja nije navedena?
 2. Uglavnom radi se o tome da jučer frajer na bickilu msm znam ga inače ovako dok sam ja stajao na crvenom nešto je lupilo po autu e sad ne znam jel se on zabio u auto ili je samo lupio rukom po autu. Bila je noć tako da nisam siguran ,ali pretpostavljam da se zabio u auto s biciklom on bi pao s bicikla i nebi sigurno nastavio vozit , a meni bi bio oštećen zadnji dio auta . Nakon toga on je normalno nastavio vozit i sam je reko kao to ti je jer naglo kočiš, a ja sam stajao na semaforu ionako već ,e sad me zanima što u slučaju da mu padnu na pamet neke gluposti tipa lažne prijave bijega s mjesta nesreće ili neka glupost. To je bilo oko 23, ponoći jučer on je samo dobacio kao to ti je jer naglo kočiš na autu nema nikakvih oštećenja on je samo nastavio vozit normalno tako da pretpostavljam da je on sam lupio rukom po autu jer da se zabio vjv bi se njemu nešto na biciklu slomilo, a meni bi bila veća šteta na autu.
 3. Alkohol- mladi vozač

  1. Ako platim tih 50% jel se na sudu i dalje vodim kao nekažnjavan i ako jednog dana npr bi isao na sud za neki veci preksaj bi se mogao pozvat na nekažnjavanje ili će ova kazna utjecat na to? Pitam samo ovako informativno zlu netrebalo kako se kaže 2. Jel postoji mogućnost opomene ili sam ga odma trebao na licu mjesta tražit za to ? Pošto mislim da je kazna 700 kn ako mladi vozač ima do 0,5 bez ostalih prekšaja ili bi za to morao ići na sud?
 4. Neisplaćeni honorarni dio

  Tek danas vidio odg uglavnom jesam i tek je nakon mjesec dana isplatio . Sad mi to baš nije jasno ja sam 26.3.2019 radio posao, a on je tek 29.4.2019 uplatio . Sad ne znam zašto je čekao mjesec dana
 5. Imam 23 godine i sada radi se o alkohlu. Zasutavili me i pitali me jel bilo alkohola i ja sam reko bilo je 2 velike pive samo i policajac je pitao jel sam voljan puhat i ja reko ajde i mislio sam neće ništa pokazat,ali pokazalo je 0,15 prisutnost alkohola e sad to kad se umanji za onih 0,1 ispada 0,05 i ništa samo mi dali zapisnik o provedenom alkotestranju i vratili dokumente i pustili me da idem. Čudi me to što nije nikakvu kaznu pisao za ovih 0,05 nego mi samo zapisnik dao da je provedeno alkotestiranje i pustio me. Kolka je uopće kazna za to i jel može naknadno doći ili postoji mogućnost da je progledao kroz prste za ovih 0,05, pa kazne neće ni biti?
 6. Ovako 26.3.2019. sam radio 1 honorarni posao uglavnom i za njega bi mi trebalo bit isplaćeno 200 kn, ali još uvijek nije isplaćen. Potpisao ugovor o djelu taj dan ostavio br žiro računa, ali nisam dobio primjerak ugovora, eh sad pošto je prošlo 2 tjedna, pa me zanima kome se mogu obratiti za to i vidjet kad bi mi to bilo isplaćeno?
 7. Zadnje sam radio negdje 8 mj prošli mjesec i poslodavac je PK poslao poštom nakon što je istekao ugovor o radu , a sada je problem što sam je ja bio stavio negdje i ne mogu naći cijelu sobu prekopao,al nema ko da je u crnu zemlju propala. Kako ide procedura za izdavanje druge PK? Jel se plaća neka "kazna" za gubitak stare? Jel se plaćaju državni biljezi i u kojem iznosu ako da?
 8. Ispala zadnja tablica

  A jel postoji opcija da se dobije sa istim brojevima i slovima nekako
 9. Ovako radi se o tome da je auto registrian , prometna mu vrijedi, ali zadnja tablica je ispala negdje ili ju je možda netko skinuo jer mu dosadno ili koji razlog ne znam, ali prednja je na mjestu. Jel to sad znači da auto mora na tehnički prije reda , pa nove tablice ili kako ide procedura? I koja je otprilike potencijalna kazna ukoliko policija uoči to pa zaustave itd?
 10. Paljenje smeća

  A jel se može nekako tražiti zaštita u smislu prijavimo sve to i kažemo ime prezime i šta sve treba čisto da budemo obavjšteni o ne/poduzetim radnja, ali da oni ne kažu onda njemu ko ga je prijavio ili su samo opcija A anonimno pa ne biti obavjišten ili opcija b prijavit bit obavjišten i susjed zna ko ga prijavio
 11. Paljenje smeća

  Ne znam jel dobar podforum ako nije ispričavam se unaprijed. Radi se ovako da susjed pali nekakvo smeće ne znam točno šta, ali znam da to užasno smrdi i otvori se prozor taj smrad uđe unutra i cijeli stan smrdi po tome + pepeo leti posvuda. Rekli su mu sustanari par puta da to ne radi ili ako mora da ide negdje dalje to radit,ali on se oglušava na to i nije ga briga . Sada mene zanima kome se to može prijaviti i jel može biti anonimno ?
 12. Ugovor o djelu

  Ovako pošto sam jučer radio honorarno s poslodavcem je potpisan ugovor o djelu eh sad imam par pitanja 1. Do kad mora zaradu isplatiti? 2. Jel moram ja HZZ-u to prijavit da radim honorarno ili se njih to ne tiče. 3. Ukoliko dođe do zaposlenja kod drugog poslodavca moram li njemu šta govorit za to? Pošto je Ugovor o djelu potpisan jučer, a na ovaj potencijalni posao idem sutra pa ako mi se svidi ide prijava itd,a ak ne onda ništa 4. Ovo pitanje se odnosi na mamu. Ona je prijavljena kod poslodvca, ako oće radit honorarno jel može ili kako to ide?
 13. Zadržavanje sanitarne kod poslodavca

  Pošto sam ja imao ugovor na mjesec dana i poslodovac nije htio produžit,a ja razlog nisam saznao, eh sad što se tiče sanitarne ja imo istu sitauciju da bi dobio sanitarnu poslodavcu sam morao potpisat da se slažem da mi skine s plaće iznos koji je dao za sanitarnu i onda kad su isplaćavali plaću skinuli su za sanitarnu i meni vratili sanitarnu. Kada sam pitao poslodavca zašto moram potpisat da mi skine s plaće za nju i zašto je ne vrati onda je filozofija bila imali troškove s vama bla bla , pa morate podmirit troškove sanitarne bla bla iako je istina ovo što je rekao korisnik iznad mene nema svrhe nikakve da ju ima kod sebe kad ide na ime i prezime i ne može je dat osobi XY ako sanitarna glasi na osobu XZ
 14. Zaštita na radu

  Pošto sam polagao u 8mj zaštitu ili 7 ne sjećam se točno i u 9 negdje kolko se sjećam. Sada me zanima jel mogu kako doći do potvrde da sam to polagao to ili ću morati ponovno polagat? Jel se može kako uopće ta potvrda vadit ili se svaki put polaže makar dns radio kod poslodavca x a za 15 dana prešo kod y ()
 15. Honorarni posao 8 h

  Da, ali honorarni rad. Osoba koja tamo radi je meni rekla da kad treba radnik zovu te ,ako mi ne odgovara smjena mogu rec da ne odgovra i tjt
×