Jump to content

drot13

Moderator
 • Broj objava

  10102
 • registrirao se

 • Osvojio dana

  138

drot13 je zadnji put osvojio dan listopad 15

drot13 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O drot13

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

17600 pregleda profila
 1. Može se i naknadno prijaviti policiji, pa će oni dalje utvrđivati.
 2. Nisu nepropisno postupili (ni kapa ni prsluk policajca nemaju utjecaja na to što si ti vozio pijan), tako da će ti svako kompliciranje u tom smjeru značiti da nemaš uvjeta za ublažavanje kazne. Priznanje, kajanje, olakotne okolnosti (nekažnjavanost) i molba za smanjenjem kazne.
 3. U principu ne, jer se za prekršaje goni po službenoj dužnosti, ali policija može tijekom postupka odustati od daljnjeg progona (nesvrhovitost i sl.). Za konkretnije bi trebali neke dodatne okolnosti, a ako ciljaš na nasilje u obitelji, to policija uvijek šalje na sud, a sudionici u nekim slučajevima koriste blagodat nesvjedočenja protiv člana obitelji, pa ih sud sve oslobodi (jer nema izjava ni dr. dokaza).
 4. Ozljede utvrđuje liječnik (ili u ekipi hitne medicinske pomoći ili u zdravstvenoj ustanovi), a navedene su u izvješću hitne ili bilo kojem drugom obliku medicinske dokumentacije (nalazu, pismu liječniku i sl.).
 5. Sve što navodiš i što god ti padne na pamet (npr. nekažnjavanost, uzdržavanje članova obitelji, bolest...), a da, ako navodiš, dobro bi bilo imati i neki dokaz.
 6. Može, a dodatno, trenutno se niti ne kažnjava istek osobne iskaznice radi epidemije.
 7. Kako god želiš, ali možda je bolje otići tamo da kažeš svoje uživo i da vidi da si normalan.
 8. Molim te da ne pišeš velikim slovima, jer se to na forumima smatra vikanjem. A što se tiče nepomoći, nisi dobila odgovor kakav si željela, ali blesavo je da ti pričamo bajke kad je stanje takvo kakvo je, pa bar možeš znati što očekivati od suda.
 9. drot13

  Nasilje u obitelji

  Možeš otići u postaju i provjeriti, ne može se reći napamet...
 10. drot13

  Nasilje u obitelji

  Trebala bi provjeriti u policijskoj postaji što je poduzeto, jer bi u slučaju bilo kakvog sudskog postupka trebala dobiti neki papir. Što se tiče ozljeda, rijetko ih fotografiraju, obično se uputi osobu kod liječnika i da kasnije dostavit liječničku dokumentaciju. To traži i policija (ako nije bio alkoholiziran i sl.).
 11. Jel ti datum u prometnoj istekao? Je i to je tako. Opravdano ili ne, trenutno su propisi takvi, a slobodno tjeraš do vrha ako ti se da. Zašto je osiguranje plaćeno 3 mjeseca ranije?
 12. Pisana obrana se može napisati isto kao i žalba, ali u pravu su, prometna dozvola ističe bez obzira na važenje tehničkog pregleda do kraja mjeseca. Tako je koncipiran zakon i tako presuđuju.
 13. To bi bilo to, a svakako si provjeri što imaju. U pravilu uvijek imaju fotografiju ili snimku, pa da si ne nabijaš troškove.
×
×
 • Napravi novi...