Jump to content

drot13

Moderator
 • Broj objava

  9918
 • registrirao se

 • Osvojio dana

  134

drot13 je zadnji put osvojio dan lipanj 3

drot13 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O drot13

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

16677 pregleda profila
 1. Svjedocima se ne sudi, tako da oni ne mogu biti kažnjeni za prekršaj (ali mogu za neodazivanje na poziv, nepoštivanje suda i sl.). Zovu te jer ovaj vjerojatno negira, pa ih zanima šira slika.
 2. Slažem se sa sivkom, nisam vidio da je netko radi ovoga išao u zatvor, novčana kazna i to je to.
 3. Pa sam si napisao odgovor - tebe ne odbijaju zbog kažnjavanosti (ne spominju ju, jer je nastupila rehabilitacija), ali okolnosti tvog života i tvoje navike ukazuju na to da bi posao (sigurnost, oružje i sve što posao nosi) mogao zlouporabiti. Za to ne moraš biti kažnjavan, a zato provjera i je upravo takva. Lokalni đanki/đaner/kriminalčić/propalica za kojeg svi znaju što radi, ali nikad nije uhvaćen, po istim temeljima također neće proći provjeru.
 4. Vidi s Hrvatskim uredom za osiguranje, a ako ništa drugo, morat ćeš sudskim putem.
 5. Ne bi se uopće trebala zamarati time što netko u firmi misli, nego odmah po takvom događaju zvati policiju, pa će policajci procijeniti što i kako. Slažem se da nije dovoljan intenzitet da bi bilo kazneno djelo, ali prekršaj narušavanja javnog reda i mira može biti baš sve, tako da bi se i ovo lijepo uklopilo. Baš...
 6. Mislim da je Elvenar više mislio na neki prekršaj ili kazneno djelo spolnog karaktera... To je bio baš udarac ili seljačko tapšanje? Je li bilo još interakcije ili samo to jednokratno? Kakav je stav kolegice prema događaju?
 7. Pismeni obrazloženi zahtjev (preporučeno s povratnicom, na adresu svoje policijske uprave), odgovor dobiješ unutar 30 dana.
 8. Ne, na raspravi si se mogao dogovarati oko kazne, sad ćeš samo dobiti uputnicu za liječenje, tehnička stvar, tu nema nikakvog dogovora.
 9. Da, novčana kazna, možda i liječenje, a sud ti ju može smanjiti, po iskustvima bude obično 1500-2000 kn.
 10. Neće, tužit će te samo za nedavanje podataka.
 11. Sud može izdati kaznu koju god želi, a imat ćeš pravo plaćanja 2/3. Što se tiče obrane, negiranje je riskantna obrana, tako da ne znam što bih ti rekao. Ako sud ne povjeruje ili policajac dođe, neće ti ništa smanjiti, tako da ćeš puno lošije proći. Zbilja je nezahvalno išta prognozirati... Ne dobiju se uplatnice odmah, presuda će ti doći kasnije doma.
 12. Ništa od toga neće proći, jer te ne tuže za parkiranje, nego za nedavanje podataka. Tu je možda najbolje da objasniš da si krivo shvatila obavijest (kako si tu napisala, mislila si da će ti doći automatski), pa moliš da ti ublaže kaznu. Ako nisi kažnjavana, trebali bi ublažiti.
 13. Je, peseki nisu kao ljudi, ne žale se, nego samo guraju, tako da se brzo oporave i piče dalje.
 14. Da, vozačka dozvola se više fizički ne oduzima.
×
×
 • Napravi novi...