Jump to content

drot13

Moderator
 • Broj objava

  10364
 • registrirao se

 • Osvojio dana

  144

drot13 je zadnji put osvojio dan siječanj 29

drot13 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O drot13

 • Status
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

18400 pregleda profila
 1. Bilo kakav ormar s ključem je dovoljan (može i kasa, ladica i sl., bitno da je pod ključem i nedostupno drugim osobama).
 2. Mijenjalo se, sad je samo prijava. Kroz godinu se nekima ide u provjere, ali to je metodom slučajnog odabira i sl., nije više obavezno da se ide svima kod nabave i jednom na godinu.
 3. Da, ako imaš piratsku verziju programa, mogu te za to teretiti. Praksa je šarena i nekad se na to ne obaziru, a nekad da, tako da je nemoguće znati kako će u ovom slučaju napraviti.
 4. To je to, a imaš na ovom linku detaljnije.
 5. Ne kažem da izmišljaš, ali možda nešto krivo radiš, jer je fejs sad poprilično savjestan oko zlonamjernih lažnih profila.
 6. Da, to može trajati i godinama, u nekom najgirem slučaju, ako mađu nešto sumnjivo (pa čak i ilegalne programe). Možeš se žaliti na bilo koji mail ma stranicama MUP-a ili policijske uprave, pa ćeš u rokuod 30 dana dobiti odgovor. Oduzimanje laptopa kod pretrage po nalogu nije nepravilnost, kao ni držanje. Po žalbi možda ubrzaju pretragu, ali budi siguran da će onda bolje paziti...
 7. Najbolje je prijaviti, pa nek va oni smire. Moguće je kazneno djelo nametljivog ponašanja, ali i ako nije, treba to srezati što prije. Ako je normalan, osim malo neugodnosti na poslu, ništa mu neće biti. Što se tiče tvog kontakta s njegovim ocem, nema tu ništa kažnjivo.
 8. Trenutno je nemoguće znati za kamere, a policija te uvijek može kazniti, mada je ovakva situacija malo vjerojatna. I bolje pazi, jer kod prekršaja slučajnost nije isprika, tj. ne utječe na kaznu, a prolazak na crveno je izuzetno opasan.
 9. Morat ćeš otići do njih i vidjeti kako je došlo do dizanja, a ako neće priznati grešku i ako će ti htjeti naplatiti, morat ćete se tužiti.
 10. Možeš otići policiji prijaviti neovlašenu uporabu osobnih podataka. Bilo bi dobro da se nađeš s ovim čovjekom da ti preda tu poruku, ako je moguće, jer se rukopis da vještačiti ako postupak ode toliko daleko.
 11. Kad ga kupiš, u roku od 8 dana ga moraš doći prijaviti na policiju i to je to, ne treba ti razlog niti se dolazi u provjeru. Pazi na rok, jer trgovci odmah šalju policiji informaciju da su prodali.
 12. Tko su sudionici? Jesu li djeca bila prisutna?
 13. Ako je bilo na površini privatnog vlasnika, nisu ga smjeli samoinicijativno premjestiti na deponij. Jesi li siguran da nisu oni vlasnici?
 14. Može iz više formalnih razloga (npr. čl. 161. st. 5. PZ-a), ali moraš nam malo objasniti kontekst da bi ti mogli nešto konkretnije reći...
×
×
 • Napravi novi...