Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

rusti22

Korisnik
 • Broj objava

  3
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Opomena pred otkaz

  Još jednom hvala na savjetu Ruby.
 2. Opomena pred otkaz

  Pozdrav, zahvaljujem na savjetu Ruby. Na moj upit potvrđeno mi je da se mogu pismeno očitovati od stane voditeljice HR-a. Svjestan sam da je riječ o sapunjanju daske s obzirom da po dolasku nove voditeljice racunovodstva i direktora financija imam dva prigovora povjereniku za radnička prava vezano za godišnji odmor i diskriminaciju na osnovi edukacije. Oba očitovanja povjerenika ( dvije osobe u 6 mjeseci ) su u moju korist sa napomenom da bi nadređeni morali poraviti komunikaciju sa mnom da više ne dolazi do, u mom slučaju, opravdanih pritužbi. Stvar je u tome da se nitko nije obratio meni kao jednom od dvoje protagonista događaja koji doista nije bio svađa nego se sve prikazalo.kao jednostrana uvreda iako niti to nije točno.. "Tebe niti Bog ne razumije" predpostavljam da i ta rečenica prelazi okvire poslovne komunikacije i da je u tom slučaju opomena trebala biti upućena i kolegici. Raspravi od nadređenih je prisustvovala samo voditeljica odjela koja se ponašala kako sam napisao u prvom postu.. Opomena mi je uručena pred sam put s obzirom da sam na g.o. i.time.sam doveden u poziciju da ću se moći očitovati tek 14 dan od primitka opomene. Naravno da sam također pod stresom iz razloga što se ne mogu očitovati nego mi je perfidno predana nakon radnog vremena pred put za koji su znali da idem.
 3. Opomena pred otkaz

  Poštovani, molim vas pomoć tj mišljenje da li je opomena koju sam zaprimio neosnovana.. U petak 22.12. nakon radnog vremena i pred odlazak na 10-dnevni g.o. sam pozvan na razgovor gdje mi je uručena opomena pred otkaz zbog događaja od predhodnog dana. Riječ je o verbalnom deliktu tj kratkoj raspravi sa kolegicom referentom koja me je prozvala za grešku koja nije u mojoj domeni rada i to na način rekla-kazala ( npr. ona je rekla da si joj ti rekao da nešto uplati.. ). Dakle razmjenjene su 4 rečenice gdje sam ja ponavljao da nisam nešto rekao za što me optužuje, a kolegica je ponavljala da me ne razumije i ponavljala da joj je netko rekao.. Voditeljica koja sjedi u istoj sobi nije se uključivala u kratku raspravu. Prilikom predaje opomene saznao sam da se opomena uručuje zato što sam kolegicu nazvao "mutavom" u kontekstu rečenice "pa nisi mutava da ne razumiješ" ili "šta si mutava pa ne razumješ".. Ostao sam šokiran iz razloga što nisam bio svjestan izrečenog do tog trenutka tj. izraz "mutava" sam očito izrekao u afektu potpuno nesvjesno isprovociran prozivkom kolegice koja mi nije nadređena i to na načim rekla-kazala. I za šta sam se odmah ispričao nadređenima s obzirom da to nije moj način komunikacije. Neovisno o opomeni odmah sam se ispričao i kolegici telefonom pošto je radno vrijeme bilo gotovo. Kolegica s kojom sam u godinu dana rada u izrazito korektnim odnosima bez sukoba je ispriku odmah prihvatila bez zamjerke. U firmi sam preko 4 godine i do sada nikad nisam imao sukob sa kolegama niti opomenu za isto. Ispričavam se ukoliko sam preopširan i molim vas za savjet u vezi daljnjeg posrupanja.
×