Jump to content

Zekoplus

Korisnik
 • Broj objava

  40
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je Zekoplus objavio

 1. Postoji li šansa da se nakon 18 godina (tada je kupljena stvar za koju ga sad terete) uspiješ žaliti zbog ovrhe na jedinu nekretninu, do sada nismo reagirali ni s jednim pravnim lijekom. Hvala
 2. Žalba nakon proteka roka

  Mi smo predali žalbu nakon isteka roka pa sad čekamo da se sud očita ili ovrhovoditelji, koliko to može sve skupa trajati vremenski jel nama jasno idu kamate na dug?
 3. Molim savjet,koji je najbolji put i najeftiniji da brat sestri prenese stan? Sestri je dao brat punomoć da može s tim stanom šta želi jel ga je ona isplatila ali nisu papirnato to nikad riješili.Sad je brat čiji je stan u lošem zdravstvenom stanju, te bi trebala sestra to sad što prije riješit pravno prije njegove smrti. Sestra ima punomoć samo i ništa više.U vlasničkom listu je brat upisan. Hvala
 4. Otac ide krajem godine u mirovinu (zadnjih 10 god ne prima plaču I sad ima sve uvjete za mirovinu-starosnu),ima ovrhe na stanu (upisane u zk) zbog neplačanja režija I ima ovrhe koje su pokrenute ali još nisu sjele na stan? Mene zanima dali će mu odmah te ovrhe sjesti na mirovinu??
 5. Može li se mirovina prenijete na dijete od roditelja,u kojem slučaju se to može?
 6. Mirovina i ovrhe na stanu

  Znači to ovisi o ovrhovoditelju dal će on skužit jel otac recimo počeo primat mirovinu.
 7. Može li se mirovina prenijeti na drugu osobu

  Nisam mislila na obiteljsku.Roditelj je živ,pitanje je bilo dal se to može da se zaštiti taj novac od trošenja u suludo.
 8. Ukradena zemlja od UPU

  Zemlja kupljena 1979god imamo samo kupoprodajni ugovor kao dokaz kupnje(vlasništvo nije riješeno i 30 ljudi upisano na zemljište) te objekt na njoj izgrađen 1981god i nikad korišten niti završen, objekt je legaliziran i uplačeni svi vodni i komunalni doprinosi,prošle god angažiramo odvjetnika da riješi preko postupka pojedničanog ispravnog postupka i angažiramo geodeta da riješi rješenje o uvrđivanju građevne čestice (parcelaciju) i tu nastaje prvi problem a to je slijedeće prvo neka baba se javi da to nije naše jel valjda od svojih rođaka nije dobila lovu te davne 79 god a drugi problem je da nam dio zemlje pokrala cesta odnosno UPU (Urbanistički plan uređenja) Mogu li se ikome žaliti za tu krađu? Jel uzeto nam je sve skupa cca 50 m2 zemlje?
 9. Ukradena zemlja od UPU

  Pročitala u zakonu sad mi je jasnije,no pitanje je sada mogu li se tu nešto žalit I kome?
 10. Ukradena zemlja od UPU

  Znači postoji cesta ali oni su u UPU upisali veću cestu kao recimo planiraju je proširiti na našoj zemlji, nikakvu naknadu nismo dobili niti nas je netko obavjestio, nego tek sad kad smo tražili rješenje o utvrđivanju građevne čestice su nam rekli da taj dio zemlje više nije naš da je to sad od cesta I to je to I da nam takvo rješenje ako ne prepravimo neče izdati. Ovo zadnje pitanje nisam razumijela za Zakon o cestama?
 11. Molim pomoć,roditelji imaju dugovanja za hep toplinarstvo,vodu,čistoću,pričuvu… te ovrhe su sve stare iz godina 1999-2015 god vjerovnici se nikad nisu uspijeli naplatiti jel moj otac uopče nije zaposlen svih tih godina a režije su bile na njega,roditelji se nisu pozivali na zastare ili nisu koristili nikakav pravni lije. Sad želimo prodati stan I tražila sam sva ta dugovanja od vjerovnika I imala sam šta vidjet dugovi iz tih godina (ovrhe) moje pitanje je sada što sad učiniti dali se na svaku tu ovrhu moramo pozvati na zastaru ili što i kako? Moram još ići na sud da iskopam sve te ovrhe, oni se nisu mogli naplatiti jedino se sad hep toplinarstvo sjetilo sjest na polovicu nekretnine od oca.
 12. Stare ovrhe za režije

  Znači da recimo mogu računati da one ovrhe prije 2008god su u zastari?
 13. Stare ovrhe za režije

  Pa vjerojatno jesu pred sudom pokrenuti jel sam dobila cijeli popis ovrha od strane hep toplinarstva,voda... Znači trebam otići na sud I dobit uvid u spis I pogledat dali je od sudske radnje prošlo 10 god? Još jedno pitanje al zar nije od režija manja zastara 3-5 god? Hvala
 14. Molim pomoć,može li majka dijetetu darivati 1/2 nekretnine ako otac ima ovrhe na tu istu nekretninu znači samo njegov dio 1/2 je pod ovrhama?
 15. Poštovani, hvala na odgovoru. Imam još pitanja kako se to riješava znači darovni ugovor I taj kupoprodajni to mi mora odradit odvjetnik? Ja bi uzela kredit u banci dali može mi onda u tom slučaju biti hipoteka na stan jel moja plača nije dovoljno velika da sama idem u to bez hipoteke na stan ili jamca?
 16. Recimo postoji li mogućnost da očev dio kupim I podmirim te dugove a majčin dio mi majka pokloni?
 17. Molim Vas pomoć porezna uprava kaže da više ne izdaju potvrdu o imovinskom stanju za potrebe suda I odvjetnika,nama hitno ovo treba danas.Šta mi je činiti samo oni mi taj podatak mogu dati I ne žele mi ga dati.Zvala sam pravnu službu besplatnu koja kaže da mi moraju dati da idem šefovima itd.
 18. Žalba nakon proteka roka

  Da jasno,jel imate Vi kakvu ideju? A koja bi to bila pravna osnova koju bi sudac uvažio?
 19. Žalba nakon proteka roka

  Pa neznam to Vas pitam znači našla sam u zakonu članak 50,53 da se možemo žaliti nakon isteka. Znači dug je iz 99god,ovrha je bila 2001 ni tada se oni ni otkud nisu mogli naplatiti i nakon toliko godina 2016 upisuju se u zk i sad 2019 ročište za procjenu nekretnine. Pitanje je moje jel mi imamo kakva prava trenutno nešto na šta bi se pozvali na Ustav RH?? Hvala za svaki savjet
 20. Žalba nakon proteka roka

  Ok ovrha je pokrenuta prije toga datuma.A imamo li mi šanse za neku žalbu ili neki pravni lijek? Već je bilo i ročište za procjenu nekretnine.
 21. HITNO! Roditelji imaju procjenu stana zbog ovrhe slijedeći tjedan ,spremni smo na nagodbu s vjerovnicima I uspostavili smo kontakt s njima. Kako da odradimo tu nagodnu kojim putem ići? Njihova odvjetnica kaže da ne može odgoditi tu procjenu,a vjerovnici su neki nasljednici koji se žele nagoditi na način da platimo sudske troškove I nešto od glavnice kao pitaju što im odmah možemo dati,kako da se dogovorimo oko nagodbe da nas ne preveslaju? Radi se o cifri glavnice cca 30 000kn duga koji je sad 100 000kn plus sudski troškovi cca 8000kn.
 22. Nagodba zbog ovrhe na stanu

  Hvala za savjet.Bit ce roditelji kod kuce.Samo da uspije nagodba iza tog rocista.Imam jos jedno pitanje,znaci dali sad u ovom trenutku se moze promjenit predmet ovrhe il kak se to zove znaci mama bi iz svoje mirovine mogla placate naravno na rate taj dug od te firme?Da li je to uopce moguce,otac je nezaposlen i zato mu i nisu ovrsili prvo placu nego tu jedinu nekretninu u kojoj je suvlasnik s mojom majkom?
 23. Prodaja stana s ovrhama

  Molim pomoć. Roditelji imaju ovrhe na stanu (zabilježbe u zk) zbog dugovanja režija, stan je pola pola. Dali je bolje ići na varijantu darivanja stana djeci ili sastaviti ugovor na dosmrtno uzdržavanje samo da prestanu stići ovrhe I da možemo ovo platiti što imamo sada od dugovanja,jel se bojimo dražbe (već smo jednu primili ročište u 2 mj 2019)da stanemo na kraj ovrhama usvari da roditelji više nemaju ništa a mi djeca smo spremni brinuti o njima, dali će uopće sud dopustiti zabilježbu za darivanje ili dosmrtno uzdržavanje ako postoje ovrhe na stanu??Hvala
 24. Raskid ugovora o dozivotnom uzdrzavanju - naknada odvjetnika

  Kako ste dosli do racunice od 60000kn a vrijednost nekretnine je milju eura?Pa cu probat sebi izracunat sama,meni treba tek slozit ugovor o dozivotnom uzdrzavanju.Znaci pisanje tuzbe ili dopisa je tako skupo,valjda bi to vrijedilo i za sastavljanje ugovora to je pravna radnja,jel dobro govorim ili ne?
 25. Prodaja stana s ovrhama

  Treba li mi odvjetnik za te pregovore ili mozemo mi sami to pregovarat?Treba li odvjetnik za to slozit nagodbu ili i to mozemo sami?Hvala
×