Jump to content

ilon

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Evo razvoja situacije. Danas sam bio u CVH u Capraškoj u Zagrebu. Prvo sam otišao u STP koja je u sklopu CVH. Službenica mi je tamo rekla da ja ne mogu otići osobno u ured CVH jer oni ne primaju stranke, ali je nazvala neku od kolegica iz CVH te objasnila situaciju. Oni su uvidom u skeniranu dokumentaciju rekli da nam fali orginal prometna na ime njemačkog vlasnika i drugi dio izvozne prometne dozvole ("Zullassungsbescheinigung Teil 2") koji je vezan za izvoznu prometnu. Kakav sad drugi dio izvozne prometne? Zar to uopće postoji? Isto tako dobio sam broj telefona nekoga iz CVH, ali tamo se više nitko ne javlja. Bilo je rečeno da su na nekom sastanku, ali taj sastanak očito traje 5 sati. Probat ću sutra ponovno zvati, iako ne razumijem zašto ovi u CVH ne rade sa strankama. U kontaktu sam sa njemačkom STP i oni kažu da ja imam izvoznu prometnu i da je to sve što treba. A što se tiče računa i poreznog broja, izgleda da ću morati platiti upravnu pristojbu s obzirom da ovi u autokući ne žele javiti ništa.
  2. Okružnica broj 3801-01/2018 kaže, kao što ste naveli da treba kopija dokumenta koju nemam. Sad razmišljam jeli se bolje obratiti CVH pa neka oni službeno traže od njemačkog tehničkog prometnu ili neku potvrdu. Ja imam neki papir (koji sam predao u naš tehnički) sa naslovom "Zullassungsbescheinigung Teil II" (ima i slovenski prijevod - prometno dovoljenje Del 2) gdje pišu svi vlasnici vozila i registracije vozila. To bi trebala biti prometna dozvola, ali oni kažu da to nije prometna dozvola s obzirom da ne izgleda kao prometna kakva je kod nas. Oni bi trebali tražiti te dokumente u Njemačkoj, bar ja imam informaciju da bi to trebali moći, ali su vjerovatno nisu sposobni za to. Čitao sam nešto ovdje na forumu o tome, ali autokuća više ne odgovara preko e-maila (bar do sada nisu). Oni koriste taj porezni broj (Steunummer) u Njemačkoj, a naši to ne mogu provjerit ovdje već naši trebaju neki VAT broj. Rješenje je da ja platim oko 2000kn upravne pristojbe koju oni moraju platiti.
  3. Pozdrav svima! Imam problem pa vas molim savjet .Početkom mjeseca sam odlučio uvesti auto iz Njemačke. S obzirom da ne znam njemački jezik, našao sam čovjeka koji je otišao tamo, kupio auto i dovezao ga u Hrvatsku. Platio sam homologaciju i PPMV te registrirao auto. Nakon nekoliko dana dobivam poziv iz stanice za tehnički pregled da im nisam dostavio odjavljenu njemačku prometnu dozvolu. Problem je u tome što je čovjek koji je dovezao auto napravio grešku i zaboravio/ostavio prometnu dozvolu u Njemačkoj. Poslao sam mail stanici za tehnički u Njemačkoj, ali oni kažu da nema prometne tamo. Što napraviti? Postoji li način da dobijem prometnu? Zar nebi oni to trebali imati negdje na računalu? Drugi problem je što je autokuća izdala kupoprodajni ugovor, a trebala je račun te sada naša stanica za tehnički ne može provjeriti dali je porez plaćen. Na stranici autokuće postoji neki porezni broj u formatu 123/4567/8910 (to je Steuernummer) i oni tvrde da je taj broj ispravan. Tehnički traži broj u formatu DE123456789 tj. VAT broj. Da li je to isti broj i koja je uopće razlika? Zar nebi službenici u tehničkom mogli provjeriti taj broj u takvom formatu? Dakle, tehnički je registrirao auto i bilo im je sve u redu bez te prometne, a sad traže tu prometnu koju nemam.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija