Jump to content

Stole123

Korisnik
 • Broj objava

  15
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Stole123

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

100 pregleda profila
 1. Naime moj prijatelj je prije dvije godine dobio izvanredni otkaz Ugovora o radu, on je tužio poslodavca ali je Opcinski i potom Zupanijski sud potvrdio da je poslodavac opravdano dao izvanredan otkaz ugovora radu . Slijedim toga Moj prijatelj je prije otprilike godinu dana zatražio izvanrednu reviziju postupka pri Vrhivnom sudu i trenutno čeka presudu. Zanima me dali u slučaju da Vrhovni sud preinači presudu u korist mog prijatelja koji je dobio otkaz , poslodavac mora ponovno primiti u radni odnos i dali se poslodavac može žaliti na tu presudu pri nekoj od institucija u RH ili se može žaliti kod nekog od EU sudova? Unaprijed zahvaljujem.
 2. Nesvjesnost odvjetnika

  Dali na pravomoćnu presudu Zupanijakog suda, postoji pravni lijek za odgodu prijenosa ili isplatu sredstava ovrhovoditelju ? Jer sam to pitao i neke odvjetnike koji su mi odgovorili da ne postoji pravni lijek na takovu vrstu presuda koju je donio drugostupanjski Županijski sud .
 3. Nesvjesnost odvjetnika

  Pozdrav, zanima me sljedece; temeljem pravomoćne presude Županijskog suda ovršena su mi svi racun i moja placa. Trenutno je u tijeku Revizija postupka na Vrhovnom sudu , stoga me zanima dali u slučaju da Vrhovni sud preinači presudu Županijskog suda u moju korist , dali automatski to znaci da će mi biti vraćena ovršene sredstva ili moram podnijeti tužbu radi povrata,(dio sredstava koji je ovršen je za sudske troškove , a veći dio za uslugu odvjetnika koji je vidio spor za tuženika)
 4. Nesvjesnost odvjetnika

  Hvala Vam puno na odgovoru.
 5. Nesvjesnost odvjetnika

  Temeljem pravomoćne presude Županijskog suda u Zagrebu , imam ovrhu po svim računima , to uredno izvršavam s time sto imam zaštićeni racun na koji mi poslodavac isplaćuje dio mjesečne plaće, tj. Svaki mjesec plijeni mi se 4.700,00 kuna i to će se nastaviti svaki mjesec narednih 5 godina. Zanima me dali ovrhovoditelj bez obzira sto redoviti podmirujem dio ovrhe može bez da pokrene novi postupak ovršiti - zaplijeniti moj osobni automobil ili jedinu nekretninu čiji sam vlasnik i u kojoj živim?
 6. Uljudno molim za pomoć ili savjet: 1. Namjera mi je podignuti tužbu protiv osiguravajućeg društva. Kojem sudu dali Trgovačkom ili Općinskom ja kao fizička osoba trebam uputiti tužbu? 2.Koliko primjeraka tužbe trebam poslati i dali se dokazi koje navodim trebaju odmah poslati s tužbom ili se unose tijekom dokaznog postupka? 3.Dali se tužba podnosi tamo gdje je sjedište Osiguravatelja ili u mom mjestu prebivališta? Srdacan pozdrav
 7. Rok za prosljediti zalbu

  Dali netko zna u kom roku Pravobranitelj na području osiguranja treba proslijediti žalbu koju je zaprimio od oštećenika Osigovaratelju jer poznato je da osiguvaratelj mora odgovoriti Pravobranitelju u roku 15 dana ali nigdje nema roka u kojem Pravobranitelj treba razmotriti i proslijedi žalbu odnosno preporuku njima.
 8. Pozdrav, koji je rok za odgovor na Žalbu koja je upućena Pravobranitelju za osiguranje? Unaprijed zahvaljujem.
 9. Trazimo odgovornog i strucnog odvjetnika koji je zainteresiran preuzeti postupak naplate štete za koji je upucen zahtjev te je isti u proceduri. Zahtjev za naplatu stete odnosi se na policu osiguranja od odgovornosti odvjetnika. Nudimo naknadu odvjetniku od 30% od naplacene stete. Upucen zahtjev u iznosu od cca 1.700.000,00 kn. Molim samo ozbiljne ponude.
 10. Tuzba za nakandu stete

  Dali se u tužbi za naknadu stete po polici osiguranja za odgovornost može navesti vise tuzenika koji bi solidarno uz oštećenika odgovarali za nastalu stete tužitelju ili se za svakog od njih treba podnijeti zasebna tužba? Unaprijed zahvaljujem.
 11. Postovani, dali se svaki građanin RH može sam braniti pred sudom ili pisati i podnijeti tužbu protiv nekoga? Ako je po kojemu je zakonu to moguće? Unaprijed zahvaljujem.
 12. Pozdrav, zanima nas ako znate za preporuciti agenciju ili odvjetnika koji bi nas dalje zastupali vezano za naplatu stete. Molimo da nam se jave ili da nam date preporuku za profesionalnog i odvažnog odvjetnika ili agenciju koji su voljni preuzeti slučaj naplate potraživanja po polici osiguranja od odgovornosti odvjetnika, a koji ima policu osiguranja sklopljenu sa HOK Osiguranja d.d. Zahtjev je postavljen ali je odbijen kao neosnovan dok se odvjetnik ne ocituje na njega, a na koji je u zakonskom roku uložena pritužba . Posjedujemo neoborive dokaze sve u pisanoj formi . Svaki savjet i preporuka dobrodosli, Lp.
 13. Nesvjesnost odvjetnika

  Dali u redovnoj reviziji Vrhovni sud može promjeniti presudu da se obustavi postupak naplate putem ovrhe i dali može donijeti presudu da se postupak ponovi i koliko otprilike traje postupak revizije spora?
 14. Nesvjesnost odvjetnika

  Opcinaki sud je donio Rješenje kojim nalaze tuženiku da tuzitelju isplati iznos od cca. 1.400.000,00 kuna za pruženu uslugu . Tuženik se žali na presudu na Zupaniski sud koji ukida presudu Općinskog suda i preinači presudu s nalogom da tužitelj plati sve sudske troškovi i naknadu modvjetniku koji je zastupao tuženika. Naime, Zupanijski sud je donio rješenje da se svi moji računi ovrše preko FIN -ev do iznosa od cca. 250.000,00 kuna dali je to moguće i dali je to u suprotnosti sa mojim ustavnim i ljudskim pravima . Tužitelju je već nastala šteta jer se od njegove plaće skida 30% i sa ostalih računa su skinuti određeni iznosi. Sto sve možemo poduzeti u ovom slučaju uz traženje redovne revizije kod Vrhovnog suda ,podnijeti tužbu UStavnom sudu , podnijeti tužbu za ljudska prava na sudu EU i jeli postoji mogućnost da se ovrha obustavi do okončanja svih postupaka kod gore navedenih sudova? Hvala na odgovorima.
 15. Nesvjesnost odvjetnika

  Pozdrav, Dali se propuštena žalba od strane mog Odvjetnika na sudsko ovršno rješenje o ovrsi koju je donio Zupanijski suda u Zagrebu smatra štetnom radnjom tj. dali klijent u ovom slučaju ovršnik koji trpi imovinsku štetu ima valjani razlog za pokretanje utvrđivanja odgovornosti odvjetnika za naknadu učinjene štete koja bi se isplatila iz Police osiguranja koju ima odvjetnik?
×