Jump to content

Stole123

Korisnik
 • Broj objava

  25
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Stole123

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

153 pregleda profila
 1. Dali osnivac - vlasnik tvrtke moze traziti isplatu zadrzane dobiti koja je istvarene i akumulirana u proteklih 10 godina ili moze traziti isplatu ostvarene dobiti samo iz protekle 2019. godine?
 2. U tvrtki smo nas petorica zaposlenika koji bi se zeljeli ukljucitu u sindikat dali je to dovoljan broj da izmedu sebe izabremo naseg povjerinika ?
 3. Hvala puno na odgovoru. Lp.
 4. Moj otac zeli samnom (svojim sinom) skolpiti ugovor o dosmrtnom uzdrzavanju u zamjenu mi daje svoju nekretninu - stan . Zanima me dali nakon sklapanja spomenutog ugovora postajem iskljucivi vlasnik te dali drugi sin iz prvog braka mog oca moze osporavati taj ugovor nakon njegove smrti i dali mu po zakonu pripada nuzni dio ?
 5. Hvala Vam puno na odgovoru.
 6. Poštovani/e, uljudno vas umoljavam da mi pomognete sa vašim cijenjenim stručnim mišljenjem i savjetom vezano za formu predmetne tužbe. Naime iz nekoliko razloga prisiljen sam konzumirati Ustavno pravo da osobno podnesem Tužbu za naknadu štete , ali nisam siguran da sam sve obuhvati i dobro napisao istu stoga tražim vašu pomoć. Dokument u nastavku. Srdačan pozdrav,
 7. Direktor Drustva d.o.o. Uredno je poslao e-mailom poziv jedinom clanu Skupstine s pravom glasa za odrzavanje sjednice Skupstine vezano za usvajanje Financijskog izvjesca za 2019. god. Medutim , imam nazanku da jedini clan Skupstine nece postovati rok odnosno nece biti poslano u Min. financija , Fina i placanje poreza na dobit. Dali uprava direktor moze tuziti skupstinu i koje bi sankcije imala sam uprava Drustva koja u ovom slucaju nije kriva za neodrzavanje sjednic Skupstine. Hvala i lp.
 8. Pozdrav, zanima me dali se moze osporiti odluka vrhovnog suda i ako moze na koji nacin? Lp.
 9. Pozdrav, zanima me dali se moze osporiti odluka vrhovnog suda i ako moze na koji nacin? Lp.
 10. Naime moj prijatelj je prije dvije godine dobio izvanredni otkaz Ugovora o radu, on je tužio poslodavca ali je Opcinski i potom Zupanijski sud potvrdio da je poslodavac opravdano dao izvanredan otkaz ugovora radu . Slijedim toga Moj prijatelj je prije otprilike godinu dana zatražio izvanrednu reviziju postupka pri Vrhivnom sudu i trenutno čeka presudu. Zanima me dali u slučaju da Vrhovni sud preinači presudu u korist mog prijatelja koji je dobio otkaz , poslodavac mora ponovno primiti u radni odnos i dali se poslodavac može žaliti na tu presudu pri nekoj od institucija u RH ili se može žaliti kod nekog od EU sudova? Unaprijed zahvaljujem.
 11. Dali na pravomoćnu presudu Zupanijakog suda, postoji pravni lijek za odgodu prijenosa ili isplatu sredstava ovrhovoditelju ? Jer sam to pitao i neke odvjetnike koji su mi odgovorili da ne postoji pravni lijek na takovu vrstu presuda koju je donio drugostupanjski Županijski sud .
 12. Pozdrav, zanima me sljedece; temeljem pravomoćne presude Županijskog suda ovršena su mi svi racun i moja placa. Trenutno je u tijeku Revizija postupka na Vrhovnom sudu , stoga me zanima dali u slučaju da Vrhovni sud preinači presudu Županijskog suda u moju korist , dali automatski to znaci da će mi biti vraćena ovršene sredstva ili moram podnijeti tužbu radi povrata,(dio sredstava koji je ovršen je za sudske troškove , a veći dio za uslugu odvjetnika koji je vidio spor za tuženika)
 13. Hvala Vam puno na odgovoru.
 14. Temeljem pravomoćne presude Županijskog suda u Zagrebu , imam ovrhu po svim računima , to uredno izvršavam s time sto imam zaštićeni racun na koji mi poslodavac isplaćuje dio mjesečne plaće, tj. Svaki mjesec plijeni mi se 4.700,00 kuna i to će se nastaviti svaki mjesec narednih 5 godina. Zanima me dali ovrhovoditelj bez obzira sto redoviti podmirujem dio ovrhe može bez da pokrene novi postupak ovršiti - zaplijeniti moj osobni automobil ili jedinu nekretninu čiji sam vlasnik i u kojoj živim?
×
×
 • Napravi novi...