Jump to content

Stole123

Korisnik
 • Broj objava

  34
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Stole123

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

182 pregleda profila
 1. Hvala Vam puno na odgovoru.
 2. Sa odvjetnikom imam Ugovor o odvjetničkom radu i bjanko ovjerenu Punomoć s moje strane ali bez opisa za sto je namjenjena. Uvažavajci da stavka iz spomenutog ugovora kaze da je obveza odvjetnika , citat: "bez odlaganja poduzeti sve potrebne radnje u cilju ostvarivanja i zaštite prava stranke sto je predmet ovog Ugovora" . Dali se to podrazumjeva da u zastiti interesa svog klijenta mora poduzimati pravne radnje bez obzira o kojem se Zakonu ili propisu radi?
 3. Pitanje: podnesena je tuzba za naknadu stete protiv odvjetnika i njegovog osiguravatelja od odgovornosti , na predmetnu tuzbu odgovorio je prvi tuzeni odvjetnika, a drugi tuzeni nije odgovorio . Shodno tome zanima me dali to ide u prilog tuzitelja u daljnjem postupku pred sudom?
 4. Dali tuzitelj dokaze koje je dostavio sudu i tuzeniku uz Tuzbu , pononovno treba ponovno predati na rocistu, sudu i tuzeniku ili se samo treba pozvati na to da su dokazi vec dostavljni uz tuzbu i podnesak?
 5. Dali stranka u parničnom postupku ima pravo traziti od Suda da odgovara na postavljena pitanja koja se unose u zaposnik, iskljucivo u posanoj formi i to na sva pitanja od strane suca i druge strane u postupku?
 6. Koja je pravna posljedica ukoliko se tuzenik ne zali na podnesenu tuzbu? Lp.
 7. Podnio sam tuzbu na koju je tuzena strana u zakonom predvidenom roku odgovorila . Moje pitanje glasi dali je dopusten pisani podnesak s moje strane - tuzitelja nadleznom sudu , jer je u spomenutom odgovoru na tuzbu iznesena neistina?
 8. Dali osnivac - vlasnik tvrtke moze traziti isplatu zadrzane dobiti koja je istvarene i akumulirana u proteklih 10 godina ili moze traziti isplatu ostvarene dobiti samo iz protekle 2019. godine?
 9. U tvrtki smo nas petorica zaposlenika koji bi se zeljeli ukljucitu u sindikat dali je to dovoljan broj da izmedu sebe izabremo naseg povjerinika ?
 10. Hvala puno na odgovoru. Lp.
 11. Moj otac zeli samnom (svojim sinom) skolpiti ugovor o dosmrtnom uzdrzavanju u zamjenu mi daje svoju nekretninu - stan . Zanima me dali nakon sklapanja spomenutog ugovora postajem iskljucivi vlasnik te dali drugi sin iz prvog braka mog oca moze osporavati taj ugovor nakon njegove smrti i dali mu po zakonu pripada nuzni dio ?
 12. Hvala Vam puno na odgovoru.
 13. Poštovani/e, uljudno vas umoljavam da mi pomognete sa vašim cijenjenim stručnim mišljenjem i savjetom vezano za formu predmetne tužbe. Naime iz nekoliko razloga prisiljen sam konzumirati Ustavno pravo da osobno podnesem Tužbu za naknadu štete , ali nisam siguran da sam sve obuhvati i dobro napisao istu stoga tražim vašu pomoć. Dokument u nastavku. Srdačan pozdrav,
×
×
 • Napravi novi...