Jump to content

Stole123

Korisnik
 • Broj objava

  55
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Stole123

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

444 pregleda profila
 1. Poslodavac me želi nagraditi ali u dobrima - stvarima,(uredaj mobitela i prijenosno racunalo koje sam koristio pri obavljanju radnih zadataka) ali po isteku roka sklopljenog Ugovora za obavljanje poslova rukovoditelja . Ugovor je istekao i ispunjen je uvjet da tvrtka u prethodnoj godini posluje s ostvarenom dobiti . Zanima me dali je moguce da spomenute uredaje prenesem u svoje vlasnistvo te do kojeg iznosa moze biti ta vrsta nagrade?
 2. Trenutnom direktoru Trgovackog drustva istjece mandat - Ugovor u travnju 2021. godine. Shodno tome Skupstina drustva zeli mu produziti taj Ugovor na daljnjih 6 mjeseci jer smatra da trenutne okolnosti nisu povoljne za objavu natjecaj i izbor novog direktor. Zanima me dali je dovoljno obavijestiti Trgovacki sud ili je neophodno ponoviti cijeli postupak upisa u registar suda?
 3. Pitanje,u ozujku 2021. god. navrasavam 65 godina i tada mi istjece vozacka dozvola. S obzirom da do sada nisam imao ogranicenje u zdravstvenom smislu , stoga me intresira dali sam obvezan kod predaje zahtjeva za produljenje dozvole predociti dokument o obavljenom lijecnickom pregledu?
 4. Stole123

  Pripremno rociste

  Pitanje, dali sin moze prisustvovati na ročištu i biti ispomoć ocu , jer je on osoba oštećenog sluha. Naime, otac ne poznaje znakovni jezik i jako teško razumije izgovorene riječi druge osobe , a ja mu u tome mogu pomoći.
 5. Imam jos jedno pitanje: u ožujku 2021. godine ispunjavam uvjete za odlazak u starosnu mirovinu jer imam ,( 65 godina starosti i 15 godina radnog staža).Zanima me dali moj poslodavac kod kojeg sam zaposlen na neodređeno vrijem i kod kojeg radim bez prekida 12 godina ima obvezu sukladno zakonskim propisima isplatiti mi otpremninu kod odlaska u starosnu mirovinu . Odnosno kolika je u mom slučaju minimalna otpremnina za svaku godinu radnog staža koju sam proveo kod tog poslodavca. Poslodavac ima Pravilnik o radu u kojem navodi da će svekom zaposleniku isplatiti otpremninu u skadu s Zakonom o
 6. Ukoliko osoba koja je u mirovini stavi tu mirovinu u mirovanje i sklopi Ugovor o obavljanju poslova kao clan Uprave, dali takav Ugovor može skopiti na rok od 12 mjeseci i dali je poslodavac u tom slučaju oslobođen davanja za mirovinsko , zdravstveno i dr.
 7. U ožujku 2021. godine idem u starosnu mirovinu za koju ispunjavam sve uvjete u RH. Međutim, kao Resident alien - (Zelena karta)radio sam legalno oko 5 godina na Social security u SAD/ Amerika . Shodno tome zanima me dali mi se taj radni staž stečen u Americi može pribrojiti radnom stažu koji sam stekao u Hrvatskoj , kod odlska u spomenutu mirovinu?
 8. Stole123

  Pripremno rociste

  Zahvaljujem na odgovorima, srdacan pozdrav.
 9. Dobio sam poziv za pripremno ročište u kojem piše , Radi: Naknada štete -ostalo Shodno tome što bi pravno trebalo zančiti riječ (ostalo )? takoder dali odvjetnik u mirovini može prakticirati odvjetništvo i zastupati stranku pred sudom ?
 10. Stole123

  Pripremno rociste

  Dali odvjetnik u mirovini može prakticirati odvjetništvo i zastupati stranku pred sudom ?
 11. Stole123

  Pripremno rociste

  Dobio sam poziv za pripremno ročište u kojem piše , Radi: Naknada štete -ostalo Shodno tome što bi pravno trebalo zančiti riječ (ostalo )?
 12. dali je moguće ukoliko to trenutni poslodavac i zaposlenik žele produžiti radni odnos s punim radnim vremenom i i navršenih 65 godina zaposlenika , a koji ispunjava sve uvjete za odlazak u starosnu mirovinu, odnosno dali se zahtjev za starosnu mirovinu može podnijeti sa navršenih 66 godina?
 13. Koristim starosnu mirovinu na način da mi se jedan dio novčanih sredstava isplaćuje na zaštićeni račun , a ostatak je pod ovrhom. Trenutno , imam priliku raditi kod poslodavca na pola radnog vremena ili 20 h tjedno. Zanima me dali bi cijeli iznos koji mi je novi poslodavac voljan platiti za moj rad cca. 4000,00 kuna ide pod ovrhu ili bi bio slučaj kao kod primanja mirovine, jedan dio se isplaćuje na redovan , a drugi na zaštićeni račun?
 14. Tužitelj je podnio tužbu na koju je u roku odgovorio tuženik te je tužitelj na taj odgovor tuženika, poslao podnesak sudu. Uvažavajući da je prošlo cca . 90 dana od dostavljenog podneska od strane tužitelja, shodno tome zanima me dali postoji zakonski rok u kojem Sud treba zakzati pripremno ročište?
 15. Sud je donio pravomoćnu presudu koju provodi Fina na sva novcana sredstva ovršnika.
×
×
 • Napravi novi...