Jump to content

Stole123

Korisnik
 • Broj objava

  58
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Stole123

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

464 pregleda profila
 1. Imam jos jedno pitanje. Dali poslodavac moze u Pravilniku o radu i Odlukom uprave odrediti da se brat i sestra smatraju članovima uže obitelji te da se u slučaju njihove smrti zaposleniku odbrava tri plaćena dana za odlazak na pogreb te isplati jednokratna pomoć do 3.000,00 kuna?
 2. Poslodavac je u Ugovor o radu naveo odredbu po kojoj se zaposlenik- rukovoditelj, nakon isteka skopljenig Ugovora nagrađuje mobitelom i prijenosnim racunalom koje je koristio za rad. Shodno tome dali zaposlenik nakon isteka spomenutog Ugovora , a koji ujedno ide u starosnu mirovinu može zadržati predmetne uredaje bez daljnjih odobrenja i potvrda ili Uprava Drustva treba donijeti Odluku o tome?
 3. Poslodavac me želi nagraditi ali u dobrima - stvarima,(uredaj mobitela i prijenosno racunalo koje sam koristio pri obavljanju radnih zadataka) ali po isteku roka sklopljenog Ugovora za obavljanje poslova rukovoditelja . Ugovor je istekao i ispunjen je uvjet da tvrtka u prethodnoj godini posluje s ostvarenom dobiti . Zanima me dali je moguce da spomenute uredaje prenesem u svoje vlasnistvo te do kojeg iznosa moze biti ta vrsta nagrade?
 4. Trenutnom direktoru Trgovackog drustva istjece mandat - Ugovor u travnju 2021. godine. Shodno tome Skupstina drustva zeli mu produziti taj Ugovor na daljnjih 6 mjeseci jer smatra da trenutne okolnosti nisu povoljne za objavu natjecaj i izbor novog direktor. Zanima me dali je dovoljno obavijestiti Trgovacki sud ili je neophodno ponoviti cijeli postupak upisa u registar suda?
 5. Pitanje,u ozujku 2021. god. navrasavam 65 godina i tada mi istjece vozacka dozvola. S obzirom da do sada nisam imao ogranicenje u zdravstvenom smislu , stoga me intresira dali sam obvezan kod predaje zahtjeva za produljenje dozvole predociti dokument o obavljenom lijecnickom pregledu?
 6. Pitanje, dali sin moze prisustvovati na ročištu i biti ispomoć ocu , jer je on osoba oštećenog sluha. Naime, otac ne poznaje znakovni jezik i jako teško razumije izgovorene riječi druge osobe , a ja mu u tome mogu pomoći.
 7. Imam jos jedno pitanje: u ožujku 2021. godine ispunjavam uvjete za odlazak u starosnu mirovinu jer imam ,( 65 godina starosti i 15 godina radnog staža).Zanima me dali moj poslodavac kod kojeg sam zaposlen na neodređeno vrijem i kod kojeg radim bez prekida 12 godina ima obvezu sukladno zakonskim propisima isplatiti mi otpremninu kod odlaska u starosnu mirovinu . Odnosno kolika je u mom slučaju minimalna otpremnina za svaku godinu radnog staža koju sam proveo kod tog poslodavca. Poslodavac ima Pravilnik o radu u kojem navodi da će svekom zaposleniku isplatiti otpremninu u skadu s Zakonom o
 8. Ukoliko osoba koja je u mirovini stavi tu mirovinu u mirovanje i sklopi Ugovor o obavljanju poslova kao clan Uprave, dali takav Ugovor može skopiti na rok od 12 mjeseci i dali je poslodavac u tom slučaju oslobođen davanja za mirovinsko , zdravstveno i dr.
 9. U ožujku 2021. godine idem u starosnu mirovinu za koju ispunjavam sve uvjete u RH. Međutim, kao Resident alien - (Zelena karta)radio sam legalno oko 5 godina na Social security u SAD/ Amerika . Shodno tome zanima me dali mi se taj radni staž stečen u Americi može pribrojiti radnom stažu koji sam stekao u Hrvatskoj , kod odlska u spomenutu mirovinu?
 10. Zahvaljujem na odgovorima, srdacan pozdrav.
 11. Dobio sam poziv za pripremno ročište u kojem piše , Radi: Naknada štete -ostalo Shodno tome što bi pravno trebalo zančiti riječ (ostalo )? takoder dali odvjetnik u mirovini može prakticirati odvjetništvo i zastupati stranku pred sudom ?
 12. Dali odvjetnik u mirovini može prakticirati odvjetništvo i zastupati stranku pred sudom ?
 13. Dobio sam poziv za pripremno ročište u kojem piše , Radi: Naknada štete -ostalo Shodno tome što bi pravno trebalo zančiti riječ (ostalo )?
 14. dali je moguće ukoliko to trenutni poslodavac i zaposlenik žele produžiti radni odnos s punim radnim vremenom i i navršenih 65 godina zaposlenika , a koji ispunjava sve uvjete za odlazak u starosnu mirovinu, odnosno dali se zahtjev za starosnu mirovinu može podnijeti sa navršenih 66 godina?
×
×
 • Napravi novi...